Δεν γίνεται να φταίει μόνο ο ένας…

Δεν γίνεται να φταίει μόνο ο ένας…

Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε αγωνιστικές εξηγήσεις περιμένουμε από τον Δώνη κι όχι από τον Νταμπίζα που θα μιλήσει στους δημοσιογράφους. Όπως έπαιρνε τα εύσημα για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στα φιλικά έτσι τώρα θα... εισπράξει το ανάθεμα για την τραγωδία στους δυο αγώνες πρωταθλήματος.

Να μιλήσουμε χωρίς περιστροφές: Το πράγμα στον Παναθηναϊκό στράβωσε από τότε που έγινε γνωστή η πρόταση στον Γιώργο Δώνη από την Χάντερφιλντ. Την πρόταση αυτή την σκέφτηκε αρκετά ο κόουτς.

Τόσο που πριν την απορρίψει την έμαθαν όλοι στην ΠΑΕ και όλοι θεώρησαν πιθανό να την αποδεχτεί και να φύγει . Με λίγα λόγια ο Δώνης που μάζευε τόσους επαίνους για την βελτίωση της ομάδας και τις εκπληκτικές εμφανίσεις της στα φιλικά όλα αυτά τα παρατούσε για να πάει την Αγγλία. Τότε εμφιλοχώρησε η αμφιβολία. Πως είναι δυνατό να λέει ο Δώνης ότι έχει φτιάξει ομάδα που πάει για πρωτάθλημα και την κοπανάει να πάει αλλού λίγο πριν τη σέντρα;

Στα ερωτήματα αυτά δεν υπήρξε απάντηση διότι ο Δώνης έμεινε τελικά στην ομάδα. Και δεν έμεινε γιατί έπεσε πάνω του ο Αλαφούζος. Με τον Νταμπίζα το συζήτησε και αυτός ήταν που -λογικά- θα συνέβαλε στην παραμονή του. Από τότε, όμως, ο Παναθηναϊκός έχει χάσει τον αγωνιστικό βηματισμό του. Στην Λαμία σκόνταψε από την φανερή αδυναμία του να μπει στην περιοχή των γηπεδούχων.

Με τον ΟΦΗ στην επιθετική αδυναμία προστέθηκε μια τρύπια άμυνα που στοίχισε την ήττα. Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε αγωνιστικές εξηγήσεις περιμένουμε από τον Δώνη κι όχι από τον Νταμπίζα που θα μιλήσει στους δημοσιογράφους. Ο τεχνικός διευθυντής έχει ευθύνες γιατί η ομάδα δεν ενισχύθηκε εκεί που χρειαζόταν. Ευθύνες γιατί οι ίδιοι παίκτες παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα στο γήπεδο ευθύνες ζητούνται από τον προπονητή.

Όπως έπαιρνε τα εύσημα για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στα φιλικά έτσι τώρα θα φάει το ανάθεμα για την τραγωδία στους δυο αγώνες πρωταθλήματος. Οι πληροφορίες για διαφωνίες των δυο ανδρών σχετικά με τις μεταγραφές βγήκαν στην επιφάνεια μετά τους αγώνες πρωταθλήματος και τα στραβοπατήματα. Μέχρι τότε όλα έμοιαζαν να είναι ιδανικά και η συνεργασία Δώνη-Νταμπίζα περίπου αρμονική.

Ο τεχνικός διευθυντής βαρύνεται γιατί δεν μπόρεσε να ανανεώσει το συμβόλαιο του Χατζηγιοβάνη γιατί δεν μπόρεσε να απαλλάξει την ομάδα από τον Μουνιέ και τον Οικονόμου. Ισως βαρύνεται και για επιλογές τύπου Νούνες. Δεν είναι ευκαταφρόνητα όλα αυτά . Δεν είναι σωστό όμως να τα συνδέσουμε ευθέως με τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Από αυτή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα η ομάδα κανείς από τους δυο δεν μπορεί να αθωωθεί και να βγει ο άλλος περίπου ως θύμα. Ο καθένας τους έχει τις δικές του ευθύνες. Για την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού ο πρώτος που ευθύνεται είναι ο Δώνης. Από αυτόν κι όχι από τον Νταμπίζα περιμένουν εξηγήσεις και -κυρίως- λύσεις οι οπαδοί του τριφυλλιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ