Παναθηναϊκός: Το πρώτο «πρέπει» της σεζόν

Παναθηναϊκός: Το πρώτο «πρέπει» της σεζόν

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ δεν είναι καθόλου εύκολο, ούτε από αγωνιστικής, ούτε από ψυχολογικής πλευράς για τον Παναθηναϊκό, που πέρσι έπαθε μεγάλη ζημιά από τους Κρητικούς.

Είναι ιδιαίτερο το παιχνίδι του Σαββάτου για τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο γιατί δε… σηκώνει δεύτερη σερί γκέλα, ούτε γιατί ακολουθούν δύο ντέρμπι με Αρη και Ολυμπιακό, που σημαίνει πως ζορίζει το πρόγραμμα και αυξάνεται η πίεση. Είναι ιδιαίτερο για όλα όσα ακολούθησαν το περσινό αντίστοιχο παιχνίδι.

Η φημολογία που αναπτύχθηκε, η συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Νταμπίζας, η επιθετική ανακοίνωση της Θύρας 13 απέναντι στον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού. Ήταν ένα ματς που άφησε πολλές «πληγές» στους πράσινους, σε μια σεζόν που ναι μεν δεν κατάφεραν να πετύχουν εν τέλει κάτι το εντυπωσιακό, αλλά που έβαλαν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον, κυρίως λόγω της δουλειάς του Γιώργου Δώνη. Και που – αν μη τι άλλο – για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στη σεζόν έφεραν κοντά τους και πάλι τον κόσμο τους.

Αυτόν τον κόσμο καλούνται να κερδίσουν και τώρα. Να τον φέρουν και πάλι πίσω, να τον κάνουν να βρει ξανά την όρεξή του. Το ματς απέναντι στον ΟΦΗ είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να κερδίσει ξανά τον κόσμο του. Με μια νίκη που θα συνδυαστεί με καλή εμφάνιση και με εικόνα ανάλογη με αυτή που μας έδειξε στα φιλικά και όχι με εκείνη της Λαμίας.

Ο ΟΦΗ θα έρθει στο ΟΑΚΑ για να αμυνθεί όπως έκανε και στο Κλεάνθης Βικελίδης. Έδειξε ένα δείγμα για το πως θα αντιμετωπίσει αυτά τα παιχνίδια του, άρα το… μπαλάκι μεταφέρεται στον Παναθηναϊκό που πρέπει τούτη τη φορά να βρει τους τρόπους για να διασπάσει μια κλειστή άμυνα. Να γίνει περισσότερο παραγωγικός, να είναι πιο γρήγορος στη σκέψη και στην εκτέλεση.

Η παρουσία του Μπουζούκη στο αρχικό σχήμα, αν τελικά επιβεβαιωθεί, θα δώσει στον Παναθηναϊκό περισσότερη ευχέρεια στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, θα του δώσει απειλή από μακρινή απόσταση και σίγουρα θα τον κάνει πιο δημιουργικό απέναντι σε μια κλειστή άμυνα. Ο Μπουζούκης είναι ιδανικός σε αυτό, το έδειξε και την περσινή σεζόν και είναι ίσως ο πιο απρόβλεπτος ποδοσφαιριστής που έχουν οι πράσινοι για τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Θα πρέπει, ωστόσο, να ανεβάσουν την ένταση και τον ρυθμό τους και οι υπόλοιποι. Ο Κολοβός και ο Ζαχίντ, που ήταν κακοί στη Λαμία, είναι κομβικοί για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, για την ανάπτυξη και για την απειλή στην αντίπαλη εστία. Ο Κουρμπέλης πρέπει να γίνει περισσότερο ηγετικός μέσα στο γήπεδο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δε φαίνεται να έρχεται άλλος αμυντικός μέσος. Θα τραβήξει μόνος του το κουπί.

Και σίγουρα στην εξίσωση πρέπει να μπουν κι άλλοι. Ο Μολό, ο Χατζηθεοδωρίδης, ο Μπεκ, ακόμα και ο Χατζηγιοβάνης, με ή χωρίς νέο συμβόλαιο. Δεν έχει την πολυτέλεια ο Παναθηναϊκός να αγνοεί έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή όσο τον έχει ακόμα στη διάθεσή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ