Ήταν νίκη «χρυσάφι» μετά την μάχη στη Ρωσία

Ήταν νίκη «χρυσάφι» μετά την μάχη στη Ρωσία

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού ότι κατάφερε να πάρει τη νίκη στο χθεσινό ματς απέναντι στην Λάρισα, καθώς τα παιχνίδια του πρωταθλήματος μετά από ευρωπαϊκούς αγώνες κρύβουν «παγίδες».

Η αποστολή του Ολυμπιακού στην Λάρισα ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολη, κάτι που είχε άλλωστε επισημάνει και ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς, ζητώντας προσοχή και συγκέντρωση από τους παίκτες του.

Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι πριν από το παιχνίδι στην έδρα της θεσσαλικής ομάδας, είχε προηγηθεί ένα πολύ δύσκολο ματς για τους Πειραιώτες, αυτό εναντίον της Κράσνονταρ στην Ρωσία.

Ένας αγώνας που έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να «σφραγίσει» την πρόκριση του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένας αγώνας στον οποίο οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν μεγάλη προσπάθεια και αυτό φυσικά σημαίνει κούραση.

Είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού ότι κατάφερε να πάρει τη νίκη στο χθεσινό ματς απέναντι στην Λάρισα, καθώς τα παιχνίδια του πρωταθλήματος μετά από ευρωπαϊκούς αγώνες κρύβουν «παγίδες».

Κι αυτό που έχει σημασία όταν η κούραση από τα συνεχόμενα ματς «χτυπάει κόκκινο», είναι η κατάκτηση των βαθμών. Γι’ αυτό και η νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Λάρισα χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από… πολύτιμη.

Και βέβαια δεν χωρά αμφιβολία πως οι ερυθρόλευκοι έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση των τριών πόντων, σ’ ένα γήπεδο που δεν επιτρέπει σε καμιά ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο.

Κι αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τους ερυθρόλευκους που είναι μια ποιοτική ομάδα και παίζει με ταχύτητα στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού.

Σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους όμως είναι αδύνατον να μπορέσει μια ομάδα να βγάλει αυτοματισμούς στο παιχνίδι της και ήταν ενδεικτική άλλωστε και η τοποθέτηση του Μαρτίνς μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Όπως προαναφέραμε, τέτοιες νίκες όπως αυτή που πέτυχε ο Ολυμπιακός στην έδρα της Λάρισας «μετρούν» πολύ στο… ταμείο που κάνουν οι ομάδες στο φινάλε της σεζόν.

Και είναι προφανές πως οι ερυθρόλευκοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός είναι στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, έχει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια του πρωταθλήματος και στην διακοπή θα υπάρξουν παίκτες που θα πάρουν και πολύτιμες ανάσες.

Ο Μαρτίνς βλέπει την ομάδα του να έχει ανταποκριθεί με επιτυχία στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις αλλά και στα δύο πρώτα παιχνίδια της λίγκας και ο Πορτογάλος προπονητής ξέρει πολύ καλά ότι οι νίκες στο πρωτάθλημα μετά από παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ είναι «χρυσάφι».

Και μια τέτοια νίκη πήρε η ομάδα του Πειραιά στην Λάρισα. Διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα κι αυτή είναι επίσης μια σημαντική παράμετρος που δεν περνά απαρατήρητη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ