Ο Καρντόσο και το μεγάλο «στοίχημα» των Σπάτων

Ο Καρντόσο και το μεγάλο «στοίχημα» των Σπάτων

Γιατί το να χαθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πορτογάλου τεχνικού είναι πιθανό να προκαλέσει τριγμούς στην ΑΕΚ, που δεν θα… περιοριστούν στον πάγκο της ομάδας.

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Κραϊόβα στο ΟΑΚΑ και η απογοητευτική εικόνα των Κιτρινόμαυρων έβγαλαν στην επιφάνεια ζητήματα που φέρνουν την ομάδα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο. Η Ένωση παρουσίασε σοβαρές αγωνιστικές αδυναμίες, την ίδια στιγμή που προέκυψαν και θέματα αναφορικά με το κλίμα εντός αποδυτηρίων.

Είναι σαφές πως τα πράγματα για την ΑΕΚ δείχνουν οριακά. Τα παιχνίδια που ακολουθούν και κυρίως εκείνα με την Τραμπζοσπόρ θα κρίνουν πολλά για το πώς θα κυλήσει η φετινή σεζόν. Καθώς σε περίπτωση που η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Μιγκέλ Καρντόσο χαθεί, οι Κιτρινόμαυροι θα μπουν σε περίεργες διαδικασίες, που ξεφεύγουν από το να προχωρήσουν σε ένα διαφορετικό πλάνο για την επόμενη μέρα τους.

Η αλήθεια είναι πως το κλίμα για τον Πορτογάλο τεχνικό δεν είναι το καλύτερο δυνατό αυτή τη στιγμή. Η εικόνα της ομάδας χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό στις επιλογές του, ενώ προκαλεί προβληματισμό και το πώς βλέπουν τον Καρντόσο, αρκετές από τις μονάδες της ομάδας.

Οι πληροφορίες που βγαίνουν από τα Σπάτα θέλουν αρκετούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δυσαρεστημένους με τον τρόπο αλλά και τους ρυθμούς της δουλειάς που γίνεται καθημερινά. Εκείνο που έχει συζητηθεί είναι πως η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ σε κομμάτια της τακτικής, σε σημείο που κάποιοι Κιτρινόμαυροι να νιώθουν ότι αντιμετωπίζονται σαν παίκτες… Ακαδημιών.

Πάντως μετά και την κουβέντα της Παρασκευής στα Σπάτα, φαίνεται πως υπάρχει η διάθεση όλα αυτά να μείνουν στην άκρη και η ΑΕΚ να επικεντρωθεί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της. Προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και να ξεκινήσει τη σεζόν χωρίς… περιπέτειες.

Είναι δεδομένο πως το παραπάνω αποτελεί και επιθυμία όλων των ανθρώπων της ομάδας. Άλλωστε το να χαθεί το φετινό «στοίχημα» τόσο νωρίς, είναι πιθανό να φέρει τριγμούς στα Σπάτα που ακόμα δεν έχουν εκτιμηθεί. Αν η διοίκηση της Ένωσης χάσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Καρντόσο και πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε αντικατάστασή του, είναι πιθανό αυτή η διαδικασία να επηρεάσει και άλλα πρόσωπα.

Άλλωστε ο Καρντόσο ήταν μια επιλογή που προέκρινε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας να μπαίνει επίσης στο «κάδρο», εφόσον ανοίξει κουβέντα για το μέλλον του Πορτογάλου τεχνικού. Μια κουβέντα που προς το παρόν δεν υφίσταται.

Επίσης, είναι ένα ζήτημα το πώς θα πορευτεί η ομάδα αναφορικά με το υλικό του ρόστερ. Μιας και όλες, σχεδόν, οι μεταγραφικές επιλογές του Δικεφάλου, αποτελούν εισηγήσεις Καρντόσο. Ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε πάνω του το χτίσιμο της φετινής ΑΕΚ και επί της ουσίας μιλάμε για μια δική του ομάδα.

Όπως γίνεται αντιληπτό το να μπει η ΑΕΚ σε αγωνιστική κρίση από τον Αύγουστο, είναι ένα σενάριο που μπορεί να ανοίξει πολλά «μέτωπα» εντός συλλόγου. Μέτωπα που ξεφεύγουν από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι και δεν θα είναι απλό να κλείσουν, χωρίς η Ένωση να κάνει ένα ακόμα πισωγύρισμα.

Αυτή τη στιγμή όλα τα δεδομένα για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ προκύπτουν από την εικόνα της. Από το πώς θα είναι η Ένωση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και φυσικά στα δύο ματς-«φωτιά» με την Τραμπζοσπόρ. Εκεί όπου θα παιχτεί ο ένας από τους βασικούς στόχους της σεζόν. Μιας σεζόν που δείχνει να ξεκινά… περίεργα για τον Δικέφαλο, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί ακόμα να ειπωθεί κάτι περισσότερο. Μιας και το κριτήριο για όλα και για όλους, θα είναι το γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ