Κωστένογλου: Ποντάρισμα χαμηλού ρίσκου

Κωστένογλου: Ποντάρισμα χαμηλού ρίσκου

Η ΑΕΚ επέλεξε τον Νίκο Κωστένογλου σε μια από τις πιο ώριμες αποφάσεις της τους τελευταίους μήνες.

Η ΑΕΚ Πέμπτη-Κυριακή έριξε στον κουβά όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Οι ειδήμονες πίστευαν ότι η ΑΕΚ θα φάει 4-5 στην Τουρκία και θα χάσει στην Τρίπολη. Η ΑΕΚ όμως άλλαξε, λόγω του Νίκου Κωστένογλου που έκανε πολλές και καίριες παρεμβάσεις στην ομάδα. Αγωνιστικά και ψυχολογικά. Ότι χρειαζόταν η ομάδα έγινε.

Σύστημα που ταιριάζει στις αγωνιστικές ικανότητες της ομάδας και με δεδομένες τις αδυναμίες της. Ψυχολογική τόνωση όλων των σημαντικών παικτών και άπαντες να αντιληφθούν ότι είναι απαραίτητοι και χρειάζονται στα δύσκολα.

Η ΑΕΚ έκανε φοβερή εμφάνιση στην Τουρκία και στην Αρκαδία. Ειδικά στην Τρίπολη με όσα της έτυχαν η νίκη δικαιολογεί το πάρτι που στήθηκε από τον κόσμο της. Η ΑΕΚ δεν πέθανε, όπως περίμεναν φίλοι και εχθροί.

Ζει. Και μάλιστα πορεύεται με απόφαση Ιβιτς με τον Νίκο Κωστένογλου. Η ΑΕΚ πάει στα σίγουρα. Αν πήγαινε σε επιλογή ξένου προπονητή τώρα, ίσως έχανε το καλό μομέντουμ και τη χημεία που έχει δημιουργεί. Ο Κωστένογλου πάει τώρα στη διακοπή να δουλέψει εκεί που πονά η ομάδα, εκεί που τα έκανε μαντάρα ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Πλέον, οι κιτρινόμαυροι έχουν τον χρόνο και την ηρεμία να δουλεύουν κάθε ματς ξεχωριστά. Ένα παιχνίδι την εβδομάδα για αρχή, μέχρι τον Δεκέμβριο, είναι ιδανικό για τον Κωστένογλου και τους συνεργάτες του. Η ομάδα πρέπει να πηγαίνει στοχευμένα, εβδομάδα-εβδομάδα, αγώνα-αγώνα. Και τώρα μπορεί να το κάνει.

Ο Κωστένογλου ξέρει την ΑΕΚ, ξέρει τον οργανισμό. Για πολλά πολλά χρόνια παίκτης της, Τρίτη θητεία ως προπονητής, έχει δουλέψει και ως βοηθός και ως σκάουτερ και ως διευθυντής Ακαδημιών. Πιο χαμηλού ρίσκου επιλογή δεν θα μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ. Έτσι θα μπορεί να μείνει ψηλά ως διεκδικήτρια στη βαθμολογία.

Χωρίς τη βοήθεια VAR όπως 2 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός, χωρίς τους δεκάδες δανεικούς σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ. Κόντρα σε όλους ξανά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ