Η Σλόβαν τιμώρησε την «τρύπια» άμυνα και την υπεροψία…

 Η Σλόβαν τιμώρησε την «τρύπια» άμυνα και την υπεροψία…

Μια από την Εστερσουντ μια από την Σλόβαν, ο ΠΑΟΚ δεν έχει βάλει ακόμα κοστούμι ευρωπαϊκό. Φαντασιώνεται σαμπάνιες σε πολυτελή ξενοδοχεία και βρίσκεται με κρασάκι σε ταβέρνα της επαρχίας.

Τα πόδια απλώθηκαν πιο πολύ από όσο έφτανε το πάπλωμα. Τα δυο παιχνίδια με τον Αγιαξ έδωσαν στον οργανισμό του ΠΑΟΚ την εντύπωση πως είναι ομάδα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δεν βρέθηκε στο Μονακό για την κλήρωση, υπεύθυνος είναι ο διαιτητής που δεν τον άφησε. Κατά συνέπεια η Σλόβαν φαινόταν μια υπόθεση περίπου διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο ΠΑΟΚ μίκρυνε χωρίς να το θέλει και την πάτησε από μια ομάδα που αγωνιστικά δεν τον φτάνει. Του έβαλε όμως τρία γκολ και τον έριξε στο καναβάτσο. Ανέβηκε πάνω από τα σύννεφα κι έπεσε από αυτά χωρίς αλεξίπτωτο. Η Σλόβαν, έχοντας την τύχη με το μέρος της τιμώρησε την υπεροψία.

Κι είναι μεγάλο λάθος του Φερέιρα να δηλώνει μετά το πατατράκ, ότι η πρόκριση χάθηκε στην Μπρατισλάβα. Τόσο καλή ομάδα ήταν κόουτς, η Σλόβαν που με το 1-0 υπέρ της είχε εξασφαλίσει την πρόκριση.

Δυο φορές χάθηκε η πρόκριση. Η μια στην Μπρατισλάβα και η άλλη στην Τούμπα. Το δεύτερο γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ μπαίνει μόνο άμα θες να το φας κι αν είσαι  αλλού. Η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν αλλού. Ο Ντε Μάρκο ούτε πίστευε πως η μπάλα έφτασε σε αυτόν χωρίς να την απομακρύνει ένας παίκτης του ΠΑΟΚ.

Η καλύτερη άμυνα του περσινού πρωταθλήματος δέχτηκε σε δυο κολλητά παιχνίδια δυο αστεία γκολ. Να ήταν όμως μόνο η άμυνα. Το κακό ξεκινάει από τη μεσαία γραμμή εκεί που οι απώλειες του Δικεφάλου του Βορρά έμειναν χωρίς ουσιαστική κάλυψη.

Ο Εσίτι είναι παίκτης που βοηθάει μόνο ανασταλτικά. Ο Αουγκούστο δεν πείθει ότι μπορεί να κάνει αυτά που έκανε ο Μαουρίσο και ο Πέλκας είναι μακριά από τον καλό εαυτό του. Στην κορυφή της επίθεσης -κακά τα ψέματα- δεν υπάρχει ο εκτελεστής που θα φοβίζει. Επί της ουσίας, ο Πρίγιοβιτς δεν αντικαταστάθηκε.

Καλύτερος παίκτης ήταν ο Γιαννούλης που καλύπτει το κενό του Βιεϊρίνια μέχρι να επανέλθει. Η Σλόβαν προσγείωσε ανώμαλα τον ΠΑΟΚ. Μένει τώρα εκτός Ευρώπης, χάνει τα περίπου εννέα εκατομμύρια και στις κληρώσεις του χρόνου θα είναι μόνιμα ανίσχυρος.

Επιασε πάτο στην ειδική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Μια από την Εστερσουντ μία από την Σλόβαν ο ΠΑΟΚ δεν έχει βάλει ακόμα κοστούμι ευρωπαϊκό. Φαντασιώνεται σαμπάνιες σε πολυτελή ξενοδοχεία και βρίσκεται με κρασάκι σε ταβέρνα της επαρχίας.

Η προσφορά του στην βαθμολογία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι κάτω από του Αρη και του Ατρόμητου. Θα πρέπει να συντονίσει τον βηματισμό του με την πραγματικότητα. Μπορεί να μην είναι καλύτερος από τον Αγιαξ (όπως του επέβαλλαν να πιστέψει) αλλά είναι πολύ καλύτερος από την Σλόβαν και κάθε Σλόβαν αυτού του (ποδοσφαιρικού) κόσμου. Οσοι επιχαίρουν με τον αποκλεισμό του βλέπουν ίσαμε τη μύτη τους.

Η ζημιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο άρα και για τις ομάδες που υποστηρίζουν είναι υπαρκτή και μπορεί να αποδειχτεί  μεγάλη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ