Ολυμπιακός : Ο Λοβέρα, η εκστασιασμένη εξέδρα και ο Μαρτίνς…

Ολυμπιακός : Ο Λοβέρα, η εκστασιασμένη εξέδρα και ο Μαρτίνς…

Πειθαρχημένος και προσαρμοσμένος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο Λοβέρα θα παίξει πίσω από τον κεντρικό επιθετικό και θα εντυπωσιάσει. Ο Ολυμπιακός πήρε έναν νεαρό σολίστα που θα πρέπει να μάθει τις μελωδίες που παίζει η ομάδα πριν αρχίσει να «σολάρει»ο ίδιος ξεσηκώνοντας την εξέδρα…

Δύσκολα μπορείς να βάλεις σε ένα κουτί το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού. Ο Μάξι Λοβέρα είναι είκοσι χρονών παιδί που γουστάρει να έχει την μπάλα στα πόδια του. Του είναι μάλλον αδιάφορο αν θα την πάρει σε θέση εξτρέμ η αν θα την πάρει κάθετα στο τέρμα.

Στην αρχή, είχα μείνει με την εντύπωση πως πρόκειται για καθαρό εξτρέμ. Οσο ψάχνω και βρίσκω βίντεο για να τον δω, αναθεωρώ την άποψή μου. Ο Λοβέρα είναι περισσότερο ένας ελεύθερος παίκτης πίσω από τον φουνταριστό.

Ετσι τουλάχιστον, φαινόταν να παίζει στην Αργεντινή. Με προπονητή τον Μαρτίνς θα συστηματοποιήσει το παιχνίδι του και θα αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο. Θα μπορούσα να πως ότι ο νεαρός από την Αργεντινή φτάνει στους ερυθρόλευκους, ακατέργαστος. Ερχεται να προσθέσει στην ομάδα το ταλέντο του. Εδώ η προσφορά είναι μεγάλη. Το ταλέντο ξεχειλίζει.

Ο Λοβέρα είναι από τους παίκτες που λατρεύονται στο «Γ.Καραϊσκάκης». Παίκτης που παίρνει την μπάλα και στο μυαλό του έχει να ταλαιπωρήσει τον αντίπαλο, θα αναγκάσει τους οπαδούς να σηκωθούν από τη θέση τους για να εκδηλώσουν τον θαυμασμό τους. Ο νεαρός μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα προσποιούμενος πριν καν συναντήσει τον πρώτο αντίπαλο. Γράφω για τον πρώτο διότι για τον Λοβέρα δεν είναι πρόβλημα ο αριθμός των αντιπάλων.

Εχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και θεωρεί πως μπορεί να τους περάσει όλους και να φτάσει στο τέρμα. Είναι προφανές πως πολλές φορές υπερβάλλει. Στον οίστρο του πάνω μπορεί να προτιμήσει μια ακόμα ντρίπλα από μια πάσα, ακόμα κι από μια τελική πάσα. Πολλές φορές επίσης θα ξεκινήσει από τον άξονα και ντριπλάροντας να βρεθεί πλάγια και να σεντράρει. Εχει κάποια θέματα με την τακτική.

Ο Μαρτίνς, προπονητής με μέθοδο και πειθαρχία αγωνιστική, θα χρειαστεί να ασχοληθεί πολύ με το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού. Ο Μάξι Λοβέρα είναι ένας αρτίστας. Με την Ροζάριο τα έκανε όλα έστω κι αν ορισμένα από αυτά τα έκανε σε λάθος στιγμές. Σεντράρει καλά και με τα δυο πόδια. Είναι δεξιοπόδαρος αλλά τα βολεύει μια χαρά και με το αριστερό με το οποίο σουτάρει ακόμα και έξω από την περιοχή.

Η ντρίπλα του έρχεται από το παρελθόν. Ακόμα κι όταν είναι σε στάση μπορεί να ντριπλάρει με προσποίηση. Δεν βρίσκω παίκτη του Ολυμπιακού για να τον παρομοιάσω. Φεύγει και από τις δυο κατευθύνσεις. Σκοράρει λιγότερο από όσο αντιστοιχεί στην αξία του και τις ικανότητές του. Αυτά είναι θέματα που θα τα λύσει ο προπονητής του και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πειθαρχημένος και προσαρμοσμένος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο Λοβέρα θα παίξει πίσω από τον κεντρικό επιθετικό και θα εντυπωσιάσει. Ο Ολυμπιακός πήρε έναν νεαρό σολίστα που θα πρέπει να μάθει τις μελωδίες που παίζει η ομάδα πριν αρχίσει να «σολάρει»ο ίδιος ξεσηκώνοντας την εξέδρα….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ