Ο Προτό και άλλοι πρώτοι!

Ο Προτό και άλλοι πρώτοι!

Στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού ο παίκτης, που πλησίασε περισσότερο προς την εξέδρα κι επικοινώνησε άμεσα με τους θεατές ήταν ο Σίλβιο Προτό. Πρώτος!

Με τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακού– ΠΑΣ Γιάννινα, στην γενική χαρά, που υπήρχε στο Καραϊσκάκης, για την ανάδειξη της ομάδας σε «πρωταθλήτρια Χειμώνα», ο παίκτης, που πλησίασε περισσότερο προς την εξέδρα κι επικοινώνησε άμεσα με τους θεατές ήταν ο Σίλβιο Προτό. Πρώτος!

Ο ΒΕΛΓΟΣ τερματοφύλακας, κατά τις εκτιμήσεις «ερυθρόλευκων» ρεπόρτερς, αυτή την εποχή είναι ο άσος, που κάνει το περισσότερο «γκελ», ανάμεσα στους οπαδούς. Αυτό οφείλεται στην πολύ καλή απόδοση του , στην επιμελημένη επαφή του με τον κόσμο, τον οποίο υμνεί σχεδόν κάθε φορά, που κάνει δηλώσεις, φυσικά και στο δυνατό «όνομα», που έχει αποκτήσει με την διεθνή καριέρα του.

ΕΙΝΑΙ από τα σπάνια ένας τερματοφύλακας να αποτελεί τον πιο δημοφιλή παίκτη μιας ομάδας. Γιατί είναι η θέση, στην οποία αγωνίζεται , τέτοια. Είναι στην εντελώς αντίθετη άκρη από εκείνη, που εξασφαλίζει το ωμέγα της αγωνιστικής προσπάθειας , δηλαδή το γκολ. Και μόνο με το γκολ επιτυγχάνεται ο τελικός σκοπός, η νίκη.

ΚΑΝΟΝΑΣ ο πιο δημοφιλής παίκτης σε μια ομάδα να είναι επιθετικός. Ιδιαίτερα ο σκόρερ. Και κατά δεύτερο λόγο ο δημιουργός. Ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει τον κυνηγό, από τον οποίο σε σταθερή βάση ο θεατής θα περιμένει το γκολ. Μια ενδιάμεση περίπτωση, δημιουργού και με συγγένεια προς τα δίκτυα της αντίπαλης εστίας είναι ο Κώστας Φορτούνης. Κατά πολλούς ο πιο ικανός, ο πιο σημαντικός παίκτης της ομάδας. Όμως, δεν έχει γίνει «το πάθος» της «εξέδρας», γιατί είναι κλειστός χαρακτήρας, κρατάει κάποιες αποστάσεις. Ενώ ο 34χρονος Βέλγος φεύγει από την εστία του, όπως τον είδαμε και το περασμένο Σάββατο, σφίγγει τις γροθιές του, κάνει την κίνηση ξιφομάχου, τεντώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και πηγαίνει προς τους οπαδούς , σαν να τους λέει «Κι εγώ της «Θύρας 7» είμαι»! Ξετρελαίνει έτσι τους θεατές και τους φέρνει σε κατάσταση ενθουσιασμού, σαν να έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας …με τον Λουίτζι Μπουφόν!

ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ δυνάμεις, που ανταγωνίζονται τον Ολυμπιακό, δεν έχουμε τερματοφύλακα, για πιο δημοφιλές αστέρι της ομάδας. Στην ΑΕΚ έχει κερδίσει κατά κράτος την συμπάθεια των οπαδών ο Μάρκο Λιβάγια. Προς διάψευση των προγνωστικών, που ήθελαν τον Σέρχιο Αραούχο να καλύπτει στην καρδιά των «Ενωσιτών», την θέση, που άφησε κενή ο Νάτσο Σκόκο. Ο 25χρονος Αργεντινός δεν έχει δικαιώσει «τα συλλαλητήρια» των φίλων της ΑΕΚ, για την επιστροφή του από της Λας Πάλμας. «Μάτωσε το ταμείο» της αθηναϊκής ΠΑΕ, για να ικανοποιηθεί η απαίτηση των οπαδών, αλλά ο Αραούχο δεν έχει ανταποκριθεί, ως τώρα, στις προσδοκίες, που υπήρχαν γι΄αυτόν. Μια εξήγηση, που δίνεται, είναι ότι έχει επηρεαστεί ψυχολογικά, από τη διαπίστωση, πως οι «κιτρινόμαυροι» έχρισαν είδωλο τους τον συμπαίκτη του και στη Λας Πάλμας. Αλλά και πως , αν δεν ήταν ο 24χρονος Κροάτης επιθετικός, που «θα ηλέκτριζε» την «εξέδρα», θα ήταν ένας άλλος Βαλκάνιος. Ο Ογκνιέν Βράνιες! Ο 27χρονος Βόσνιος κεντρικός αμυντικός έχει πιάσει κονέ με τους οργανωμένους οπαδούς, σαν να πρόκειται να γίνει και μέλος της «Ορίτζιναλ 21»! Απίστευτος δημοσιοσχεσίτης!

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ έχει κλέψει την καρδιά και των πιστών του ΠΑΟΚ. Ο 31χρονος Λεό Μάτος είναι ο διάδοχος του Ουρουγουανού Πάμπλο Γκαρσία σε ό,τι έχει να κάνει με τον αγωνιστικό οίστρο και με τη μετατροπή της Τούμπας σε «ηφαίστειο, που βράζει». Ο Βραζιλιάνος δεξιός οπισθοφύλακας εκτοξεύει στα ύψη το λίμπιντο των «ασπρόμαυρων» με τα πολύ κρίσιμα γκολ, που σημειώνει, συνήθως, όταν οι συμπαίκτες του έχουν αποθαρρυνθεί για την κατάκτηση του αποτελέσματος, για την ανατροπή των δυσκολιών. Είναι ηγετική φυσιογνωμία, που θα τύχαινε και ευρύτερης αναγνώρισης, αν δεν είχε μόνιμη τάση για τραχύ, ως αντιαθλητικό, παιχνίδι-αλλά αφού έχει πειστεί ότι έτσι ειδωλοποιείται ακόμη πιο πολύ από τους σκληροπυρηνικούς της «Θύρας 4»!

ΕΦΥΓΕ ο Μάρκους Μπεργκ κι έμεινε ορφανή η θέση του «ινδάλματος» στη Λεωφόρο. Ο Σουηδός άφησε και μια πολύ βαριά κληρονομιά, που είναι δύσκολο να την αναλάβει κάποιος άλλος. Θα έπρεπε , ο διάδοχος, να ήταν του διαμετρήματος ενός Κρίστο Βαζέχα. Αν είναι επιτακτική ανάγκη να στύψουμε το μυαλό μας, για να ανακαλύψουμε οπωσδήποτε ένα παίκτη, τον οποίο οι ταλαιπωρημένοι «πράσινοι» οπαδοί με μια ματιά τους εμπιστεύονται , αυτός θα είναι ή ο 29χρονος Βραζιλιάνος στόπερ, Ροντρίγκο Μολέδο ή ο 25χρονος Αργεντινός επιθετικός μέσος, Λούκας Βιγιαφάνες. Όμως κι αυτές εξασθενημένες περιπτώσεις, μέσα στον «γενικό χαμό», από την Ουζουνίδεια μεθόδευση «Όλοι έτοιμοι, στην τσίτα, για την αίθουσα αποχώρησης- αναχώρησης σας , στο αεροδρόμιο των Σπάτων»!

ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ στον Ατρόμητο, που συμπληρώνει την πρώτη 4άδα στον βαθμολογικό πίνακα και υπάρχουν υποστηρικτές του, που τον αποκαλούν «ο πρίγκιπας», αλλά όχι μόνο των Δυτικών Προαστίων, ολόκληρου του φάσματος του α΄ γύρου του πρωταθλήματος! Χωρίς ούτε ένας να αμφισβητεί, πως «το στέμμα του πρίγκιπα», είναι αιγυπτιακής κατασκευής. Με τον 23χρονο Αμρ Ουάρντα να είναι περήφανος γι΄αυτό!

*Υ.Γ.: Με υποκειμενικά κριτήρια , όπως πάντοτε, ξεχωρίσαμε τους πρώτους, που αποτελούν τα είδωλα των οπαδών, στις 4 ομάδες, οι οποίες τερμάτισαν στις ισάριθμες κορυφαίες θέσεις , κατά τον α΄γύρο. Μελαγχολικό , ότι συναντάμε μόνο ένα Έλληνα, τον Κώστα Φορτούνη σε «ανταγωνισμό» με τον Σίλβιο Προτό, στον Ολυμπιακό. Κυριαρχία, σχεδόν απόλυτη, των ξένων παικτών. Αν αυτό λέει κάτι; Παραλέει, όχι απλά λέει!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ