Απαραίτητη η καλή εκκίνηση για τον Παναθηναϊκό

Απαραίτητη η καλή εκκίνηση για τον Παναθηναϊκό

Το «τριφύλλι» πρέπει να ξεκινήσει δυνατά στο νέο πρωτάθλημα για να συσπειρώσει τον κόσμοι του και να αποκτήσουν οι παίκτες την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για την τελική ευθεία. Το… παράδοξο του προγράμματος για την ομάδα του Δώνη.

Στα φιλικά που έδωσε εκτός Ελλάδας ο Παναθηναϊκός άφησε υποσχέσεις. Οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα σε αυτά τα παιχνίδια μπορεί να μην έχουν σημασία, αλλά αποδείχθηκε και με τις προσθήκες που έγιναν, αν και οι περισσότεροι νεοαποκτηθέντες ήταν και παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανέτοιμοι, ότι οι «πράσινοι» την ερχόμενη σεζόν θα είναι πιο ποιοτικοί και συνάμα ανταγωνιστικοί.

Ο Παναθηναϊκός την περασμένη περίοδο έκανε ένα φοβερό ξεκίνημα με έξι νίκες και μία ισοπαλία σε επτά αγωνιστικές. Αυτό το -6, όμως, τον κρατούσε πίσω. Είχε πάρει φόρα, αλλά ήταν σαν να τον τραβάνε πίσω με σκοινί. Το είχαμε επισημάνει. Είναι διαφορετικό στην ψυχολογία σου να βλέπεις ότι στο γήπεδο είσαι πρώτος ή δεύτερος και διαφορετικό να είσαι πέμπτος με τέτοια εκκίνηση. Τα αποτελέσματα της αφαίρεσης βαθμών και όσα συνέβησαν και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό φάνηκαν στον δεύτερο γύρο.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, λοιπόν, ξεκίνησε καλά, αλλά στην πορεία έμεινε από καύσιμα. Δεν είχε και τις ανάλογες λύσεις στο ρόστερ. Φέτος θα έχει μεγαλύτερο βάθος, ποιότητα και μην ξεχνάμε ότι εκτός του ότι οι νεοαποκτηθέντες θα βελτιωθούν κι άλλοι, θα προστεθούν 2-3 ακόμα παίκτες, ενώ και οι παλιοί έδειξαν στα φιλικά σαφώς καλύτερο. Ο καθρέπτης, ωστόσο, είναι τα επίσημα κι αυτά πλέον θα ξεκινήσουν σύντομα. Το πρόγραμμα πολλές φορές δημοσιογράφοι και οπαδοί το χαρακτηρίζουμε εύκολο ή δύσκολο. Το θέμα είναι ότι θα παίξεις με όλους και ο Παναθηναϊκός ως μεγάλος σύλλογος είναι αυτός που οφείλει να ορίζει τους κανόνες.

Το παράδοξο με το φετινό πρόγραμμα είναι ότι οι παίκτες του Γιώργου Δώνη θα αγωνιστούν έως την δέκατη αγωνιστική με ομάδες τις οποίες δεν νίκησαν την περασμένη σεζόν! Αναφερόμαστε φυσικά και στην έδρα του αγώνα. Σ’ αυτά τα δέκα ματς, σε σύνολο 30 διεκδικούμενων βαθμών, ο Παναθηναϊκός πήρε μόλις 4! Ναι, καλά είδατε. Είχε τέσσερις ισοπαλίες κι έξι ήττες. Και το ένα ήταν με τον Ολυμπιακό που του επέφερε και μείωση βαθμών.

Ο Παναθηναϊκός στη πρεμιέρα πηγαίνει στη Λαμία, όπου ηττήθηκε πέρσι, ενώ γνώρισε και τον αποκλεισμό στο κύπελλο. Μία ομάδα την οποία δεν έχει νικήσει το «τριφύλλι» από τότε που ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα κι έχει δύο σερί αποκλεισμούς στο κύπελλο. Υποδέχεται στη συνέχεια τον ΟΦΗ, από τον οποίο ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ, σε έναν αγώνα που άνοιξε πληγές. Συνεχίζει με τον Άρη στο «Βικελίδης» (ισοφάρισαν οι «πράσινοι» στο 90’) και φιλοξενεί τον Ολυμπιακό την 4η αγωνιστική. Θεωρητικά ένα πολύ δύσκολο καρέ αγώνων.

Κατόπιν, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη Νέα Σμύρνη. Κόντρα στον αποδυναμωμένο Πανιώνιο, αλλά σε μία έδρα που τα τελευταία χρόνια βρίσκει πολλά ζόρια και που πριν λίγους μήνες ηττήθηκε. Ακολουθεί η Ξάνθη στο ΟΑΚΑ που απέσπασε ισοπαλία στις καθυστερήσεις, τον περιμένει ο Ατρόμητος στο Περιστέρι (ήττα 2-0 προς το φινάλε της σεζόν), έρχεται στην Αθήνα η ΑΕΛ του Κούγια που πέρσι πήρε 1-1 με δέκα παίκτες από το 1’ και το πρόγραμμα μέχρι την δέκατη αγωνιστική ολοκληρώνεται με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός). Στη Θεσσαλονίκη την περασμένη σεζόν έχασε και με την ΑΕΚ ήρθε 0-0. Στην 11η αγωνιστική ταξιδεύει στο Αγρίνιο, όπου νίκησε 1-0 στο προηγούμενο πρωτάθλημα.

Οι ποδοσφαιριστές του Δώνη γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει να μπουν δυναμικά στον μαραθώνιο. Απ’ αυτούς τους 30 βαθμούς να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούν. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τα παιχνίδια είναι κατά τέσσερα λιγότερα και τα λάθη κοστίζουν στο τελικό πλασάρισμα. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να μπει στα play offs. Εκεί θα κριθούν όλα, αλλά μία δυνατή εκκίνηση θα δώσει τρομερή ώθηση, αρκεί να υπάρχει και διάρκεια που δεν υπήρξε πέρσι. Να πάρει ο Παναθηναϊκός σ’ αυτά τα ματς πολλούς από τους βαθμούς που έχασε πέρσι, ώστε να δείχνει και στην πράξη δυνατός και φυσικά να έχει η ομάδα την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση. Μα πάνω απ’ όλα να συσπειρώσει στον μέγιστο βαθμό τον κόσμο του. Αν δεν μπει στην κούρσα όπως πρέπει και μετά τις προσδοκίες που δημιούργησε σε Ολλανδία, Τουρκία, θα απογοητεύσει τους φίλους τους και θα αυξηθεί η πίεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ