Ο Ολυμπιακός του Champions League, τα εγκώμια της ελίτ στον Μαρινάκη και η θέση στους κορυφαίους

Ο Ολυμπιακός του Champions League, τα εγκώμια της ελίτ στον Μαρινάκη και η θέση στους κορυφαίους

Κορυφαία στελέχη της UEFA και των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης συνεχάρησαν τον Ολυμπιακό για την εμφατική επιστροφή στο Champions League και τον αντιμετώπισαν ως ισότιμο συνομιλητή.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Για την ακρίβεια, παρέμεινε στην ελίτ. Παρέμεινε μέλος των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Η περσινή του απουσία από τους ομίλους του Champions League ήταν συγκυριακή. Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα που θέλει τους Ερυθρόλευκους να αποτελούν βασικό, αναπόσπαστο και ιστορικό κομμάτι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της ηπείρου μας.

Αλλωστε, για όσους αγνοούν τους αριθμούς, αυτή θα είναι η 19η φορά που ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League. Οντας η 7η ομάδα σε παρουσίες στο πάρτι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πίσω μόνο από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους και μαζί με την Αρσεναλ!

Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη και της πολυπληθούς αποστολής του Ολυμπιακού στο Μονακό, για την κλήρωση των ομίλων, δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Οι Ερυθρόλευκοι, άλλωστε, έχουν κατοχυρώσει τη θέση τους ως ένα από τα πιο ισχυρά κλαμπ της Ευρώπης σε όλα τα επίπεδα. Με τον σεβασμό και την αναγνώριση να αποτυπώνονται και στα λόγια που χρησιμοποίησαν υψηλόβαθμα στελέχη της UEFA και στελέχη των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης για την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρά πρόσωπα της UEFA, αφού συνεχάρησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την παρουσία της ομάδας του στους ομίλους του Champions League, αναφέρθηκαν με άκρως εγκωμιαστικά σχόλια και στην εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια των προκριματικών.

Εκαναν ειδική μνεία στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έγινε η μοναδική ελληνική ομάδα που προκρίθηκε στους ομίλους από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, παρότι ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό γύρω του Champions League. Εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι το κατάφερε αυτό αήττητος, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και δεχόμενος μόλις ένα γκολ σε σύνολο έξι αγώνων, με ισχυρές ομάδες.

Μάλιστα, το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι ότι οι αξιωματούχοι και (κυρίως) οι άνθρωποι των μεγάλων ομάδων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υποδέχθηκαν τον Ολυμπιακό ξανά στη διοργάνωση των κορυφαίων, ως ισότιμο μέλος. Χαρακτήρισαν «παραδοσιακή ομάδα επιπέδου Champions League» τους Ερυθρόλευκους και ευχήθηκαν καλή πορεία και στους ομίλους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τα υπόλοιπα στελέχη του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο Μονακό, συναναστράφηκαν και συζήτησαν με την ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Συζήτησαν και (κυρίως ακούστηκαν) ως ισότιμοι συνομιλητές. Ως μια ομάδα που έχει κερδίσει το δικαίωμα να έχει άποψη, θέση και τοποθέτηση για θέματα που αφορούν το Champions League και συνολικά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Οσο κι αν αυτό δεν αρέσει. Οσο κι αν ενοχλεί. Οσο κι αν δεν το παραδέχονται οι εγχώριοι αντίπαλοί του, ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει πίστα σε σχέση με κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

ΥΓ. Από το καλοκαίρι του 2010, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τις διοικητικές τύχες του Ολυμπιακού, η ΠΑΕ εξελίχθηκε σε πρότυπο. Οντας μία από τις ελάχιστες ομάδες σε ολόκληρη των Ευρώπη, που τηρεί κατά γράμμα τους κανόνες του Financial Fair Play. Οταν ο Ολυμπιακός μιλούσε για το FFP και την αναγκαιότητα ο σύλλογος να είναι υγιής και αυτάρκης, διάφοροι αδαείς κούναγαν το δάκτυλο και μιλούσαν για… πολιτική λιτότητας (σ.σ. παρότι ο Ολυμπιακός ξόδευε σε κάθε μεταγραφική περίοδο πολλαπλάσια χρήματα από τους αντιπάλους του). Τώρα που το FFP έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό του ΠΑΟΚ, υπάρχει ανάγκη για πωλήσεις. Μονά, ζυγά, μονόζυγα δηλαδή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ