Την Πέμπτη, ο Θρύλος θα είναι στο γκρουπ των φιλόδοξων

Την Πέμπτη, ο Θρύλος θα είναι στο γκρουπ των φιλόδοξων

Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Πέδρο Μαρτίνς έστειλε μήνυμα στην ποδοσφαιρική Ευρώπη ότι επανέρχεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με ομάδα ανταγωνιστική, έτοιμη να επιχειρήσει νέα υπέρβαση και να διεκδικήσει την παρουσία της και στην φάση μετά τους ομίλους.

Και την Πέμπτη τα συνηθισμένα! Ο Ολυμπιακός στην κλήρωση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για 19η φορά στα 22 χρόνια του θεσμού. Η μόνη ελληνική ομάδα που το κατάφερε από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Οσες φορές το έχει πετύχει και η Αρσεναλ, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στην κληρωτίδα με αναπτερωμένο το ηθικό και με προσδοκίες. Ετσι πρέπει για μια ομάδα που έφτασε εκεί με πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Με μόλις ένα γκολ παθητικό και επίθεση να βγάζει φωτιές.

Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Πέτρο Μαρτίνς έστειλε μήνυμα στην ποδοσφαιρική Ευρώπη ότι μετά από απουσία μόλις ενός έτους, επανέρχεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με ομάδα ανταγωνιστική έτοιμη να επιχειρήσει νέα υπέρβαση και να διεκδικήσει την παρουσία της και στην φάση μετά τους ομίλους. Το δικαίωμα για τόσο υψηλές φιλοδοξίες το δίνουν οι αποκλεισμοί της Μπασάκσεχιρ και της Κράσνονταρ, ομάδων με μεγαλύτερο μπάτζετ. Και οι δυο τους αποκλείστηκαν με δυο ήττες στα παιχνίδια που έδωσαν με τους ερυθρόλευκους.

Η Κράσνονταρ μάλιστα πλήρωσε και στην έδρα της το τίμημα μιας υπεροπτικής στάσης απέναντι στον Ολυμπιακό. Εκεί που (θεωρητικά) πήγαινε για την μεγάλη ανατροπή θα πρέπει να θεωρείται τυχερή που έφαγε μόλις δυο γκολ. Κι αν αύριο ο Μαρτίνς κατσαδιάσει τους παίκτες για τις χαμένες ευκαιρίες δίκιο θα έχει. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός περνάει με τον Μαρτίνς σε άλλο επίπεδο αυξημένης απαιτητικότητας. Που σημαίνει ότι στέκεσαι λιγότερο στις επιτυχίες και περισσότερο στις αδυναμίες. Κι ήταν αδυναμία που η Κράσνονταρ την γλίτωσε με μόλις δυο γκολ. Αποκάλυψη του ματς ο Ελ Αραμπί. Τα έκανε όλα.

Το πρώτο γκολ που πετυχαίνει είναι δείγμα εκτελεστικής ευφυΐας και αναπτυγμένων αντανακλαστικών. Το πετυχαίνει με το αριστερό ενώ το δεξί δεν πατάει στο έδαφος. Ο 32χρονος φορ που μπήκε στην εντεκάδα από σπόντα έκανε και την υπόλοιπη δουλειά που κάνει ο Γκερέρο. Μάρκαρε και έκλεψε την μπάλα.

Ξεκίνησε ο ίδιος κάτω από τη μεσαία γραμμή τις αντεπιθέσεις. Κέρδισε τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες. Άριστος. Πολύ κοντά σε απόδοση -ποιος άλλος- ο Ματιέ Βαλμπουενά. Και τα δυο γκολ είναι από δικές του ασίστ. Ετρεξε σαν έφηβος και πρόσφερε σε ό0λους τους τομείς του παιχνιδιού. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ομαρ το καλύτερό του μέχρι τώρα στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός έπεισε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο στη φετινή παρουσία του στην Ευρώπη. Ακόμα και τα στατιστικά στοιχεία «ομολογούν» την υπεροχή του. Όλα τούτα πείθουν ότι η συμμετοχή του στους ομίλους θα είναι ουσιαστική. Ακόμα κι αα η κληρωτίδα -όπως το συνηθίζει- του γυρίσει την πλάτη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ