AEK: Ο Καρντόσο χρειάζεται στήριξη και φροντιστήριο…

AEK: Ο Καρντόσο χρειάζεται στήριξη και φροντιστήριο…

Εδώ λοιπόν ελέγχεται ο κόουτς διότι ενώ έβλεπε της αδυναμία της ομάδας του να κατεβάσει την μπάλα, αυτός άφηνε του παίκτες και την ομάδα του να εκτίθενται επιχειρώντας να εφαρμόσουν ένα σύστημα που δεν έχουν αφομοιώσει ακόμα.

Είναι ωραίο πράγμα να βλέπεις μια ομάδα να αναπτύσσεται με τρίγωνα από την άμυνα. Να βλέπεις τον τερματοφύλακά της να συμμετέχει κανονικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Όταν οι παίκτες προσπαθούν να το κάνουν αυτό και σημαδεύουν τον αντίπαλο ενώ ο τερματοφύλακας δεν πετυχαίνει συμπαίκτη τότε κάνεις κάτι για να το αλλάξεις. Διότι αν δεν το αλλάξεις το παίρνουν χαμπάρι οι αντίπαλοι και σε πιέζουν ψηλά.

Οι παίκτες της Κράιοβα το πήραν χαμπέρι σχετικά αργά. Όταν άρχιζαν να πιέζουν φάνηκε πόσο περιορισμένης ποιότητας είναι και η Ένωση γλίτωσε από του χάρου τα δόντια. Να μην υπάρχει αμφιβολία ότι κανονικοί, όχι σπουδαίοι- επιθετικοί θα είχαν σκοράρει κάμποσες φορές αφήνοντας την ΑΕΚ του Καρντόσο εκτός Ευρώπης.

Έλλειπε ο κόσμος από τις εξέδρες, ήταν το σκορ πρόκρισης του πρώτου ματς. Μπορεί να συνετέλεσαν και όλα αυτά αλλά από μόνα τους δεν εξηγούν την εικόνα αποσύνθεσης που εμφάνισε η Ένωση από το πρώτο ημίωρο και μετά όταν οι Ρουμάνοι κατάλαβαν περί τίνος επρόκειτο. Θεμιτή η προσπάθεια του κόουτς να παρουσιάσει κάτι νεωτερικό, κάτι όμορφο η ομάδα του. Γνωστό επίσης ότι τέτοια πράγματα δεν γίνονται από την μια στιγμή στην άλλη.

Όταν όμως, βλέπεις ότι δεν αφομοιώνονται εύκολα ορισμένα πράγματα τότε τα αλλάζεις για να μην έχεις απρόοπτα. Εδώ λοιπόν ελέγχεται ο Καρντόσο διότι ενώ έβλεπε της αδυναμία της ομάδας του να κατεβάσει την μπάλα, αυτός άφηνε του παίκτες και την ομάδα του να εκτίθενται επιχειρώντας να εφαρμόσουν ένα σύστημα που δεν έχουν αφομοιώσει ακόμα. Από εκεί ξεκινούσαν τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κιτρινόμαυροι απέναντι σε μια μέτρια ομάδα.

Αναρωτιέμαι τι θα κόστιζε στον Πορτογάλο κόουτς να δώσει την εντολή αλλαγής παιχνιδιού. Να βάλει τους στόπερ του να γεμίζουν την μπάλα ώστε να μεταφερθεί αναγκαστικά το παιχνίδι στην περιοχή του Ρουμάνο τερματοφύλακα αντί να κλωθογυρίζει σε αυτή του Βασίλη Μπάρκα. Απάντηση δεν υπάρχει. Οπως δεν υπάρχει εξήγηση για την αντικατάσταση του κεφάτου Λιβάγια.

Αντί να βγει ο βραδυπορών και άχρηστος σαν δεξί εξτρέμ Ζεράλδες βγήκε ο Λιβάγια που μαζί με τον Μάνταλο θύμιζαν πως μέσα στο γήπεδο έπαιζε η ΑΕΛΚ. Έτσι, ο κόουτς κληρονόμησε ένα πρόβλημα σοβαρό για τα αποδυτήρια του, τον «στραβωμένο» Κροάτη. Προφανώς η Ένωση μπορεί να παίξει καλύτερα από αυτή την νερόβραστη αγωνιστικά εικόνα που εμφάνισε το βράδυ της Πέμπτης.

Το πόσο καλύτερη όμως, έχει μεγάλη σημασία. Διότι μια απλή βελτίωση δεν της φτάνει για να πετάξει έξω την ποιοτική Τραμπσονσπόρ και πολύ περισσότερο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Πριν αρχίσουν οι ίδιοι οι παίκτες να παίρνουν στο “ψιλό” τον κόουτς με τις εμμονές του θα χρειαστεί να αναληφθεί δράση και από άλλους. Από τον Δημήτρη Μελισανίδη και το Νίκο Λυμπερόπουλο. Ο Καρντόσο χρειάζεται στήριξη. Χρειάζεται και φροντιστήριο….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ