Ότι συμβαίνει στην Super League 1, μένει στην Super League 1

Ότι συμβαίνει στην Super League 1, μένει στην Super League 1

Σε αυτό το πρώτο δείγμα γραφής, ο Ολυμπιακός μοιάζει ένα σκαλοπάτι πάνω από όλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει και πολλά σε… περιβάλλον Super League 1.

Χαμόγελα. Και μπόλικα καλά νέα. Τόσα μαζεμένα, που από ένα σημείο και έπειτα σε κάνουν να σκέφτεσαι ανάποδα και να ανησυχείς.

Ο Ολυμπιακός και η καλύτερη αφετηρία του εδώ και χρόνια. Με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, τις πρώτες νίκες στην Ελλάδα. Και κυρίως με αυτή την αίσθηση «υπεροχής» έναντι των άλλων, όπως προκύπτει από το… πρώτο ζύγισμα.

Οι Πειραιώτες έζησαν έναν δικό τους Αύγουστο. Οι υπόλοιποι έναν άλλο. Η σεζόν όμως τελειώνει Μάη. Και είναι άγνωστο αν τότε, θα υπάρχουν παρατηρητές με διάθεση να θυμηθούν το ξεκίνημα.

Κακά τα ψέματα. Το ταξίδι γοητεύει, στο ποδόσφαιρο όμως όλα είναι προορισμός. Και ο Ολυμπιακός έχει να ευχαριστηθεί το φινάλε, εδώ και μια διετία.

Ποδοσφαιρικά δείχνει έτοιμος. Δεδομένα. Ο μοναδικός από τους διεκδικητές των τίτλων, που πατά σε ένα «κανονικό σχέδιο».

Κράτησε τον προπονητή του.

Ποντάρει στην δουλειά που προηγήθηκε την περασμένη σεζόν.

Με ομοιογένεια. Έναν ισχυρό «κορμό» που εγγυάται. Με προσθήκες (Βαλμπουενά, Σεμέδο) που ήδη μπήκαν για τα καλά στο νόημα. Με μια σειρά από μεταγραφές (Ελ Αραμπί, Σουντανί, Λοβέρα, Μπενζιά, Γκασπάρ) που από εδώ και πέρα έρχονται να προστεθούν στην εξίσωση κλπ.

Και φυσικά με την ανάλογη περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Με το Καραϊσκάκη «γεμάτο», την Ευρώπη έξτρα κίνητρο.

Όλα αυτά, όταν η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και μάλιστα κάνοντας πλέον δεύτερες σκέψεις για τον «υπηρεσιακό» Νίκο Κωστένογλου o οποίος μοιάζει μέσα σε λίγες μέρες ξέροντας τα «κουμπιά» του κλαμπ να έχει επαναφέρει την ηρεμία. Και με τον ΠΑΟΚ σοκαρισμένο από το κάζο της Ευρώπης που όχι μόνο τον περιορίζει εντός συνόρων για τη σεζόν που ξεκίνησε, αλλά που ναρκοθετεί το μέλλον του μέσω του FFP και –κυρίως- της ελεύθερης πτώσης στο ranking.

Αυτά όμως αλλάζουν. Πολλώ δε μάλλον σε περιβάλλον Super League 1. Πιθανότατα μάλιστα όσα συνέβησαν στη Λάρισα να λειτούργησαν σαν «ταχύρρυθμο» μάθημα στους νέους που δεν ξέρουν. Και σαν… χάπι υπενθύμισης για εκείνους που ήταν εδώ και πέρσι. Άρα είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν.

Εδώ δεν είναι Champions League και… #uefamafia, αγαπητέ Βαλμπουενά, που δικαίως απόρησες για το «χωράφι» που συνάντησες την Κυριακή.

Τα ασημικά πίσω στο ράφι.

Εδώ είναι η κοιλάδα της ΕΠΟ στους καιρούς της Εξυγίανσης. Και να ξέρεις πως «ότι συμβαίνει στην Super League 1, μένει στην Super League 1».

Εδώ αγωνιστικοί χώροι είναι ικανοί να σου κόψουν τη μπάλα, και αν θες λεπτομέρειες ειδικά για την «Αρένα» της ΑΕΛ μπορείς να ρωτήσεις τον Βιεϊρίνια που δίνει εδώ και μήνες τη μάχη του για να επιστρέψει.

Εδώ υπάρχουν καμιά 30αριά «δανεικοί», άλλοι που φαίνονται και άλλοι που δεν φαίνονται για να προσφέρουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στον ανταγωνισμό.

Εδώ υπάρχουν διαιτητές και VAR που βλέπουν επιθετικό φάουλ –που δεν είναι- στο πρώτο δοκάρι του Γκιγιέρμε, στο γκολ του Μεριά για το 0-2, αλλά όχι επιθετικό φάουλ του Άκπομ –που είναι- στο πρώτο δοκάρι για το λυτρωτικό 2-1 του Σφιντέρσκι στην Τούμπα.

Και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Υπομονή. Τώρα μπήκαμε στον Σεπτέμβρη. Δεν γίνεται να έρθουν όλα στον… αφρό εξ αρχής. Θα εμφανιστούν όταν θα έρθει η ώρα τους.

Διάβαζα προ ημερών ένα θεματάκι, για τις στοιχηματικές εταιρίες. Μετά το φινάλε των προκριματικών, άλλαξαν τις αποδόσεις για το πρωτάθλημα φέρνοντας τον Ολυμπιακό στη θέση του «ισχυρού» επιβεβαιώνοντας και εκείνες την αίσθηση που επικρατεί έπειτα από το πρώτο δείγμα γραφής.

Αντιλαμβάνομαι πως μπορεί αυτή την αλλαγή να την έφεραν τα «πονταρίσματα». Μου μοιάζει ακατανόητο όμως πως ακόμη και έτσι, οι περισσότεροι θεωρούν τους Πειραιώτες φαβορί.

Όχι φυσικά γιατί δεν το αξίζουν. Αλλά γιατί το περιβάλλον δεν προσφέρει τέτοιες ανέσεις.

Και αν τέλος πάντων γίνεται; Θα έχει συνέπειες απερίγραπτες στο «οικοσύστημα» του ποδοσφαίρου.

Ειδικά στο πάρκο Γουδή. Εκεί που την περασμένη εβδομάδα εξέδωσαν αναλυτική ανακοίνωση για την «έρευνα» που ξεκίνησε αναφορικά για το «μυστήριο» στο Καραϊσκάκη. Για το πέναλτι που ζήτησε αλλά δεν πήρε ο Αστέρας Τρίπολης.

Έρευνα που όπως αποκάλυψε η Ομοσπονδία «κινήθηκε» από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ –σαν εκείνα που σχημάτισαν φακέλους για εγκληματικές οργανώσεις.

Το ευεργέτημα αυτής της «ανακοίνωσης» απλώθηκε στο χορτάρι την 2η Κυριακή του πρωταθλήματος.

Και για να τελειώνουμε; Για την ΕΠΟ του Βαγγέλη, ο Ολυμπιακός της πρόκρισης στο Champions League είναι άξιος συγχαρητηρίων και το κατόρθωμα του «γεγονός που περιποιεί ξεχωριστή τιμή και προβολή για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο».

Εντός των συνόρων όμως, και όταν αρχίζουν οι… χοροί της Εξυγίανσης: Ο Ολυμπιακός παραμένει η «ντροπή της Ελλάδας».

Όπως σε εκείνη την ανακοίνωση Φλεβάρη του ΄18.

Περασμένη ναι, ξεχασμένη όχι… Και σε καμία περίπτωση «ανενεργή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ