Χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό

Χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει την εσωτερική του ηρεμία, αυτή που πέρσι ήταν το Α και το Ω, ιδιαίτερα τώρα που έρχονται τα πιο δύσκολα.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε ανέτοιμος κυρίως ψυχολογικά για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δει εν όψει της συνέχειας. Κατά πόσο δηλαδή «χαλάει» το μυαλό όλων η ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα. Και η ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα είχε μπόλικη μεταγραφολογία, αρκετή συζήτηση για τις ανανεώσεις και τις επεκτάσεις και κυρίως για τα συμβόλαια που δεν έχουν λυθεί.

Θα έπρεπε να ήταν το αγωνιστικό κομμάτι μια κατηγορία μόνο του, να μην επηρεάζεται απ’ όλα αυτά. Δεν αποτελεί δικαιολογία φυσικά, αλλά μέσα σε ένα κλαμπ όλα παίζουν ρόλο. Οι παίκτες δε ζουν σε γυάλα. Διαβάζουν, ακούν, ενημερώνονται. Ορισμένες φορές επηρεάζονται κιόλας.

Την περσινή σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν είχε το ρόστερ που έχει φέτος. Δεν υπήρχαν πολλοί παίκτες με παραστάσεις και εμπειρίες, ήταν ένα σύνολο νεανικό, χωρίς την πίεση και το άγχος του αποτελέσματος. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ήρθαν οι πρώτες νίκες και έφυγε από πάνω τους το βάρος του «μείον» στη βαθμολογία, η ομάδα λύθηκε, απέδωσε όμορφο ποδόσφαιρο, πήρε βαθμούς, κέρδισε σε ψυχολογία και κυρίως σε χρόνο.

Τώρα ξεκίνησε και από μόνος του γύρισε την κλεψύδρα ανάποδα. Χρόνος δεν υπάρχει και είναι αναγκασμένος ο Παναθηναϊκός να παίζει από εδώ και στο εξής με την πλάτη στον τοίχο. Μέχρι τουλάχιστον να έρθουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, να επανέλθουν σε υψηλά επίπεδα τα στάνταρ απόδοσης και να ηρεμήσουν όλοι, μιας και τώρα βρίσκονται στα… κάγκελα. Η ηρεμία έρχεται μέσα από τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις, αλλά ο Παναθηναϊκός καλείται να βρει την ηρεμία του πριν φτάσουν τα επόμενα παιχνίδια.

Σε δέκα μέρες θα παίξει ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Άρη, που επίσης δεν είναι σε καλή κατάσταση και θα το δει σαν ευκαιρία… αναγέννησης, ενώ μετά έρχεται ο Ολυμπιακός σε ένα ντέρμπι με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας ακόμα και απ’ τα περσινά, αν κρίνουμε την εικόνα που βγάζουν στο ξεκίνημα οι ερυθρόλευκοι.

Αν η ομάδα δεν καταφέρει μόνη της να βρει τη συγκέντρωσή της, την ηρεμία της, το καθαρό μυαλό, τον εγωισμό της και την κα@@@α της, που έλειψε από τις δύο πρώτες αγωνιστικές, θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Είναι θέμα του Δώνη και των παικτών του να το λύσουν, ανεξάρτητα από το αν θα έρθει μεταγραφική ενίσχυση, που θα δώσει στον προπονητή και 1-2 λύσεις παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ