ΠΑΟΚ: Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τις μεταγραφές

ΠΑΟΚ: Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τις μεταγραφές

Ο ΠΑΟΚ, έχει ανάγκη από μεταγραφές και για να τις κάνει χρειάζονται τα βεβαιωμένα έσοδα από τη συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Europa League.

Ο «μπαμπούλας» που λέγεται Financial fair play πλανάτε πάνω από τον ουρανό της Τούμπας και ετοιμάζεται να παρέμβει σε περίπτωση που δεν υπάρξουν έσοδα στα ταμεία της ΠΑΕ, αλλά μόνο έξοδα. Και όταν λέμε έξοδα αναφερόμαστε στην αγορά ποδοσφαιριστών όπου απαιτούνται σοβαρά κεφάλαια. Ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Άλλωστε ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας ποτέ του δεν περιμένει τα έσοδα από τη συμμετοχή του Δικεφάλου στους ομίλους του Europa League για να κάνει και άλλες μεταγραφές.

Ο ιδιοκτήτης του Δικεφάλου, όπως είναι γνωστό βρέθηκε το Σαββατοκύριακο μαζί με την οικογένεια του στην πόλης της Κέρκυρας για ολιγοήμερες διακοπές. Εκεί είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό από τον σύνδεσμο και ξεκαθάρισε στους φιλάθλους της ομάδας πως δεν είναι δικαιολογία, αλλά πραγματικότητα όλο αυτό που υπάρχει γύρω από την συγκεκριμένη επιτροπή. Αλλά για να συμβεί αυτό και να μην αντιμετωπίσει η ομάδα πρόβλημα θα πρέπει να παρουσιάσει όχι προσδοκώμενα έσοδα αλλά χειροπιαστά. Οι αυξήσεις στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ που γίνονται κάθε χρόνο ναι μεν είναι σημαντικές, αλλά για την UEFA το κριτήριο είναι να υπάρξει ισοσκελισμένος προϋπολογισμός.

Από τη στιγμή που χάθηκε η ευκαιρία με τον Άγιαξ, εξαιτίας ενός τρελού Άγγλου διαιτητή και φυσικά το τηλεοπτικό συμβόλαιο, η μοναδική λύση για βεβαιωμένα έσοδα είναι αυτά από το Europa League. Τα δύο τηλεοπτικά κανάλια ΕΡΤ, Nova αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν το σωματείο σαν να ήταν ο Αστέρας Ραχούλας. Έκαναν τα πάντα για να κόψουν από τον ΠΑΟΚ τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Το συνδρομητικό κανάλι προσέφερε ένα συμβόλαιο κοντά σ’ αυτό που πήρε ο Παναθηναϊκός, δηλαδή αστεία πρόταση για το μέγεθος του νταμπλούχου ΠΑΟΚ που πέρσι τα σάρωσε όλα σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Είναι ξεκάθαρο πως με τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ από την συμμετοχή της ομάδα στους ομίλους του Europa League θα δώσουν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να κάνει τις μεταγραφές που θέλει και αφορούν ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι χωρίς να κινδυνεύει από τον οποιοδήποτε έλεγχο που αφορά το financial fair play. Το ενδεχόμενο η ομάδα να κάνει κάποια μεταγραφή ακόμη και σε περίπτωση αποκλεισμού είναι πιθανό. Για να φτάσουμε όμως σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει στις επόμενες ημέρες να προχωρήσει στην πώληση κάποιου ποδοσφαιριστή όπως κι αν λέγεται αυτός. Είτε είναι βασικός είτε γυμνάζεται μόνος του. Για να αποφύγουν στον ΠΑΟΚ αυτό το κακό σενάριο η λύση είναι μια η νίκη-πρόκριση επί της Σλόβας Μπρατισλάβας το βράδυ της Πέμπτης (29/8) στο γήπεδο της Τούμπας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ