Παναθηναϊκός: Απόλυτα έτοιμος για την πρεμιέρα

Παναθηναϊκός: Απόλυτα έτοιμος για την πρεμιέρα

Πρόβα τζενεράλε για τον Παναθηναϊκό στο Ο.Α.Κ.Α με την Ξάνθη, με τους παίκτες του Γιώργου Δώνη να βγάζουν κόντρα και στην απογοητευτική ακριτική ομάδα, τα ίδια θετικά στοιχεία που έδειξαν και στα εκτός Ελλάδας φιλικά τους παιχνίδια.

Το τελικό σκορ λίγη σημασία έχει. Παρόλα αυτά το γεγονός ότι οι πράσινοι πέτυχαν μια άνετη νίκη κόντρα σε μια ομάδα που έπαιξε στο Ο.Α.Κ.Α όπως θα αγωνίζονται οι περισσότεροι αντίπαλοι του τριφυλλιού, δείχνει πολλά. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έχοντας ως όπλο την άριστη κυκλοφορία της μπάλας και την υπομονή στο παιχνίδι τους κατάφεραν, μετά το αρχικό «διάβασμα» της διάταξης της Ξάνθης, να βγάλουν και τις πρώτες τελικές προς την εστία του Αμπάντ.

Με την κατοχή να είναι συντριπτική υπέρ του Παναθηναϊκού δεν άργησε να έρθει και το πρώτο γκολ. Σκόρερ ο Μακέντα με ωραία ενέργεια δείχνοντας πως ο Ιταλός φέτος θα είναι ακόμα καλύτερος, ακόμα πιο κομβικός, ακόμα πιο αποτελεσματικός. Το 1-0 στο 37΄ήταν πλέον γεγονός. Οι πράσινοι όμως δεν μένουν σε αυτό. Συνεχίζουν την πίεση και αυτή αποδίδει καρπούς μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα στο 41′. Δράστης αυτή τη φορά ο Κολοβός που ανοίγει και αυτός με τη σειρά του λογαριασμό.

Το πρώτο ημίχρονο κυλάει στο ίδιο μοτίβο και το τέλος του βρήκε τους Ακρίτες να μην έχουν καταγράψει τελική στην εστία των γηπεδούχων. Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο νέος προπονητής και η διοίκηση της Ξάνθης, αλλά με τέτοια εικόνα μάλλον τα πράγματα θα είναι δύσκολα φέτος.

Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά τις αρκετές αλλαγές που αρχικά έκανε ο Έλληνας τεχνικός στην ενδεκάδα της ομάδας του, οι πράσινοι συνέχισαν το ίδιο επιθετικά. Αποτέλεσμα ήταν να έρθει και ένα τρίτο γκολ πάλι από τον Μακέντα. Ο στράικερ των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε την κίνηση και την πάσα από του Ζαχίντ και έγραψε το 3-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Τα υπόλοιπα λεπτά, από το 53′ και μετά δηλαδή, δεν πρόσφεραν κάτι στο μάτι μας.

Οι επιπλέον αλλαγές, όπως ήταν φυσικό, χάλασαν την εικόνα του αγώνα και επηρέασαν τον ρυθμό της αναμέτρησης, αλλά αυτό λίγο ενόχλησε τον Δώνη και τους συνεργάτες του. Αυτά που ήθελαν να δουν τα είδαν, η ετοιμότητα της ομάδας λογικά τους άφησε απόλυτα ικανοποιημένους και νομίζω ότι άπαντες περιμένουν να βγάλει ο Παναθηναϊκός την ίδια εικόνα στην πρεμιέρα κόντρα στην Λαμία εκτός έδρας σε μια εβδομάδα.

Τα συμπεράσματα, λοιπόν, ίδια με την Ολλανδία και την Τουρκία. Ίδια είπατε; Μάλλον όχι. Σήμερα πέρα από τα θετικά των προηγούμενων αγώνων, οι παίκτες του τριφυλλιού μπήκαν στο ματς με σοβαρότητα και προσήλωση στην τακτική και το πλάνο τους. Η νωθρότητα που τους χαρακτήριζε στα πρώτα λεπτά των φιλικών στη Τουρκία απόψε πήγε περίπατο. Ο Γιώργος Δώνης ξέρει ότι αυτό το στοιχείο είναι το σημαντικότερο από όλα τα υπόλοιπα.

Εάν οι πράσινοι μπουν με την ίδια νοοτροπία και διάθεση στην Λάμια, μια έδρα που παραδοσιακά τους δυσκολεύει και τους έχει κοστίσει βαθμούς και προκρίσεις στο Κύπελλο στο πρόσφατο παρελθόν, τότε θα έχουν κάνει και το πιο αποφασιστικό βήμα για να ξεκινήσουν με το δεξί στο φετινό μαραθώνιο της Superleague. Σε ότι έχει να κάνει με την Ξάνθη μάλλον θα πρέπει να επικρατεί στις τάξεις της έντονος προβληματισμός. Η εικόνα της στο Ο.Α.Κ.Α, στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ήταν το λιγότερο απογοητευτική. Από την άλλη βέβαια γι΄αυτό το λόγο γίνονται και τα παιχνίδια αυτά. Για να δεις και να διορθώσεις τα λάθη και τις αδυναμίες σου. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, μόλις μια εβδομάδα έμεινε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ