Όλοι οι καλοί χωράνε… στη φωτογραφία!

Όλοι οι καλοί χωράνε… στη φωτογραφία!

Συγκίνηση προκάλεσε η ενέργεια της Ομοσπονδίας να τιμήσει τους παίκτες που έπαιξαν στα «παράθυρα». Αλήθεια, ανάλογη συγκίνηση είχε κι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος; Ρωτάμε για να ξέρουμε πότε να δακρύσουμε.

Είδαμε τις προάλλες μια… φωτογραφία, όπου όλοι (όσοι ήταν στο «Νίκος Γκάλης», αλλά κι αυτοί που δεν ήταν) χωρούσαν. Και οι 31 -αν δεν έχασα το μέτρημα- που με τον έναν ή άλλον τρόπο μετείχαν της μυσταγωγίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Χωρισμένοι, φυσικά, σε δύο κατηγορίες: Αυτούς που έσκαψαν, γνωρίζοντας ότι δεν θα απολαύσουν αυτό που «έχτισαν» κι αυτούς που θα συνεχίσουν το… σκάψιμο, αλλά θα γευτούν και την απόλαυση της παρουσίας στο τουρνουά της Κίνας.

Η τελική 12άδα Καλάθης, Μάντζαρης, Κόνιαρης, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης, Βασιλόπουλος, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Μπουρούσης και Παπαγιάννης, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που εδώ και καιρό γράφαμε και να διαψεύσει οικτρά τον εκλέκτορα Θανάση Σκουρτόπουλο.

Είχαμε γράψει στις 23/6 (με τίτλο «Η Αντέλ, η Εθνική κι ο… ηγέτης που λείπει»), λαμβάνοντας το ερέθισμα από τη δήλωση του Ομοσπονδιακού τεχνικού: «… Υπάρχει ένας άγραφος νόμος, ότι αν εξαιρέσουμε σοβαρό λόγο υγείας, θέλουμε τουλάχιστον μία συμμετοχή στα προκριματικά για το παγκόσμιο. Αν δεν είναι σοβαρός ο λόγος, θα μπει σε μία διαδικασία δύσκολη για την επιλογή για το παγκόσμιο».

Είχαμε γράψει στην 1/7 (με τίτλο «Πουλάει άμμο στη Σαχάρα»), λαμβάνοντας το ερέθισμα από τη δήλωση του Ομοσπονδιακού τεχνικού: «Πάντα υπήρχαν 10 ή 11 παίκτες, που είχαν εγγυημένη θέση στην τελική 12άδα και οι υπόλοιποι μάχονταν για τις θέσεις που απέμεναν. Τώρα, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όλοι οι παίκτες κρίνονται και παρακολουθούμε την πρόοδό τους».

Στην πραγματικότητα οι πρωτοκλασάτοι έχουν εγγυημένη θέση και παίκτες όπως οι Γιαννόπουλος, Γκίκας, Κασελάκης, Κατσίβελης, Μποχωρίδης, Σάκοτα, Σαλούστρος, Χρυσικόπουλος, ήταν οι «εργάτες» που γνώριζαν ότι η δουλειά τους δεν θα ανταμειφθεί. Εκτός κι αν όλες οι δηλώσεις του κ. Σκουρτόπουλου οδηγούν σε μια φωτογραφία.

Δεν υπάρχει αδικία. Είναι ξεκάθαρο πως οι επιλογές είναι σωστές, αυτοί είναι οι καλύτεροι κι αυτούς όφειλε να επιλέξει ο Ομοσπονδιακός προπονητής. Οφείλει, όμως, να προσέχει και τι δηλώνει, γιατί τα γραπτά μένουν και δείχνουν πως -αν μη τι άλλο- συνειδητά δεν λέει αλήθεια, αφού αυτός είναι ο εκλέκτορας.

Αθλητές όπως ο Γιαννόπουλος ή ο Μποχωρίδης (τυχαία τους αναφέρω) έχουν πολύ υψηλό IQ, έχουν αυτογνωσία, αγαπούν αυτό που κάνουν, νιώθουν τιμή την παρουσία τους στην Εθνική ομάδα και δεν έχουν ανάγκη από ψέματα, που στο τέλος της ημέρας θα φανεί (όπως και φάνηκε) ότι είναι ανάξια λόγου.

Παλιότερα οι παράγοντες… δούλευαν μάγουλο. Τώρα παίζουν με τη φωτογραφία. Δεν αλλάζουν πολλά, η τεχνολογία κι η επικοινωνιακές ανάγκες διαφοροποιούν τα δεδομένα. Όταν, όμως, μπαίνει κι ο κόουτς της Εθνικής σε αυτό το παιχνίδι, τότε το πρόβλημα είναι πιο βαθύ. Γιατί στην πραγματικότητα ο κ. Σκουρτόπουλος είπε αυτά που ήθελαν να ακούσουν οι εργοδότες του, αδιαφορώντας για το αν εκτίθεται στα μάτια των παικτών του. Με τις δηλώσεις, όχι με τις κλήσεις, για να είναι απόλυτα καθαρό αυτό που γράφω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ