Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες για τον Ιβάν εν μέσω γιορτών

Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες για τον Ιβάν εν μέσω γιορτών

Η ΣΕΚΑΠ, ο ΟΛΘ, ο ΠΑΟΚ, τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και οι προβληματισμοί ενόψει του 2018.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τελειώνει σήμερα Τρίτη τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2017, ωστόσο τη μπόρα την πέρασε. Είναι έναν βαθμό πίσω από την κορυφή και θεωρητικά έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενίσχυσής του στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι.

Αν όμως από τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης πήρε μόνο χαμόγελα τον τελευταίο μήνα, δε συμβαίνει το ίδιο και με τις υπόλοιπες δραστηριότητές του. Η μεταβίβαση του ΟΛθ πήρε παράταση, ενώ προηγουμένως είχε μπει στο στόχαστρο των ΗΠΑ και μερικές ημέρες αργότερα ήρθε η κατραπακιά με το πρόστιμο 38 εκατομμυρίων ευρώ για τις παλιές αμαρτίες της ΣΕΚΑΠ.

Ο προβληματισμός στις τάξεις των ανθρώπων του Σαββίδη είναι διάχυτος τις τελευταίες ημέρες, καθώς βλέπουν ότι ακόμη και η κυβερνητική – προ μηνών – παρέμβαση αποδείχθηκε δώρο – άδωρο. Με δεδομένο ότι ο Ιβάν γίνεται… τρομερός, όταν βλέπει να τον αντιμετωπίζουν με τέτοιο τρόπο, οι συνεργάτες του θα προτιμούσαν να απουσιάζουν από δίπλα του αυτές τις ημέρες, καθώς αφενός είναι εκείνοι που τα ακούνε και μάλιστα σε πολύ ψηλούς τόνους και αφετέρου γνωρίζουν ότι το θυμικό μόνο καλός σύμβουλος δεν είναι.

«Θα την κλείσουμε αν δε δικαιωθούμε στη νέα προσφυγή μας» διαρρέουν από τα γραφεία του Σαββίδη, κάτι που μοιάζει με απειλή επιπέδου… θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να γίνω μπλε. Βέβαια οι περισσότεροι συνεργάτες του εκ Ρωσίας ορμώμενου επιχειρηματία δε διαφωνούν με αυτό το ενδεχόμενο. Άλλωστε εξ αρχής τον συμβούλευαν να μην εμπλακεί, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει αξιόλογη οικονομική προοπτική. Επιπλέον γνώριζαν ότι για αυτούς θα ήταν ένα πάρεργο, μια αγγαρεία που συνοδεύεται με αρκετά πήγαινε-έλα προς και από τη Ξάνθη. Πλέον όμως, είναι θέμα αρχής, θέμα πρεστίζ, θέμα της γενικότερης εικόνας του Σαββίδη.

Και τα θέματα που «τρέχουν» είναι πολλά και ετεροβαρή. Υπάρχει για παράδειγμα το κομμάτι των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει ο Σαββίδης. Το κανάλι «Ε» απαιτεί επενδύσεις για να ενισχυθεί και φυσικά υπάρχει και η διαδικασία για τις άδειες.

Από την άλλη πλευρά το «Έθνος» προβληματίζει με τις χαμηλές κυκλοφορίες του, ενώ και οι υπόλοιπες μιντιακές ασχολίες στις οποίες φέρεται να μετέχει ο Σαββίδης, είναι αρκετά πολυδάπανες. Κι αν το χρήμα δεν αποτελεί πρόβλημα, δεν ισχύει το ίδιο για την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων επενδύσεων. Άλλωστε ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τα μέσα ενημέρωσης ως «ανοσοποιητικό σύστημα». Μπορεί να μην ενδιαφέρει πόσο πληρώνει, αλλά αν οι… βιταμίνες δεν κάνουν τη δουλειά τους, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή ο Σαββίδης βλέπει τους βουλευτές που κάποτε έκαναν… ουρά έξω από τη σουίτα του για μια χειραψία, να μη δείχνουν και τόση θέρμη. Ίσως να φταίει ο θερμός εναγκαλισμός των τελευταίων μηνών με την κυβέρνηση. Μια σχέση που ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ χρειάζεται τους επόμενους μήνες προκειμένου να βάλει στις ράγες και το πρότζεκτ της κατασκευής του νέου γηπέδου. Το σχέδιο είναι φιλόδοξο, αλλά οι υπόλοιποι που έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο σπορ στην Ελλάδα, γνωρίζουν ότι και χρονοβόρο είναι και κρύβει πολλές παγίδες.

Έτσι, στους εορταστικούς… νταλκάδες του προστίθεται και η σχέση με την αντιπολίτευση, η οποία άγεται και φέρεται ως η ερχόμενη κυβέρνηση. Και όπως είναι γνωστό, μετά και από τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις Καμμένου – Παπαδόπουλου και την απόπειρα πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, τα άλλοτε ορθάνοιχτα για τον Σαββίδη γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι και τόσο εύκολα προσβάσιμα. Και ας υπάρχει η σχέση με τον Κεδίκογλου, αλλά και ο οικογενειακού χαρακτήρα πια προσεταιρισμός με τον Παπαμιμίκο.

Και αν όλα αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου, υπό αυτές τις πολυεπίπεδες πιέσεις θα πρέπει να αποφασίσει και ποιο αριστερό μπακ να διαλέξει για να κάνει τον δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος πιο εύκολο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ