Να φύγει και να πάει στο Λιμπερταδόρες, στο Σουνταμερικάνα

Να φύγει και να πάει στο Λιμπερταδόρες, στο Σουνταμερικάνα

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την #uefamafia που ξανάφαγε τον ΠΑΟΚ με τη Σλόβαν. Και καλεί τον Ιβάν Σαββίδη να πάρει την ομάδα και να φύγει. Και να πάει να παίξει ο ΠΑΟΚ στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Ή στο Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ

ΔΕΝ ξέρω τι λένε για τους οπαδούς, ότι κάνουν φασαρίες, ότι τα σπάνε, ότι μπουκάρουνε και διακόπτουν τα παιχνίδια κλπ. κλπ. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι πρόκειται για μορφωμένα παιδιά. Επιστήμονες. Σε άπταιστη αγγλική το πανό στην Τούμπα. UEFA LA COSA NOSTRA OF MODERN FOOTBALL. Δίνεις για Proficiency και το παίρνεις με άριστα. Με πάνω από 900 βαθμούς.

ΚΑΙ του λόγου το αληθές επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια. Με την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αναφέρει: «77´ σπρώξιμο του Αμπένα στον Douglas δεν δίνει το πέναλτι ο διαιτητής». Ακολούθως στο match report της αναμέτρησης επισημαίνεται: «Ο διαιτητής του αγώνα έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ». Συμπέρασμα: μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά. Όπως η #uefamafia έφαγε τον ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ, έτσι τον ξανάφαγε με τη Σλόβαν.

ΚΙ ερωτάται ο μεγάλος Πόντιος: θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια; Θα αντιδράσει; Και πως; Για μένα τα πράγματα είναι απλά. «Δε με θέλετε εσείς μία; Δε σας θέλω εγώ δέκα. Παίρνω την ομάδα και φεύγω. Παίξτε μόνοι σας». Να κάνει αυτό που κάνανε οι Αγγελόπουλοι στο μπάσκετ. Αυτό που έκανε ο ίδιος στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό το 2016 και στο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα πέρυσι. Να κουνήσει το τάβλι. Να ξηγηθεί όπως ξηγήθηκε στο θέμα των τηλεοπτικών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκλεισε την πόρτα στον ΠΑΟΚ. Η Nova που παίζει το παιχνίδι του Ολυμπιακού πρόσφερε ψίχουλα.

ΤΟΥΣ τα πετάει στα μούτρα ο μέγας Πόντιος και κάνει το νταραβέρι με το ΠΑΟΚ TV. Να αποσύρει λοιπόν τον ΠΑΟΚ από τις διοργανώσεις της ΄#uefamafia και να βρει άκρη να πάει να παίξει στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Εκεί που θα τον σέβονται. Στο Σουνταμερικάνα. Εν ανάγκη στο Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγαλύτερο κύρος έχουνε δηλαδή οι Έστερσουντ και οι Σλόβαν, από τη Σαγκάη και τη Λοκομοτίβ Τασκένδης; Από την Καβασάκι και τη Χιροσίμα; Από την Περσέπολι; Την Παχτακόρ που έχει αναδείξει ολόκληρο Χατζηπαναγή;

ΘΑ πρέπει ωστόσο να συντονιστούνε μεταξύ τους. Δε γίνεται δηλαδή ΠΑΕ και ρεπόρτερς να τρέχουνε να αγοράσουνε καινούργια ρούχα επειδή αυτά που φοράγανε τα σκίσανε όταν δεν έδωσε το πέναλτι το κοράκι, κι ο Άμπελ Φερέιρα να κάνει την πάπια. Με τα μάτια μου την είδα τη συνέντευξη που έδωσε μετά το ματς στο χορτάρι της Τούμπας. Για τη διαιτησία δεν είπε κουβέντα. Τσιμουδιά. Άχνα δεν έβγαλε. Όλος ο κόσμος είδε το πέναλτι «πλην του προπονητού της ομάδος», που θα έλεγε ο Σάββας.

ΚΙ όχι μόνο αυτό. Όταν του επισημάνθηκε ότι ο ΠΑΟΚ σ’ αυτά τα τέσσερα ματς με Άγιαξ-Σλόβαν δέχτηκε 9 γκολ χωρίς να κρατήσει σε κανένα το μηδέν, τι βρήκε να πει; «Τι να κάνω εγώ για το γκολ στην Μπρατισλάβα; Τι να κάνω εγώ για το πρώτο γκολ σήμερα;». Να ρίξει δηλαδή την ευθύνη στον Πασχαλάκη. Στον δίμετρο γίγαντα. Τον Νο1 πελάτη των κομμωτηρίων της Θεσσαλονίκης . Αν υπήρχε διαγωνισμός κουρέματος, θα είχε σαρώσει όλα τα βραβεία.

ΕΠΕΙΔΗ δεν υπήρχε ευρεία τηλεοπτική μετάδοση, να σας περιγράψω εγώ πως έγινε το 0-1 της Σλόβαν. Το ματς γίνεται στην Τούμπα. Ένας παίχτης των Σλοβάκων είναι στη Μενεμένη. Επειδή δεν κρατάει το κινητό απάνω του, μπαίνει σ’ έναν τηλεφωνικό θάλαμο και παίρνει τον Πασχαλάκη: «Έχε το νου σου, θα σουτάρω». Το κλείνει, βγαίνει έξω, σουτάρει και κάνει το 0-1.

ΚΑΙ δεν ήτανε η πρώτη φορά. Το καλύτερο κούρεμα των Βαλκανίων κρέμασε πέρυσι τον ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα. Τον κρεμάει στο πρώτο ματς με τον Άγιαξ. Τον ξανακρεμάει στα δύο παιχνίδια με τη Σλόβαν. Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσουμε σοβαρά. Ενόψει της νέας σεζόν ο ΠΑΟΚ είχε κάποια σοβαρά ζητήματα. Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ, τραυματίες. Φεύγουνε Σάκχοφ, Κάνιας καθώς κι ο δανεικός Ολιβέιρα. Τι μεταγραφές πήγε κι έκανε ο Γιωργάκης;

ΕΝΑΝ Εσίτι που έγινε αλλαγή την Πέμπτη στο 64΄. Έναν Ντούγκλας που μπήκε αλλαγή στο 31΄ επειδή χτύπησε ο Ελ Καντουρί και τον, μην τον είδατε τον Παναή, Στοχ. Ποιά ήταν η προσφορά τους σ’ αυτά τα τέσσερα παιχνίδια; Τώρα που μιλάμε, ο ΠΑΟΚ είναι ενισχυμένος σε σχέση με πέρυσι; Είναι στα ίδια; Ή έχει αποδυναμωθεί; Ο ευρών τη σωστή απάντηση, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Αυτή τη φορά ο Ιβάν δεν έβαλε το χέρι στη τσέπη. Τέλος. Και δε θα τον κρίνω και, πολύ περισσότερο, δε θα τον κατακρίνω γι αυτό. Δικαίωμά του. Έχει βάλει λεφτά στον ΠΑΟΚ και με το παραπάνω. Τώρα τον βλέπεις να κάνει κράτει. Κι όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Βλέπε λουκέτο στο Έθνος, μάζεμα στο Open κλπ. Επειδή άλλαξε η πολιτική κατάσταση; Και μέχρι να δει κατά που πάει το πράμα, παίζει άμυνα; Αυτός ξέρει. Αν είχε πάρει τα λεφτά της ΕΡΤ, να ‘τες οι δύο καλές μεταγραφές που λέγαμε.

ΔΕΝ είναι λοιπόν η #uefamafia που έφαγε τον ΠΑΟΚ με Άγιαξ και Σλόβαν. Είναι ότι εμφανίστηκε σ’ αυτά τα ματς, των 20+ και 7 εκατομμυρίων αντίστοιχα, αδύνατος. Αδύναμος. Κι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. Με δύο καλές μεταγραφές αυτόν τον Άγιαξ μπορούσε να τον περάσει. Για τη Σλόβαν δεν το συζητάμε. Δεν τις έκανε κι έχασε με τους Ολλανδούς τα μπρος και με τους Σλοβάκους τα πίσω. Αυτά

Στη μουσική επιλογή, Dr John- There Must Be A Better World Somewhere.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ