Το γαμώτο για την ΑΕΚ και η τραγωδία του ΠΑΟΚ

Το γαμώτο για την ΑΕΚ και η τραγωδία του ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ πήγε στην Τουρκία αποκλεισμένη και άγγιξε το θαύμα, ενώ ο ΠΑΟΚ μπήκε στην Τούμπα με αέρα για την ανατροπή όμως έμεινε τελικά με άδεια χέρια. Συμπέρασμα; Βραδιά φρίκης για το ελληνικό ποδόσφαιρο και με το μέλλον να φαίνεται δυσοίωνο...

Αποχαιρετισμός στα όπλα λοιπόν για τους δύο Δικέφαλους με νίκες μεν, αλλά με τελείως διαφορετικό πρόσημο. Η ΑΕΚ πήγε στην Τουρκία αποκλεισμένη για πολλούς πριν από τη σέντρα και άγγιξε το θαύμα, ενώ ο ΠΑΟΚ μπήκε στην Τούμπα με αέρα για την ανατροπή όμως έμεινε τελικά με άδεια χέρια. Συμπέρασμα; Βραδιά φρίκης για το ελληνικό ποδόσφαιρο και με το μέλλον να φαίνεται δυσοίωνο…

Τι να πούμε και τι να γράψουμε τώρα; Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Να αρχίσεις με την ΑΕΚ, η οποία πήγε στην Τουρκία αποκλεισμένη και με μια ακόμα σίγουρη ήττα για τους περισσότερους φίλους της και κατάφερε με την εικόνα της να κάνει άπαντες να αισθάνονται αδικημένοι από την τύχη που δεν μπόρεσε η ομάδα τελικά να γυρίσει με την πρόκριση;

Να συνεχίσεις με τον έτερο Δικέφαλο, τον ΠΑΟΚ, που μετά την ανοησία του τελευταίου λεπτού στο πρώτο ματς που κόστισε την ήττα, μπήκε στην Τούμπα με τον αέρα της ανατροπής να δίνει φτερά στα πόδια των παικτών του, αλλά τελικά να μένει εκτός συνέχειας στην Ευρώπη επειδή εμφάνισε ξανά τις ίδιες αμυντικές αδυναμίες; Απ’ όπου και αν ξεκινήσεις, δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η συνέχεια έχει μια μόνο ομάδα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, τον Ολυμπιακό στο Champions League, άρα και η προσπάθεια διεκδίκησης της 15ης θέσης στην βαθμολογία της UEFA μόνο εύκολη δεν θα είναι. Ας τους δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Πάμε πρώτα στην Ένωση. Το πρώτο ματς έτσι κι αλλιώς δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Όταν τρως τρία γκολ μέσα στην έδρα σου δεν μπορείς να ελπίζεις βάσιμα σε πρόκριση. Η ΑΕΚ παρόλα αυτά πήγε στην Τουρκία με ανεβασμένη διάθεση και ψυχολογία έχοντας αλλάξει προπονητή και τεχνικό διευθυντή. Μετά την λαίλαπα Καρντόσο, που ούτε λίγο ούτε πολύ στοίχισε στην ομάδα την ευρωπαϊκή της πορεία για τη φετινή σεζόν και ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ο ερχομός του Νίκου Κωστένογλου, έστω και σε ρόλο υπηρεσιακού προπονητή, έδωσε νέα πνοή και ώθηση στους απογοητευμένους παίκτες.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ο Έλληνας τεχνικός δεν ανακάλυψε και την πυρίτιδα. Έβαλε τους παίκτες στις σωστές θέσεις, κατέβασε τρεις στην άμυνα και κυνήγησε το θαύμα. Ίσως μάλιστα και να το πετύχαινε αν ο Ολιβέιρα ήταν πιο αποφασιστικός στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Μην γελιόμαστε το έργο είχε τελειώσει από την Αθήνα. Στην επόμενη μέρα τώρα όλοι στρέφουν το ενδιαφέρουν τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το ματς στην Τρίπολη είναι κάτι παραπάνω από κομβικό. Δεν είναι ότι καλύτερο να μπεις στη νέα χρονιά με δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στη σειρά. Στην Ένωση θέλουν να περάσουν από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας με νίκη για να πάνε στη διακοπή πιο άνετα και να δουν και ποιος θα αναλάβει την τεχνική της ηγεσία. Η γλυκόπικρη γεύση που αφήνει ο χθεσινοβραδινός αποκλεισμός δεν σημαίνει ότι μέσα σε μία μέρα η ΑΕΚ μπόρεσε να λύσει όλα της τα προβλήματα. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας και να το θυμάται στην επόμενη στραβή.

Ας δούμε και τον ΠΑΟΚ. Εδώ σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Η ομάδα που πήρε αήττητη το πρωτάθλημα, που κατέκτησε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία της, που σίγουρα διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ και που έφθασε μια ανάσα από το να αποκλείσει τον Άγιαξ και να μπει στους ομίλους του Champions League, δεν μπόρεσε να περάσει την Σλόβαν Μπρατισλάβας, μια ομάδα δηλαδή που προέρχεται από ένα πρωτάθλημα αρκετά κατώτερο από το δικό μας. Η ευρωπαϊκή παρουσία του Δικεφάλου του Βορρά την τελευταία τριετία είναι το λιγότερο φθίνουσα. Οι Θεσσαλονικείς μένουν για δεύτερη χρονιά σε τρεις σεζόν εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο.

Μετά την άσημη Έστερσουντ, πριν από δύο καλοκαίρια, ήρθε και η Σλόβαν φέτος για να δέσει το γλυκό. Εάν προσθέσουμε και την περυσινή τραγική παρουσία του στους ομίλους καταλαβαίνει εύκολα κανείς πόσο έχει υποθηκεύσει το μέλλον του στην Ευρώπη ο Δικέφαλος του Βορρά. Τώρα αναγκαστικά στρέφει την προσοχή του στις εγχώριες διοργανώσεις. Με δεδομένο ότι υπάρχει θέμα σοβαρό με το FFP δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν και πως μπορεί να ενισχυθεί.

Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος του δεν πρόκειται να δώσει πίστωση στο project Άμπελ Φερέιρα, ειδικά αν τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα δεν θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό την περυσινή πορεία προς τον θρίαμβο. Καλά μας ξεμπερδέματα λοιπόν στην πρώτη χρονιά, από την ώρα που μπήκε στη ζωή μας το Europa League, που δεν υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στο θεσμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ