Ο Μαρτίνς δεν θα την πατήσει σαν τον Κονσεϊσάο…

Ο Μαρτίνς δεν θα την πατήσει σαν τον Κονσεϊσάο…

Στο παιχνίδι αυτό ο κόουτς της Πόρτο, Μόλις δέχτηκε το πρώτο γκολ από τους Ρώσους, έδωσε εντολή στους παίκτες του να βγουν ψηλά και να πιέσουν. Το έκαναν με αποτέλεσμα να φάνε άλλα δυο, να τρέχουν και να μην φτάσουν.

Τις μεταξύ τους σχέσεις δεν τις γνωρίζω. Συμπατριώτες είναι και για το λόγο αυτό μοιάζει πολύ πιθανό ο Πέδρο Μαρτίνς να επικοινώνησε με τον συνάδελφό του στην Πόρτο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Η Κρασνοντάρ έκανε την Πόρτο με τα κρεμμυδάκια μέσα στο Ντραγκάο και της πήρε πρόκριση και μπουκιά από το στόμα.

Στο παιχνίδι αυτό ο Κονσεϊσάο είχε κάνει ένα σφάλμα οδυνηρό για την ομάδα του. Μόλις δέχτηκε το πρώτο γκολ από τους Ρώσους έδωσε εντολή στους παίκτες του να βγουν ψηλά και να πιέσουν. Το έκαναν με αποτέλεσμα να φάνε άλλα δυο, να τρέχουν και να μην φτάνουν. Οι Ρώσοι είναι… μαστόρια στην κόντρα επίθεση. Μπορεί στο λεγόμενο σετ παιχνίδι να μην έχουν ακόμα βρει βηματισμό (παίζουν με νέα τριπλέτα στη μεσαία γραμμή) αλλά στην κόντρα επίθεση σε σκοτώνουν.

Αφορμή για όσα περιλαμβάνονται στο κείμενο αυτό είναι το ρεπορτάζ του πάντα καλά ενημερωμένου Χριστόφορου Ευαγγελάτου σχετικά με τις οδηγίες του Μαρτίνς για το παιχνίδι της Τετάρτης. Ο κόουτς ζήτησε από τους παίκτες του να είναι κοντά οι γραμμές και να μην δοθεί η δυνατότητα στους παίκτες της Κρασνοντάρ να παίξουν στην κόντρα επίθεση. Το δίκιο του βουνό. Ο κόουτς του Ολυμπιακού είτε μίλησε με τον Κονσεϊσάο είτε όχι , έχει πλήρη αντίληψη για τον τρόπο παιχνιδιού της ρωσικής ομάδας και τα δυνατά της σημεία.

Εννοείται πως υπάρχουν και τα αδύναμα, πάνω στα οποία θα σπεκουλάρουν οι παίκτες του Ολυμπιακού αλλά πρώτα φροντίζεις να μην αιφνιδιαστείς και μετά να νικήσεις τον αντίπαλο. Αν το κάνεις όπως πήγε να το κάνει η Πόρτο ποντάροντας στην επιθετική υπεροπλία της μπορείς να βρεθείς εκτός νυμφώνος χωρίς να το καταλάβεις όπως δεν το πήραν χαμπάρι οι Πορτογάλοι. Με τον Καμπελά που είναι υψηλής ποιότητας χαφ και τον νεαρό σπρίντερ Σουλεϊμανόφ στην επίθεση, η Κρασνοντάρ μπορεί να σε ξεράνει στην πρώτη ευκαιρία.

Ειδικά να νομίζεις ότι επειδή παίζεις στην πυρακτωμένη έδρα σου μπορείς να την βάλεις κάτω και να την χτυπήσεις σαν χταπόδι. Η Κρασνοντάρ μπορεί σαν ομάδα να μετράει μόλις δέκα και κάτι χρόνια ζωής αλλά κάθε χρόνο βελτιώνεται και γίνεται πιο επικίνδυνη σαν ομάδα. Στη φάση που βρίσκεται φέτος θα έλεγε κανείς ότι η άμυνα και γενικότερα η ανασταλτική λειτουργία της είναι το προβληματικό κομμάτι της. Όταν αυτή είναι αναγκασμένη να κάνει επίθεση έχει πρόβλημα και αφήνει κενά.

Στο Φάληρο δεν θα έχει λόγο να βγει μπροστά και να ρισκάρει. Πίσω θα καθίσει και θα περιμένει. Για το λόγο αυτό χρειάζεται υπομονή και ανάπτυξη όλου του επιθετικού ρεπερτορίου που διαθέτουν οι ερυθρόλευκοι. Σε αυτό ξεχωριστή θέση έχουν οι στημένες φάσεις. Πέρα από κάθε αμφισβήτηση εκεί είναι που υστερούν σημαντικά οι Ρώσοι. Θα ήταν ευχής έργο, η υπεροπλία του Ολυμπιακού στον αέρα να τον στείλει με πλεονέκτημα στην Ρωσία. Εκεί που οι παίκτες της Κρασνοντάρ, υποχρεωτικά θα ανοιχτούν για να σκοράρουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ