ΑΕΚ: Δεν είναι ποδοσφαιρικό σχέδιο, θα είναι πανικός αν…

ΑΕΚ: Δεν είναι ποδοσφαιρικό σχέδιο, θα είναι πανικός αν…

Η ΑΕΚ ζει κρίσιμες ημέρες για το αν κρατήσει ή όχι τον Μιγκέλ Καρντόσο που του... έδωσε τα κλειδιά πριν λίγους μήνες.

Δύσκολες ημέρες οι τελευταίες για την ΑΕΚ. Ρίσκαρε πολύ αυτό το καλοκαίρι για να φτιάξει κάτι ωραίο. Και στο ξεκίνημα φαίνεται να επικρατεί πανικός γιατί δεν παρουσιάζεται αυτό που θέλουν όλοι. Αυτό που αλλάζει η ΑΕΚ δεν έχει ξαναγίνει σε ομάδα. Για αυτό και χρειάζεται χρόνος. 2-3 μήνες αγώνων για να πάρει μπρος το σχέδιο και αργότερα να τσουλήσει. Μακάρι να έφτιαχνες ομάδα με επιθετική φιλοσοφία σε 2 μήνες το καλοκαίρι. Αυτό θα έκαναν όλοι.

Πέρυσι έκανε υπομονή ο πολύ πιο δύσκολος οργανισμός που λέγεται Ολυμπιακός και κράτησαν τον Μαρτίνς που κατάφερε και έμεινε νωρίς εκτός όλων των στόχων. Και με τον Μαρινάκη να αποφασίζει πολύ πιο θυμωμένα στην πορεία του στον ΟΣΦΠ.

Η ΑΕΚ οφείλει να στηρίξει και να δείξει εμπιστοσύνη στον Καρντόσο τώρα στα πρώτα δύσκολα. Έκανε μια σημαντική επένδυση το καλοκαίρι, αποφάσισε να αλλάξει σχέδιο και νοοτροπία και πρέπει να επιμείνει. Δεν θα είναι λογικό ποδοσφαιρικό σχέδιο να αλλάξει προπονητή πριν φύγει ο Αύγουστος για 2-3 κακά ματς. Μπορεί η πρόοδος της ομάδας να είναι ανύπαρκτη με πολλά λάθη και ανησυχητική εικόνα, αλλά ως οργανισμός η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της. Και ας χάσει βαθμούς, αγώνες το προσεχές διάστημα. Είναι αναπόφευκτο κακό.

Σε όλους συμβαίνει αυτό όταν αλλάζουν τόσα πολλά. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η ΑΕΚ. Και θεωρώ σίγουρο ότι και ο Καρντόσο θα προσαρμοστεί από απόψε κιόλας σε κάποια δεδομένα που πρέπει. Ο Δικέφαλος απόψε μπροστά στον κόσμο του πρέπει να δείξει ενωμένος. Και αυτό θα είναι το καλύτερο νέο.

ΥΓ: Στο Καραϊσκάκη χθες ίσως να είχαμε και το πρώτο μαντάτο της αλλαγής. Είτε με VAR, είτε χωρίς, θα το είχαμε. Αλλάζουν ξανά τα κόζια; Ο ΠΑΟΚ φωνάζει τώρα για την εύνοια του Ολυμπιακού που δεν ισοφαρίστηκε για ένα… πλάνο σε ριπλέι χθες βράδυ. Δικαίως φωνάζει. Οπως δικαίως φώναζε και η Λαμία χθες για φάση που δεν χρειαζόταν καν VAR και ο αρχηγός της καρδιάς τους… έκανε μούγκα για το απλωμένο χέρι. Το διαμάντι ηθικής… Από τη μία σκέφτομαι ότι ο ΠΑΟΚ ανησυχεί μήπως φέτος του πάρει το πάνω χέρι ο Ολυμπιακός. Από την άλλη ξέρω καλά ότι τον Δημήτρη Μελισσανίδη κορόιδο δεν τον πιάνει καμία κυβέρνηση. Και στο τέλος καταλήγω ότι το SOFITEL δεν είναι πρόσφορο έδαφος για καλές συμφωνίες. Χαλάνε εύκολα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ