Ας αφήσουμε τους Κύπριους να μιλούν για ευρωπαϊκή καταξίωση…

Ας αφήσουμε τους Κύπριους να μιλούν για ευρωπαϊκή καταξίωση…

Εσωτερικά, μπορεί να βαυκαλιζόμαστε με διάφορες αποσπασματικές επιτυχίες και καλές εμφανίσεις. Στην Ευρώπη όμως είμαστε πολύ πίσω, πιο πίσω και από τους Κύπριους. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να φάει ακόμα πολλά καρβέλια για να αποκαταστήσει το κύρος του στην Ευρώπη.

Όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με τον Άγιαξ, ξέρουν. Η Κυπριακή ομάδα είναι υψηλής ευρωπαϊκής εμπειρίας και ποιότητας. Ακόμα και τον Άγιαξ μπορεί να τον κάνει να υποφέρει στο Γ.Σ.Π και ποιος ξέρει τι μπορεί να του επιφυλάσσει και στο Άμστερνταμ.

Ο ΑΠΟΕΛ μας γέμισε με περηφάνια το βράδυ της Τρίτης γιατί (πάλι) διαπιστώσαμε ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Με βάση τις ευκαιρίες που έχασαν οι δυο ομάδες, η κυπριακή ήταν εκείνη που δικαιούται τη νίκη. Ο Άγιαξ παραμένει βέβαια μεγάλο φαβορί για την πρόκριση αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν θα πάει στο Άμστερνταμ σαν πρόβατο για σφαγή.

Άλλωστε, έχει εμπειρία από ανατροπές. Με ανατροπή βρίσκεται στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας εκτός έδρας την Καραμπάχ και αποσπώντας την πρόκριση. Το καλό αποτέλεσμα στην Λευκωσία και η καλή εμφάνιση δεν σημαίνει βέβαια ότι ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σημαίνει ότι σαν ομάδα έχει μεγάλη απόσταση από τις υπόλοιπες στο νησί και μπορεί να αντιμετωπίζει χωρίς κόμπλεξ κατωτερότητας μεγάλους αντιπάλους.

Την έχουν κλείσει την ψαλίδα οι Κύπριοι κι αυτό είναι από μόνο του πολύ μεγάλη υπόθεση. Με εξασφαλισμένη την συμμετοχή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έχουν τα περιθώρια να χρηματοδοτήσουν σε ικανοποιητικό βαθμό την προσπάθεια που κάνουν να είναι κάθε χρόνο στους ομίλους μιας από τις δυο μεγάλες ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Η μεγάλη εμφάνιση και το καλό αποτέλεσμα που πήρε ο ΑΠΟΕΛ δεν μειώνει την επιτυχία που είχε ο ΠΑΟΚ στην αντιμετώπιση του Αγιαξ. Δείχνει όμως, πως θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι σε εκτιμήσεις και συμπεράσματα. Πολύ δε περισσότερο που όταν ρίχνουμε μια ματιά στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ διαπιστώνουμε πως εξακολουθούμε να είμαστε κάτω από την Κύπρο.

Αν λοιπόν εμείς πανηγυρίζουμε επειδή παίξαμε με μια ομάδα μας στα ίσια τον Αγιαξ τι πρέπει να κάνουν οι Κύπριοι; Όλα χρειάζονται ένα μέτρο. Εσωτερικά, μπορεί να βαυκαλιζόμαστε με διάφορες αποσπασματικές επιτυχίες και καλές εμφανίσεις. Στην Ευρώπη όμως είμαστε πολύ πίσω, πιο πίσω και από τους Κύπριους.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να φάει ακόμα πολλά καρβέλια για να αποκαταστήσει το κύρος του στην Ευρώπη. Ας αφήσουμε του Κύπριους να μιλήσουν για ευρωπαϊκή καταξίωση κι ας κοιτάξουμε να βάλουμε και τις τρεις ελληνικές ομάδες στους ομίλους. Όταν τα καταφέρουμε, το ξανασυζητάμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ