Ο Καρντόσο στο «απόσπασμα» και οι υπόλοιποι αθώοι;

Ο Καρντόσο στο «απόσπασμα» και οι υπόλοιποι αθώοι;

Ο κόουτς δεν ήρθε μόνος του στην Αθήνα. Κάποιοι τον έφεραν. Κάποιοι που υποτίθεται έκαναν σκάουτινγκ, διέκριναν προσόντα και τον έφεραν. Αν βρεθούν αυτοί στο απυρόβλητο, τότε οι ίδιοι θα φέρουν και τον επόμενο...

Και τώρα τα γνωστά: Ο Μιγκέλ Καρντόσο προ του «εκτελεστικού αποσπάσματος» οπαδών και δημοσιογράφων. Όλοι θα πέσουν πάνω του να τον φάνε και το αίτημα για αποπομπή του θα είναι άμεσο. Να γίνει η ΑΕΚ κάτι σαν τη Λάρισα που έδιωξε τον προπονητή της πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για αυτή την αγωνιστική αθλιότητα που παρακολουθήσαμε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έχει μεγάλη ευθύνη ο Πορτογάλος κόουτς.

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ο Καρντόσο έμοιαζε να έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Σαν να μην κοούτσαρε καθόλου. Αν το έκανε δεν θα άφηνε τους παίκτες του να βγαίνουν περίπατο στον άξονα του γηπέδου και να μην ενδιαφέρονται να κάνουν ένα σπριντ για τα μάτια του κόσμου που έβλεπε από την τηλεόραση. Κι είναι τυχεροί παίκτες και προπονητής που αυτό το ναυάγιο παρουσιάστηκε στο άδειο από οπαδούς της ΑΕΚ, ΟΑΚΑ.

Να τον σταυρώσουμε λοιπόν τον Καρντόσο διότι η ομάδα του δεν έδειξε κανένα σημάδι βελτίωσης και έπαιξε όπως ακριβώς έκανε με την Κραϊόβα. Ωστόσο ο κόουτς δεν ήρθε μόνος του στην Αθήνα. Κάποιοι τον έφεραν. Κάποιοι που υποτίθεται έκαναν σκάουτινγκ, διέκριναν προσόντα και τον έφεραν. Να μην βρεθούν αυτοί στο απυρόβλητο διότι θα φέρουν και τον επόμενο. Αν η ΑΕΚ παίζει με στόπερ τον Σβάρνα στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια δεν θα πέσει όλη η ευθύνη στον Καρντόσο.

Να του χρεώσουμε ότι ο Παουλίνιο είναι παίκτης όχι καλύτερος από τον Βασιλαντωνόπουλο και πάντως όχι καλύτερος του Μπακάκη. Να του χρεώσουμε ότι ο Ζεράλδες σε δυο παιχνίδια περιφέρει ασκόπως το σαρκίο του. Ότι ο Ντανιέλε Βέρντε δεν μπορεί να περάσει έναν αντίπαλο και να βγάλει σέντρα, δεν είναι δική του ευθύνη. Ούτε ότι ο Νέλσον Ολιβέιρα ήρθε τελευταία στιγμή και δείχνει χωρίς σπιρτάδα φταίει ο κόουτς. Η μεγάλη φασαρία θα γινόταν αν είχε διαθέσιμα εκατομμύρια για μεταγραφές κι αυτός έφερνε παλτά. Να κάνουμε όση κουβέντα χρειάζεται για τον… γάιδαρο αλλά να πούμε κάτι για το στραβό κλίμα.

Η Τραμπζονσπόρ είναι ομάδα με πολύ μεγαλύτερες αγωνιστικές δυνατότητες από την ΑΕΚ. Το πορτοφόλι της, της επιτρέπει να φέρνει στην Τραπεζούντα παίκτες σαν το Σόσα, τον Στάριτζ και τον Ομπι Μίκελ. Της ΑΕΚ είναι για να παίρνει με τετρακόσια χιλιάρικα τον Σιμάο από την Αντβέρπ. Να φύγει ο Καρντόσο αλλά να βρεθεί πρώτα κάποιος που να μπορεί στοιχειωδώς να κάνει την δουλειά. Κάποιος που να τον υπολογίζουν οι παίκτες και να μην περπατούν ένα ολόκληρο ημίχρονο. Κι ας μην μας τον παρουσιάσουν ως το μεγάλο ανερχόμενο αστέρι της προπονητικής. Κι ας μην μας επιμείνουν ότι με αυτές τι μεταγραφές που έκαναν, πάνε για πρωτάθλημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ