Ολυμπιακός: Το τετράγωνο μυαλό του Πέδρο

Ολυμπιακός: Το τετράγωνο μυαλό του Πέδρο

Ένας ακόμη που είδε αλλά δεν κατάλαβε τον προπονητή Μαρτίνς να κάνει τη δουλειά

Κόμπος ναυτικός, από εκείνους που πιθανότατα δεν λύνονται ούτε με… προσευχές. Ένα ακόμη «σκαλπ» στην συλλογή του Πέδρο Μαρτίνς. Η αφέλεια του Σεργκέι Ματβέεφ που είδε το «τυρί» αλλά όχι και την «φάκα». Αυτή που πέταξε ο Πορτογάλος στον δεξιό διάδρομο, με την μορφή του ξερακιανού μικρού από το Περτράτε στο 75΄. Αυτής της «μπαλαδόφατσας» με το περίσσιο θράσος που ακούει στο όνομα Ραντζέλοβιτς. Το έκανε και με την Μπασάκ ο Μαρτίνς, ξανά στο 1-0, αλλά μάλλον ο Ματβέεφ δεν το πρόσεξε. Ας… πρόσεχε λοιπόν.

Τέσσερα-μηδέν δεν γυρίζει. Ακόμη και τον Αύγουστο. Και δεν γυρίζει απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό που δέκα ημίχρονα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ «φωνάζει» την σοβαρότητα του. Τους ρόλους και την τακτοποίηση. Τον αγωνιστικό του χαρακτήρα.

Τον Ολυμπιακό που έφτασε το κοντέρ στο 11-0 και μάλιστα απόψε δίχως να χρειαστεί τα γάντια του Σα.

Εκείνο που φάνταζε υπεραισιόδοξο ένα μήνα πριν, έχει γίνει πλέον φυσιολογικό. Και δίκαιο. Οι Πειραιώτες έτοιμοι να επιστρέψουν κάτω από τα άστρα του Τσάμπιονς Λιγκ εκμεταλλευόμενοι μια τέλεια διαδρομή. Τη διαδρομή που έχασε η Πόρτο, η Ντιναμό Κιέβου και η Αιντχόφεν. Την ίδια που δεν κατάλαβε η Μπασάκ του λαμπερού ρόστερ. Μια διαδικασία που πρώτα δηλώνεις έτοιμος για όλα, ακόμη και να υποφέρεις και έπειτα την προχωράς.

Δεν υπάρχει κάποιος που να το αξίζει περισσότερο από τον Μαρτίνς αυτό που συμβαίνει τούτο το καλοκαίρι στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Πορτογάλος που το πάει για… ομιλητής σε σεμινάρια για τον τρόπο με τον οποίο οι ομάδες κάνουν τις αδυναμίες του καλοκαιριού πλεονεκτήματα για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Κάποτε στην πατρίδα του με τη Ρίο Άβε και τη Μαριτίμο. Από πέρσι στο λιμάνι της φωτιάς: Λουκέρνη, Μπέρνλι, Βικτόρια, Μπασάκ και πλέον Κράσνονταρ. Μια αήττητη σούμα 13 αγώνων πριν τις κληρώσεις των ομίλων. Εννέα νίκες. Συμπτωματικά και εννέα φορές δίχως παθητικό. Έχει περάσει προ πολλού η αίσθηση της σύμπτωσης. Πλέον κάθε επόμενο βήμα είναι επιβεβαίωση.

Μένουν λοιπόν ενενήντα λεπτά για να τελειώσει και τυπικά αυτή η ιστορία. Και κάτι λιγότερο από δέκα ημέρες για να σκεφτεί ο οργανισμός Ολυμπιακός διαφορετικά τις ανάγκες που τυχόν θέλει να καλύψει στο ρόστερ του. Ρόστερ… Τσάμπιονς Λιγκ πια. Και αυτό μπορεί στον Πειραιά να μην το πουν μέχρι να τελειώσει η ρεβάνς, όλοι οι άλλοι όμως το λένε από απόψε.

ΥΓ. Γκερέρο-Μπεργκ 1-0. Γιατί έτσι έπρεπε, από τον πιο πολύτιμο «υποτιμημένο» φορ που φόρεσε τα τελευταία χρόνια την Ερυθρόλευκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ