Ολυμπιακός: Για να αφήσει την… ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη!

Ολυμπιακός: Για να αφήσει την… ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη!

Ορισμένα πράγματα στο ποδόσφαιρο για να προκύψουν χρειάζεται να «συνεργαστούν» και οι δυο. Ο Ολυμπιακός να αφήσει να πραγματοποιηθούν και η Κράσνονταρ να επιχειρήσει να τα επιδιώξει. Τέτοιος θανάσιμος συνδυασμός δεν θα προκύψει απόψε…

Διαβάζοντας τις δηλώσεις των Ρώσων, αντιλαμβάνομαι πως από την πλευρά τους, πιστεύουν ότι υπάρχουν περιθώρια για να κάνουν την μεγάλη ανατροπή. Δικαίωμά τους. Θεωρώ ότι η πεποίθησή τους δεν στηρίζεται σε αντικειμενικά στοιχεία. Καλή ομάδα είναι και μάλιστα πολύ καλύτερη από όσο μας άφησε να καταλάβουμε στο πρώτο ενενηντάλεπτο.

Έχει μια μεγάλη ευκαιρία απόψε ο Ολυμπιακός να περάσει στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.Να δεχτεί πέντε γκολ και να αποκλειστεί από την Κράσνονταρ. Για να την αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη θα χρειαστεί να είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος. Θα μου πει κανείς σιγά την σοφία. Έτσι είναι όταν το συζητάμε. Όταν παίζουμε μπάλα είναι διαφορετικά.

Τα ίδια, φαντάζομαι, ζήτησε και ο Βαλβέρδε πριν από λίγους μήνες. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν τα έκαναν και βρέθηκαν με την τεσσάρα του αποκλεισμού στην πλάτη. Θα μου πείτε ότι η Κράσνονταρ δεν είναι Λίβερπουλ και θα σας αντιλέξω ότι και ο Ολυμπιακός δεν είναι Μπαρτσελόνα. Δηλαδή δεν (θα) είναι στην προκειμένη περίπτωση. Αν όμως στην προσπάθειά της να το πετύχει ξανοιχτεί και λειτουργήσει απερίσκεπτα θα το πληρώσει για δεύτερη φορά. Γενικά οι απερισκεψίες με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός πληρώνονται.

Η Κράσνονταρ θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της θα έχει κι ένα τεράστιο άγχος να πετύχει γρήγορα γκολ για να πιέσει και να αποδιοργανώσει τους ερυθρόλευκους. Μια ομάδα που δεν έχει δεχτεί γκολ σε πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι κομματάκι δύσκολο να δεχτεί πέντε σε ένα. Κι αυτό βέβαια δεν αρκεί στην Κράσνονταρ. Θα πρέπει να τα βάλει χωρίς να δεχτεί κανένα!

Να επανέλθουμε λοιπόν στην σοβαρότητα και την συγκέντρωση. Αυτά δεν σημαίνουν κάτι παραπάνω από την προσήλωση στο πλάνο του Μαρτίνς και την αγωνιστική πειθαρχία.

Με λίγα λόγια:

-Οι κεντρικοί αμυντικοί να κάνουν το απλό χωρίς να ρισκάρουν πάσες που αν δεν βρουν το στόχο μπορεί να φέρουν τον αντίπαλο σε πλεονεκτική θέση.

-Να βρίσκονται συνεχώς πίσω από την μπάλα δυο και τρεις παίκτες καλύπτοντας τα νώτα της ομάδας και το τέρμα του Σα.

-Την τελική προσπάθεια να κάνει αυτός που βρίσκεται στην πιο πλεονεκτική θέση κι όχι εκείνος που φαντασιώνεται τον εαυτό του στον πίνακα των σκόρερ.

-Να μην πάρει το ματς ξέφρενο ρυθμό αλλά να γίνει «σετ παιχνίδι» που επιτρέπει να μην χαθεί η αμυντική ισορροπία.

Αν όλα αυτά συμβούν τότε ο Ολυμπιακός θα… χάσει την ευκαιρία να πέσει θύμα της μεγαλύτερης ανατροπής που έχει γίνει σε αυτή τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ