Όταν βιάστηκα να δικαιολογήσω τον Γιώργο Δώνη…

Όταν βιάστηκα να δικαιολογήσω τον Γιώργο Δώνη…

Ο Γιώργος Χελάκης παραδέχτηκε ότι παρασύρθηκε από τις δηλώσεις του κόουτς και από τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια προετοιμασίας.

Πρώτος και καλύτερος την πάτησα εγώ. Βλέποντας τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στα φιλικά παιχνίδια έσπευσα να δικαιολογήσω εκείνη τη δήλωση που τώρα στοιχειώνει τον Γιώργο Δώνη. Ο προπονητής του τριφυλλιού είχε δηλώσει εδώ και ένα μήνα ότι η ομάδα του θα μπει φέτος σε διαδικασία πρωταθλητισμού.

Βλέποντας όχι τόσο τα αποτελέσματα που παίρνει όσο την μπάλα που παίζει η ομάδα του Δώνη στα φιλικά, θεώρησα ότι ο κόουτς ξέρει τι δηλώνει και τον υπερασπίστηκα. Δυο παιχνίδια στο πρωτάθλημα και μια τρανταχτή διάψευση των δηλώσεων του προπονητή και άλλη μια για την αφεντιά μου. Βιάστηκα. Αν και έγραφα πως το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό θα είναι οι κλειστές άμυνας, δεν περίμενα να εξελιχτούν έτσι τα πράγματα. Διότι δεν είναι μόνο οι κλειστές άμυνες.

Είναι και η δική του χάρτινη άμυνα που οι παίκτες του ΟΦΗ την έκοβαν με την καρδιά ενός μαρουλιού.  Η άμυνα που κράτησε γερά στα φιλικά επί ολλανδικού και τουρκικού εδάφους, στους αγώνες πρωταθλήματος ήταν πιο τρύπια και από γραβιέρα. Ο Δώνης που είναι πάντα αναλυτικός σε ότι αφορά όσα γίνονται σε κάθε ματς δεν μας έδωσε μια πειστική ποδοσφαιρική εξήγηση για την αποκαρδιωτική αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Εμεινε κι εκείνος εκτεθειμένος στην γκρίνια του κόσμου που αυτή τη φορά δεν είδε τον Αλαφούζο , τον βίο και την πολιτεία του αλλά τον προπονητή τους παίκτες και τον Νταμπίζα. Η δήλωση περί διαδικασίας πρωταθλητισμού δεν είχε γίνει από τον αμίλητο ιδιοκτήτη.

Ο προπονητής την έκανε κι αυτός θα την λουστεί μέχρι να ανακάμψει η ομάδα και να μπει το νερό στο αυλάκι. Θα ανακάμψει όμως ο Παναθηναϊκός ή όσα είδαμε στις δυο πρώτες αγωνιστικές είναι η εικόνα της ομάδας; Με τον κίνδυνο να (ξανα)πέσω έξω, πιστεύω ότι θα υπάρξει αγωνιστική ανάκαμψη. Ο Παναθηναϊκός έχει στο ρόστερ του καλυτέρους παίκτες και περισσότερους σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Οι νεαροί παίκτες του έχουν βελτιωθεί και αυτό θα αρχίσει να φαίνεται. Η αφέλεια με την οποία υποδέχτηκε τον ΟΦΗ δεν θα παρουσιαστεί και στο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια. Θα αρχίσει να παράγει ποδόσφαιρο η μεσαία γραμμή είτε με τον Ζαχίντ που έμεινε στα ρηχά είτε με τον Μπουζούκη που θα επανέλθει.

Ο Κολοβός θα βρει την φόρμα του και θα πάρει φάσεις πάνω του αντί να αποφεύγει τις προσωπικές μονομαχίες. Θα αρχίσει να βοηθάει και ο Μολό. Στην άμυνα ο κόουτς θα καταλάβει ότι χωρίς τον Κολοβέτσιο δεν μπορεί να πάει μακριά και ότι ο Νούνες δεν είναι (τουλάχιστον τώρα) σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού. Είναι πολύ νωρίς για να υποστηριχτεί πως ο Παναθηναϊκός μένει εκτός διεκδίκησης τίτλου.  Είναι σίγουρο όμως ότι με βάση όσα έχουμε δει διαψεύδεται ο Γιώργος Δώνης για όσα έχει δηλώσει και η αφεντιά μου για όσα έχει γράψει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ