ΑΕΚ: Ζεράλδες, η επιστροφή

ΑΕΚ: Ζεράλδες, η επιστροφή

Ο Πορτογάλος χαφ θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα της Κυριακής, με τον Κωστένογλου να τον υπολογίζει και στα δύο τακτικά πλάνα που έχει στο μυαλό του.

Ο Φρανσίσκο Ζεράλδες ήρθε στην ΑΕΚ με εισήγηση Μιγκέλ Καρντόσο, αποτελώντας ένα από τα «παιδιά» του πρώην τεχνικού της Ένωσης. Μιας και πρόκειται για μεταγραφή που είχε εμπλοκή και ο Καρντόσο στο να ολοκληρωθεί, επιμένοντας πως ο Πορτογάλος μέσος είναι απαραίτητος για την ΑΕΚ που ήθελε να σχεδιάσει.

Το καλοκαίρι ο Ζεράλδες ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στα φιλικά προετοιμασίας, ωστόσο στα επίσημα ματς η απόδοσή του δεν ήταν το ίδιο καλή. Ενώ ήταν και ο… μοιραίος στο ματς με την Ξάνθη, όταν με την ανόητη αποβολή του άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η αποχώρηση του Καρντόσο δημιούργησε ένα… περίεργο κλίμα για τον Ζεράλδες, που βρέθηκε στο επίκεντρο μιας συζήτησης η οποία έφτανε ακόμα και στο τέλος του από την ΑΕΚ. Σενάριο που δεν έχει βεβαίως την παραμικρή βάση.

Ο Πορτογάλος χαφ υπολογίζεται και μάλιστα πολύ από τον Νίκο Κωστένογλου ενόψει συνέχειας. Μάλιστα, στο ματς με τη Λαμία αναμένεται να βρεθεί και στο αρχικό σχήμα, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση. Ο Κωστένογλου θα δώσει στον Ζεράλδες τον ρόλο που είχε ο Πέτρος Μάνταλος, εκείνον του οργανωτή δηλαδή.

Είτε ο προπονητής της ΑΕΚ επιλέξει να διατηρήσει το 3-5-2 είτε πάει σε ένα σχήμα με τετράδα στην άμυνα, ο Ζεράλδες «χωρά» και στα δύο πλάνα. Στην πρώτη περίπτωση θα αγωνιστεί πίσω από το επιθετικό δίδυμο, δίνοντας βοήθειες και στους δύο μέσους. Ενώ στη δεύτερη θα χρησιμοποιηθεί ως «δεκάρι» πίσω από τον φορ, με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Ο Πορτογάλος χαφ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θέλει να κάνει τη δική του… επιστροφή. Να μπει δυναμικά στην αγωνιστική δράση και να κερδίσει ξανά θέση βασικού, βάζοντας… δύσκολα στον Κωστένογλου για το πώς θα τον χωρέσει στο ίδιο σχήμα με τον Μάνταλο αλλά και τον Λιβάια. Δύο παίκτες με τους οποίους κινείται πάνω-κάτω στον ίδιο χώρο εντός γραμμών.

Εφόσον ο Ζεράλδες πιάσει τα επίπεδα απόδοσης που πρέπει, αρχής γενομένης από το ματς με τη Λαμία, είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον Κωστένογλου ενόψει συνέχειας. Μιας και ο Έλληνας τεχνικός θα πρέπει να βρει τους τρόπους για να έχει στην ίδια ενδεκάδα όσα περισσότερα από τα «όπλα» του μπορεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ