Άρα ο Παναθηναϊκός θα πάει στη σεζόν με έναν χαφ…

Άρα ο Παναθηναϊκός θα πάει στη σεζόν με έναν χαφ…

Ο Νταμπίζας δεν καίγεται για να αποκτήσει η ομάδα αμυντικό μέσο, όπως μας αποκάλυψε σήμερα. Το ίδιο και ο Δώνης. Το οικοδόμημα κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα και για το... ταμείο στο τέλος δεν υπάρχει χρόνος, ούτε υπομονή.

Ο κόσμος με την αντίδρασή του στο ματς με τον ΟΦΗ έδειξε πως φέτος δεν υπάρχει η ίδια υπομονή που υπήρξε την περσινή σεζόν. Ο Νταμπίζας ζήτησε από τον κόσμο να είναι κοντά στην ομάδα και καλά έκανε, όλοι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να είναι… μια γροθιά για να αλλάξει η κατάσταση. Όμως θα πρέπει να βοηθήσει και η ομάδα για να πείσει τον κόσμο να κάνει υπομονή και να στηρίξει.

Η χρονιά μόλις ξεκίνησε, με δύο «γκέλες» δε χάθηκε ο κόσμος, αλλά σήμερα έγινε κατανοητό πως το οικοδόμημα κινδυνεύει να… τιναχτεί στον αέρα, λόγω της έλλειψης δεύτερου κανονικού αμυντικού χαφ πίσω από τον Κουρμπέλη. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Νίκος Νταμπίζας έκανε γνωστό στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πως οι πράσινοι δεν καίγονται για να πάρουν χαφ.

Αναφέρθηκε στα ονόματα του Δώνη, του Νούνες και του Αλεξανδρόπουλου, πως μπορούν να δώσουν λύσεις στο «6», αλλά ο μεν Αλεξανδρόπουλος δεν μπορεί ακόμα να αποτελέσει βασική επιλογή, οι δε Δώνης και Νούνες σε καμία περίπτωση δεν είναι αμυντικοί μέσοι. Δεν μπορούν να προσφέρουν τα στοιχεία που θα προσφέρει ένας παίκτης που γνωρίζει τη θέση, που παίζει σε αυτή χρόνια, που ξέρει πως να τοποθετηθεί στον χώρο.

Ο Νταμπίζας είπε πως το ταμείο θα γίνει στο τέλος σχετικά με τον σχεδιασμό. Είπε επίσης ότι δεν υπήρξαν καμπανάκια από τα φιλικά. Η πρώτη άποψη θα μπορούσε να σταθεί αν η ομάδα πάει… τρένο, αλλά κάτι τέτοιο δε φαίνεται στον ορίζοντα. Κι αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα, δε θα υπάρχει υπομονή για ταμείο στο τέλος. Η δεύτερη ακούγεται λίγο… ερασιτεχνική. Τι σημαίνει πήγα καλά στα φιλικά, άρα δεν υπάρχουν ανάγκες; Δηλαδή αν ο Παναθηναϊκός έχανε όλα τα φιλικά, θα έδιωχνε καμιά δεκαριά και θα έπαιρνε άλλους στη θέση τους;

Το τι κάνει η ομάδα και τι σκεπτικό έχει για τις ανανεώσεις των πιτσιρικάδων, όπως για παράδειγμα στο ότι έχει αποφασίσει να δώσει τα ίδια χρήματα στον Χατζηγιοβάνη με αυτά που δίνει στον Μαυρομάτη, είναι θέμα πολιτικής του εκάστοτε συλλόγου. Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς, αυτή είναι η πολιτική του. Άσχετα αν δεν μπορείς να δίνεις τα ίδια χρήματα σε ένα παιδί που μπορεί να σου φέρει 2-3 εκατομμύρια με αυτά που δίνεις σε ένα άλλο που πια είναι εκτός 18αδας. Έτσι κρίνει ο Νταμπίζας, έτσι κάνει, αύριο – μεθαύριο θα έρθει άλλος και μπορεί να κάνει κάτι άλλο.

Όμως το να μη βλέπεις ότι η ομάδα χρειάζεται ακόμα έναν μέσο πίσω από τον Κουρμπέλη και να περιμένεις να περάσει ο καιρός για να διαπιστώσεις αν έκανες το σωστό ή το λάθος, μπορεί να αποδειχθεί εγκληματικό. Αν ο Παναθηναϊκός χάσει από Άρη και Ολυμπιακό, ματς στα οποία θα παίξει χωρίς «καθαρό» αμυντικό χαφ μιας και λείπει ο Κουρμπέλης, τότε ας μην αναζητήσουμε τις ευθύνες αλλού. Αν μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχει έναν βαθμό, δηλαδή πέντε λιγότερους από πέρσι που ξεκίνησε με μείον έξι, μην κοιταζόμαστε μεταξύ μας και αναρωτιόμαστε τι φταίει.

Προφανώς και θα φταίει το λάθος χτίσιμο της ομάδας. Και δε θα περιμένουμε μέχρι το τέλος για να δούμε αν έγινε το σωστό ή το λάθος. Το ποδόσφαιρο είναι μεν δύσκολο, αλλά ορισμένα πράγματα δεν είναι… αριθμητική και εξισώσεις. Ορισμένα πράγματα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις για να τα καταλάβεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ