Ολυμπιακός : Όποιος δεν θέλει φεύγει

Ολυμπιακός : Όποιος δεν θέλει φεύγει

Ο Μπεν ήρθε να προστεθεί στη «μαύρη λίστα» του Ολυμπιακού που έστειλε για άλλη μια φορά το μήνυμα προς όλους. Οι αποχωρήσεις θα συνεχιστούν, οι προσθήκες τον Ιανουάριο θα κρίνουν πολλά για το πρωτάθλημα.

Το καλοκαίρι, και ειδικά ο πρώτος επίσημος αγώνας για τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι ήταν ονειρεμένος για τον Ελ Φαρντού Μπεν. Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στο διπλό-πρόκριση που πήραν οι Πειραιώτες. Ο επιθετικός από τις Κομόρες έπαιρνε για πρώτη φορά την ευκαιρία του με τα ερυθρόλευκα μετά από ταλαιπωρία που πέρασε με τον σοβαρό τραυματισμό του και τον δανεισμό του και έδειχνε ικανός να μπορέσει να βρίσκεται στους παίκτες της «πρώτης γραμμής» στον Ολυμπιακό.

Η συνέχεια για τον Μπεν δεν ήταν ανάλογη γιατί κυρίως ο Χάσι αποφάσισε να τον αφήσει πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους επιθετικούς που ήρθαν στην ομάδα. Η αποχώρηση του Χάσι και ο ερχομός του Λεμονή έφερε την ευκαιρία στον Μπεν να παίξει και πάλι με ένα νέο τραυματισμό όμως να τον βγάζει και πάλι off. Στο ματς με την Γιουβέντους στο Καραισκάκη ο Λεμονής τον έβαλε αλλαγή στο ματς. Ήταν η 10η συμμετοχή του με τον Ολυμπιακό στην τρέχουσα σεζόν, και όπως αποδεικνύεται και η τελευταία.

Με το συμβόλαιο του να λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός του πρόσφερε νέο συμβόλαιο με αυξημένες οικονομικές απολαβές, συμβόλαιο που μαζί με τα μπόνους έφτανε το 1.7 εκατ. ευρώ στην τριετία.

Ο Μπεν όπως δείχνουν και οι εξελίξεις αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση. Νοιώθει πως θα βρει καλύτερο συμβόλαιο. Δικαίωμα του, αυτός άλλωστε θα αποφασίσει για το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Όπως δικαίωμα και του Ολυμπιακού να κρίνει πως το συμβόλαιο που του πρόσφερε ήταν το σωστό. Για έναν παίκτη που δεν είναι βασικός στην ομάδα πρόσφερε χρήματα που αντιστοιχούν σε περισσότερα από την συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που διαθέτουν οι άλλες ανταγωνίστριες προς αυτών ομάδες.

Ο Μπεν αποφάσισε, το ίδιο και ο Ολυμπιακός που πλέον τον έθεσε εκτός ομάδας και περιμένει ουσιαστικά από τον επιθετικό από τις Κομόρες να φέρει πρόταση για να φύγει τον Ιανουάριο.

Και είναι απολύτως λογικό για τον Ολυμπιακό να μην μπαίνει σε πλειστηριασμό. Όποιος δεν θέλει να μείνει στην ομάδα, φεύγει. Λογικό. Σε μια χρονιά που ο «πόλεμος» είναι στην κορύφωση του ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίκτες που και θα μπορούν και θα θέλουν να παίξουν, να διακριθούν και να πετύχουν να οδηγήσουν την ομάδα στο 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Ο Μπεν προστέθηκε και επισήμως από σήμερα στη λίστα των παικτών που δεν υπολογίζονται για την πρώτη ομάδα. Μαζί με Καρσελά, Καπίνο, Μίλιτς, Ζντιέλαρ θα πρέπει μέσα στον Ιανουάριο να βρει αλλού ποδοσφαιρική στέγη. Δεν θα είναι ο τελευταίος, θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Το ζητούμενο βεβαίως για τον Ολυμπιακό δεν είναι πλέον ποιοι θα φύγουν αλλά ποιοι θα έρθουν. Έτσι και αλλιώς ο Λεμονής έχει δείξει με τις επιλογές του στο αγωνιστικό κομμάτι ποιους υπολογίζει βάσιμα και ποιους όχι. Οι προσθήκες είναι αυτές που θα κρίνουν πολλά στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό. Με παίκτες που και θα θέλουν να έρθουν στον Πειραιά και θα μπορούν να τον ανεβάσουν επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ