«Ο δικός μας Ντέιβιντ Μπλατ…» (pic)

«Ο δικός μας Ντέιβιντ Μπλατ…» (pic)

Η δύναμη ψυχής του προπονητή του Ολυμπιακού, ο παγκόσμιος αντίκτυπος και ο συγκινητικός τρόπος με τον οποίο τον αγκάλιασαν οι φίλοι των Ερυθρόλευκων αλλά και όλος ο αθλητικός κόσμος.

Συγκλονιστικός. Βασικά τα λόγια στερεύουν μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής του. Το ότι όλοι γνωρίζαμε την τεράστια προσωπικότητα του Ντέιβιντ Μπλατ είναι κάτι το γνωστό. Κάθε συνέντευξη ένα μάθημα, κάθε προπόνηση που ήμασταν κοντά κάτι το διαφορετικό, μια συνομιλία μαζί του, για οποιοδήποτε θέμα, είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον. Το τι κρύβει όμως μέσα του, μόνο ο στενός περίγυρος του το γνωρίζει. Αν και γενικά ο κύριος Μπλατ είναι ανοιχτό βιβλίο. Πάντα με το χαμόγελο, ευγενικός, άνθρωπος που θα μιλήσει μαζί σου ακόμα και αν δεν σε ξέρει καθόλου.

Η συγκινητική επιστολή του για το πρόβλημα υγείας του τάραξε όλο τον κόσμο. Όχι μόνο τον μπασκετικό. Η ανταπόκριση, πέρα κάποιων ελαχίστων περιπτώσεων που αποφάσισαν λανθασμένα να απέχουν (ούτε ένα tweet), ήταν ανεπανάληπτη.

Από έναν απλό φίλαθλο, έναν παίκτη ή έναν συνάδελφο του, στις ομάδες της Ευρωλίγκας, την ίδια την διοργάνωση αλλά και Μέσα που καλύπτουν κάθε φάσμα του αθλητισμού και έχουν αναγνωστικό κοινό σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Οι δυνατοί συνεχίζουν πάρα τις οποίες αντιξοότητες. Το ίδιο κάνει και αυτός γιατί σε κάθε σκοτάδι της διαδρομής σου, οφείλεις να βρίσκεις την ακτίδα φωτός που θα σε οδηγήσει μέχρι τέλους.

Έστω ένας να ένιωσε πιο σίγουρος για τον εαυτό του, τόσο πιο δικαιωμένος θα νιώθει για την κίνηση του να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας του.

Ο τίτλος που έβαλα στο κείμενο δεν είναι clickbait. Το «Ο δικός μας Ντέιβιντ Μπλατ…» είναι κάτι που βγαίνει προς τα έξω αν παρατηρήσεις την αντίδραση του Φιλάθλου κόσμου στο ανάγνωσμα της επιστολής του. Ακόμα και οι πολέμιοι του ή αυτοί που βιάστηκαν να τον κρίνουν λέγοντας μάλιστα ότι… κάθεται στο πρόβλημα του. Και να ήξεραν τον χαρακτήρα του και το πως έχει σταθεί όλο αυτό το διάστημα στα πάντα που έχουν να κάνουν με την περσινή του χρόνια στον Πειραιά.

Είμαι πεπεισμένος ότι η αγάπη που θα τον περιβάλλει όλο αυτό το διάστημα θα του προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να παλέψει με το θηρίο. Το όπλο του σε αυτήν την πορεία θα πρέπει να είναι το χαμόγελο. Οι άνθρωποι που είναι τριγύρω του τον στηρίζουν τόσο καιρό. Πλέον θα έχει εκατομμύρια κόσμου δίπλα του.

Θαυμαστής του ήμουν και μετά από αυτό θα είμαι ο μεγαλύτερος fan του. Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι τις καταστάσεις και όσα γίνονται στο αγωνιστικό κομμάτι του Ολυμπιακού δεν θα αλλάξει. Εξάλλου ότι και ο ίδιος θα το ήθελε αυτό.

Υγ. Πολλές φορές τρώγομαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις, και σαν κλάδος αλλά και ο καθημερινός κόσμος. Με καχυποψία. Με την άνεση να μηδενίσουμε και να βγάλουμε χολή. Από την πρώτη στιγμή που το είχαμε μάθει, είχαμε σοκαριστεί. Ένα πρόβλημα υγείας που δεν βγήκε τότε προς τα έξω από την ΚΑΕ. Και από όσους το γνώριζαν. Παράδειγμα προς μίμηση ο κόουτς Μπλατ. Τυχεροί που τον ζούμε από κοντά.

Υγ2. Και μπράβο για τον κόσμο που γνώριζε τι περνάει αλλά δεν το διατυμπάνιζε, σεβόμενος τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Υγ3. Μερικές ξεχωριστές γραμμές για έναν άνθρωπο που έχει λοιδορηθεί αλλά ήταν αυτός που ο Μπλατ τον αγαπάει και θα τον έχει για πάντα στην καρδιά του. Ο Θεοφάνης Τσαβίσης είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας και γιατρός του Ολυμπιακού. Ήταν αυτός που διέγνωσε το σοβαρό του πρόβλημα.

Υγ4. Ένα τουίτ που το έχω καρφιτσωμένο εδώ και ένα χρόνο στο twitter μου. Δεν κάνει κακό η επανάληψη. Να είστε άνθρωποι. Να αγαπάτε τους τριγύρω σας και τον εαυτό σας. Να βοηθάτε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ