ΑΕΚ: Σωστή απόφαση, που άργησε όμως… δύο μήνες

ΑΕΚ: Σωστή απόφαση, που άργησε όμως… δύο μήνες

Η απομάκρυνση των Καρντόσο-Λυμπερόπουλου που έπρεπε να έρθει πριν την Ξάνθη και η επόμενη μέρα της ΑΕΚ

Το θέμα των ημερών είναι αναμφίβολα η ΑΕΚ και ραγδαίες εξελίξεις εντός ομάδας. Η Ένωση προχωρά σε αλλαγή πλεύσης, με το αγωνιστικό μοντέλο που ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού να καταρρέει πριν καν ολοκληρωθεί ο Αύγουστος. Μιγκέλ Καρντόσο και Νίκος Λυμπερόπουλος αποτελούν παρελθόν από την ομάδα, ενώ τον ίδιο δρόμο είναι πιθανό να ακολουθήσει και ο Βασίλης Δημητριάδης.

Η ΑΕΚ αποφάσισε να προχωρήσει σε στροφή 180 μοιρών, αναζητώντας ξανά αγωνιστική ταυτότητα, ψυχολογία και κυρίως ηρεμία. Οι Κιτρινόμαυροι πήραν πριν από περίπου δύο μήνες μια απόφαση που έμοιαζε γενναία. Ο Μανόλο Χιμένεθ, ο προπονητής που οδήγησε την ΑΕΚ στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια που γενικώς παρουσίασε ένα σύνολο που ήταν ανταγωνιστικό, αποχώρησε ξανά. Με στόχο η ομάδα να περάσει σε μια νέα εποχή και να κάνει το βήμα παραπάνω.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο, κρίθηκε από τον Νίκο Λυμπερόπουλο ως ο καταλληλότερος για να οδηγήσει την Ένωση στο επόμενο βήμα. Όπως αποδείχθηκε η επιλογή του πρώην, πλέον, τεχνικού διευθυντή της ομάδας, απέτυχε. Γι’ αυτό η… μπάλα πήρε και τον Λυμπερόπουλο, που πρώτα απολύθηκε και μετά… ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Η απόφαση για την απομάκρυνση των δύο ανθρώπων που ανέλαβαν το «χτίσιμο» της φετινής ομάδας ήταν σωστή. Ωστόσο, ήρθε καθυστερημένα. Δεν χρειαζόταν να φτάσουμε στο ματς με την Ξάνθη, για να γίνει αντιληπτό πως το καράβι πήγαινε στα βράχια. Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο.

Η Ένωση ήταν εμφανές πως είχε πρόβλημα. Η όποια φιλοσοφία επιχείρησε να περάσει στην ομάδα ο Καρντόσο, δεν εφαρμόστηκε ποτέ από τους παίκτες. Ενώ σε ότι έχει να κάνει με το κλίμα εντός Δικεφάλου, τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα.

Όταν υπάρχουν ποδοσφαιριστές της ομάδας που «αδειάζουν» ανοικτά τον προπονητή με τις αντιδράσεις τους, πριν καλά-καλά ξεκινήσει η σεζόν, καταλαβαίνει κανείς πως υπάρχει πρόβλημα. Και μάλιστα σοβαρό. Ίσως αυτή να ήταν και η μεγαλύτερη αδυναμία του Καρντόσο. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να «κερδίσει» τους παίκτες του, έχοντας απλά ένα μικρό γκρουπ παικτών να τον στηρίζουν.

Εκείνο που μένει να φανεί τώρα είναι αν η ραγδαίες εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αρκούν για να σωθεί η χρονιά. Τουλάχιστον όσον αφορά στις εγχώριες διοργανώσεις. Μιας και ο στόχος της Ευρώπης εκτιμώ πως έχει ήδη χαθεί. Με το κόστος από αυτή την αποτυχία να μην περιορίζεται στο οικονομικό σκέλος ή στο ευρωπαϊκό «πρεστίζ» της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ