«Κρυφές» επιθυμίες…

«Κρυφές» επιθυμίες…

Ο στόχος είναι πλέον η είσοδος στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας για τον Παναθηναϊκό, αλλά το Φάϊναλ φορ «καίει» το μυαλό

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε επίσημα από την Παρασκευή την προετοιμασία του, οι κινήσεις (σχεδόν όλες), έγιναν, οι δηλώσεις έγιναν, και πλέον αρχίζει η δουλειά.

Έχει σημασία να σταθούμε πάντως στις… προγραμματικές δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη πριν την πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας.

Ο Έλληνας τεχνικός έθεσε το πλαίσιο των επιδιώξεων για τους πράσινους τη φετινή σεζόν αποφεύγοντας να κάνει λόγο για Φάιναλ φορ.

Στον Παναθηναϊκό όσο και να… καίγονται να βρεθούν στο ραντεβού των μεγάλων της Ευρωλίγκας αυτή τη φορά δεν πρόκειται να πουν το οτιδήποτε.

Γνωρίζουν άλλωστε πως υπάρχουν ομάδες που έχουν ενισχυθεί στο πολλαπλάσιο από την δυναμική που είχαν πέρσι (Αρμάνι, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ), γνωρίζουν πως ο βαθμός δυσκολίας έχει μεγαλώσει και κυρίως έχουν πλέον αντιληφθεί πως από τα όσα… έχουν πάθει τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να κρατούν «μικρό καλάθι».

Όχι να εγκαταλείψουν το στόχο! Ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχουν πάντα στόχο την κορυφή. Απλώς χρειάζεται καλύτερη διαχείριση του «πρέπει».

Σωστά λοιπόν τέθηκε ως πρωταρχικός στόχος η είσοδος στα πλέι οφ, αλλά κυρίως το να βαδίσει πάνω σε μια συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία η ομάδα.

Τέτοια φιλοσοφία που θα την κάνει σούπερ ανταγωνιστική μέσα στο γήπεδο και υγιή μέσα στα αποδυτήριά της.

Ο Πεδουλάκης στις δηλώσεις του οριοθέτησε ουσιαστικά τους μικρούς και μεγάλους στόχους της νέας προσπάθειας τονίζοντας πως:

Ο Παναθηναϊκός ήταν προτελευταίος στα τρίποντα κατά τη διάρκεια της περσινής Ευρωλίγκας και ότι έπρεπε να ενισχυθεί στο σουτ.

Θα συνεχίσει να έχει ταχύτητα στο παιχνίδι του αποτελώντας ξανά μια τις καλύτερες ομάδες στα πρώτα 8 δευτερόλεπτα και στο παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο.

Πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι στο «πέντε εναντίον πέντε» και πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο κομμάτι της επίθεσης αν δεν υπάρχει το «εύκολο καλάθι» στο τρανζίσιον.

Στόχος είναι τα πλέι οφ και ειδικότερα ότι θέλει να έχει την ομάδα έτοιμη τον Μάρτιο ώστε να μπορεί να φανεί ανταγωνιστική «στη φάση των σκληρών», εκεί όπου συνήθως την… πατάει.

Συνεπώς στον Παναθηναϊκό τα λόγια είναι λιγότερα, οι μεγαλοστομίες ακόμα πιο λίγες και οι φιλοδοξίες τεράστιες.

Απόντος του Ολυμπιακού στην Α1, είναι σαφές πως για το «τριφύλλι» τα ματς της Ευρωλίγκας και ειδικότερα εκείνα κόντρα στους «ερυθρολεύκους» αποκτούν τεράστια σημασία για πολλούς λόγους.

Εκείνο που έχουν να κάνουν λοιπόν Πεδουλάκης και παίκτες είναι να έχουν τις απαντήσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ