Ολυμπιακός: Έτσι θα «αγγίξει τα αστέρια»…

Ολυμπιακός: Έτσι θα «αγγίξει τα αστέρια»…

Το πρώτο 90λεπτο πρέπει να αποδειχθεί και το καθοριστικό για τον Ολυμπιακό. Αυτό θα συμβεί με το μηδέν στην άμυνα. Και το Καραϊσκάκη θα «μιλήσει» ξανά…

Από τις 10 Ιουνίου. Από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Μετά από μια δύσκολη και επίπονη σεζόν που δεν τελείωσε όπως θα ήθελε. Αλλά δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο το ερυθρόλευκο πλάνο. Με τον ίδιο προπονητή, τον εξαιρετικό Πέδρο Μαρτίνς που παρότι δεν πήρε τίτλο στην πρώτη του χρονιά με τον Ολυμπιακό γέμισε το Καραϊσκάκη και έκανε τον ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό κόσμο του συλλόγου να ευχαριστηθεί μπάλα.

Με τον ίδιο κορμό συν ποιοτικές προσθήκες σε θέσεις κλειδιά. Με γρήγορες κινήσεις ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη την κατάλληλη στιγμή. Κόντρα στην γκαντεμιά με τον σοβαρό τραυματισμό του Φορτούνη που «τίναξε στον αέρα» τα βασικά πλάνα του Μαρτίνς που μια εβδομάδα πριν τον Πλζεν έπρεπε να αλλάξει τον Ολυμπιακό που έκτιζε από πέρσι.

Μια διαδρομή που φτάνει στο φινάλε της όσον αφορά τον πρώτο, τον καλοκαιρινό της στόχο.

Ο Ολυμπιακός κυνηγά τα… αστέρια. Την επιστροφή του εκεί που ανήκει. Δύσκολος δρόμος. Αλλά για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Για τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη όλα είναι πιθανά. Εξ ου και το μότο, δεν σταματά ποτέ να ονειρεύεται.

Για τον Ολυμπιακό η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ προφανώς δεν είναι όνειρο. Για μια ομάδα με δεκάδες συμμετοχές με τους κορυφαίους είναι συνήθεια, είναι υποχρέωση.

Ακόμη και αν αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από τον δύσκολο δρόμο. Η Βικτόρια Πλζέν και η Μπασακσεχίρ κατάλαβαν τι σημαίνει Ολυμπιακός. Τον υποτίμησαν και τελικά εισέπραξαν και οι δύο ένα… ξεγυρισμένο 7-0.

Οι Ρώσοι από την άλλη δείχνουν άλλο χαρακτήρα. Είναι η πιο δύσκολη ομάδα, ποιοτική με παίκτες ηγέτες. Και τον γνώριμο μας Μπεργκ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανέλυσε στην συνέντευξη Τύπου την Κράσνονταρ. Και μας έδειξε τι πρέπει να περιμένουμε στο Καραϊσκάκη. Από τους Ρώσους αλλά και από τον Ολυμπιακό. Όλοι στον Ολυμπιακό κατανοούν πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ματς. Ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία, και μαζί ο κάθε παίκτης ξεχωριστά την ευκαιρία να παίξει με τους κορυφαίους, να εκτινάξει την καριέρα του αν είναι πιτσιρικάς, να ζήσει το καλύτερο αν είναι φτασμένος.

Από τον νεαρό Τσιμίκα, τον Σεμέδο έως και τον γερόλυκο Βαλμπουενά, άπαντες κατανοούν πόσο σημαντικό για την καριέρα τους, ξέχωρα από την ομάδα, είναι η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για τον ίδιο τον Μαρτίνς εξίσου, πόσο πολύ θα ανεβάσει το όνομα του, ειδικά μετά από τέτοιες προκρίσεις.

Για να έρθει η πρόκριση με την Κράσνονταρ ο Ολυμπιακός πρέπει απλά να συνεχίσει ότι κάνει από την αρχή του καλοκαιριού. Με την άμυνα έφτασε έως εδώ, με την άμυνα πρέπει να περάσει και την Κράσνονταρ. Δεν είναι υπεροπτικό, αλλά ξανά ο Ολυμπιακός θα καθορίσει την μοίρα του.

Στο Καραϊσκάκη πρέπει να κάνει το καθοριστικό βήμα. Πρέπει εν τέλει να φανεί πως εδώ, στο γήπεδο αυτό που θα «βράζει» από τους οπαδούς του Ολυμπιακού που θα το γεμίσουν έγινε η δουλειά που έπρεπε. Με μηδέν να είναι και ότι να ναι, θα πω αρχικά. Αν και τον δρόμο για να σκοράρει τον βρίσκει εύκολα. Με βασικό όπλο τις στημένες φάσεις. Έτσι μπορεί να το βρει ξανά.

Χωρίς να βιαστεί, χωρίς να ρισκάρει το παραμικρό. Υπάρχει πάντα και δεύτερο ματς, ότι και να συμβεί στο Καραϊσκάκη. Οι Ρώσοι είναι «μανούλα» στην κόντρα μπάλα. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψει ο Ολυμπιακός και αν το πετύχει αυτό αυτομάτως θα τους έχει μεταφέρει όλη την πίεση που είναι δύσκολο να διαχειριστούν.

Ειδικά όταν έχει προηγηθεί μια μεγάλη πρόκριση επί της Πόρτο. Για σκεφτείτε το λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ