Πρώτο σοβαρό τεστ και μάλιστα με καλό βαθμό

Πρώτο σοβαρό τεστ και μάλιστα με καλό βαθμό

Στο τουρνουά Ακρόπολις, η επίσημη αγαπημένη σκόρπισε χαμόγελα με την άνετη νίκη επί της Ιταλίας και ειδικά με την εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο. Καλό θα ήταν πάντως να είμαστε προσεκτικοί στις κρίσεις μας, αφού άλλο τα φιλικά και άλλο τα επίσημα ματς.

Το τουρνουά, που παραδοσιακά αποτελεί την πρόβα τζενεράλε του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πριν από τα μεγάλα ραντεβού, φέτος φιλοξενεί, μαζί με την εθνική μας, τρεις ομάδες που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στα γήπεδα της Κίνας.

Με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να πλησιάζει οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου χρειάζεται να μετρήσουν τις δυνάμεις τους κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους. Καλοί το Ιράν και η Ουγγαρία, αλλά η Ελλάδα θα καταλάβει που βαδίζει μόνο μέσα από τέτοια τεστ όπως το αποψινό, αλλά και τα δύο που θα ακολουθήσουν. Μπορεί η Ιταλία να αγωνίστηκε χωρίς τους δύο, κατά τεκμήριο, καλύτερους της παίκτες, τον Ντατόμε και τον Γκαλινάρι, αλλά και χωρίς τον Μέλι, ο οποίος θα λείψει έτσι κι αλλιώς, δεν παύει όμως να αποτελεί ένα σύνολο με ταλέντο και προσωπικότητες. Τι έκανε η εθνική μας στο ματς;

Έβγαλε πολύ ενέργεια στην άμυνα, έτρεξε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, είχε εξαιρετική δημιουργία, άλλα έδειξε πάλι αδυναμία στο μακρινό σουτ και ότι οι παίκτες χρειάζονται χρόνο για να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα συνεργαστούν καλύτερα με τον Γιάννη Αντεντοκούμπο. Ο σούπερσταρ του NBA φαίνεται πόσο έχει εξελιχθεί με τα χρόνια από το πως αντιμετωπίζει το ίδιο το παιχνίδι και τους αντιπάλους του.

Όσοι θυμούνται πως αγωνιζόταν στο παρελθόν όταν φορούσε το εθνόσημο καταλαβαίνουν απόλυτα τι λέω. Ο τωρινός Γιάννης είναι πιο ώριμος, βλέπει τους συμπαίκτες του περισσότερο, γνωρίζει τον ρόλο του και κυρίως αντιλαμβάνεται ότι ο ηγέτης της ομάδας είναι ο Καλάθης. Ναι το μεγάλο όνομα είναι αυτός, ναι ο παίκτης που είναι ικανός να κάνει τη διαφορά στις προσωπικές μονομαχίες είναι αυτός, αλλά αν ο Νικ δεν είναι καλά η ομάδα δεν έχει ταυτότητα και σίγουρα ούτε ο άσος των Μπακς τότε θα μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Η εθνική Ελλάδας δεν είναι μόνο η ομάδα του Γιάννη. Δεν είναι δηλαδή όπως ήταν κάποτε η Γερμανία του Νοβίτσκι.

Οι συμπαίκτες που έχει ο Αντεντοκούμπο είναι ισχυρές προσωπικότητες με πολλά χιλιόμετρα και αμέτρητες διακρίσεις. Πρίντεζης, Μπουρούσης, Σλούκας, Καλάθης δεν βρίσκονται εκεί για να του δίνουν μόνο την μπάλα. Είναι εκεί, όπως και οι δύο Παπ ή οι υπόλοιποι, για να του κάνουν τη ζωή ευκολότερη και με αυτόν μπροστάρη να επαναφέρουν την Ελλάδα εκεί που αξίζει, δηλαδή στα μετάλλια.

Μοναδικό μελανό σημείο του φιλικού ο τραυματισμός του Κώστα Σλούκα. Μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο δεν ήταν γνωστό το ακριβές μέγεθος του προβλήματος όποτε θα περιμένουμε αύριο τα καθέκαστα. Η απόφαση του κόουτς να αφήσει εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τον Βαγγέλη Μάντζαρη ξένισε πολλούς. Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτή την επιλογή. Ο έμπειρος γκαρντ προέρχεται από κακή σεζόν, αλλά πλέον βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του και σίγουρα θα αντιμετώπιζε το τουρνουά στην Κίνα ως μια καλή ευκαιρία για restart.

Οι Αθηναίου και Κόνιαρης, από τους δύο ένας θα συνεχίσει, δεν έχουν ούτε τις ίδιες εμπειρίες, ούτε το ίδιο ειδικό βάρος με τον πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού. Στα υπόλοιπα έχουμε, για πρώτη φορά ίσως, τόσο ύψος ως ομάδα. Διαθέτουμε δύο πολύ μεγάλα κορμιά στην ρακέτα, Μπουρούσης και Παπαγιάννης, διαθέτουμε αθλητικότητα, οι δύο Παπ και τα αδέλφια Αντεντοκούμπο, αλλά υστερούμε πολύ στο περιφερειακό σουτ. Εκεί εντοπίζεται και το μεγάλο πρόβλημα. Εάν δεν βρούμε χώρους για να τρέξουμε τότε μόνο μέσα στη ρακέτα θα βρούμε σκορ. Υπομονή λοιπόν μέχρι τα επόμενα……

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ