Όταν (δεν) τρέχεις και δεν φτάνεις…

Όταν (δεν) τρέχεις και δεν φτάνεις…

Η ζωή δείχνει πως στον Παναθηναϊκό δεν προνόησαν για αμυντικό χαφ κι ήρθε νωρίς η ώρα που θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτή την αδυναμία. Με μεσοβέζικες λύσεις και βαφτίζοντας το κρέας ψάρι δεν δημιουργούνται ομάδες ικανές να μπουν σε διαδικασία πρωταθλητισμού…

Στο παιχνίδι με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός παίζει πολλά. Βρισκόμαστε μόλις στην Τρίτη αγωνιστική κι είναι πολύ νωρίς μια ομάδα να βρεθεί εκτός στόχων από μια ακόμα αποτυχία. Κατά συνέπεια, το πρόβλημα δεν είναι κυρίως βαθμολογικό.

Οι πράσινοι ανεβαίνουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να αποδείξουν πράγματα στον ίδιο τον εαυτό τους. Να πειστούν και πάλι ότι όσα μας έδειξαν στα φιλικά της προετοιμασίας δεν ήταν η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Να περάσουν πάλι ένα μήνυμα αισιοδοξία στους μπαϊλντισμένους οπαδούς τους που έδωσαν βάση στα λεγόμενα του Γιώργου Δώνη ότι φέτος η ομάδα τους θα ξαναμπεί σε διαδικασία πρωταθλητισμού. Τώρα το ζητούμενο δεν είναι τόσο η νίκη για να μείνει η ομάδα σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου όσο η ανάγκη να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να πιάσει το νήμα με τα φιλικά του καλοκαιριού. Ο Αρης που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα ταυτότητας θέλει κι αυτός τη νίκη και την καλή εμφάνιση για τους ίδιους λόγους.

Ο Δώνης θα παρατάξει την ομάδα του στο ντέρμπι με τον Αρη χωρίς τον αρχηγό του Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο διεθνής αμυντικός χαφ αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική. Σε κάθε άλλη ομάδα σοβαρή ο Κουρμπέλης θα αντικαθίστατο με τον αναπληρωματικό του στη θέση αυτή. Στον Παναθηναϊκό που έκανε ένα κάρο μεταγραφές το καλοκαίρι, τέτοιος παίκτης δεν υπάρχει. Ο νεαρός Αλεξανδρόπουλος χωρίς εμπειρίες δεν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιος. Ο Νούνες είναι κυρίως στόπερ και ακραίος μπακ παρά αμυντικός χαφ, αφήστε που για αυτόν τίθενται ερωτηματικά σχετικά με την επάρκεια του.

Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός άφησε να περάσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι χωρίς να κάνει μεταγραφή στη θέση αυτή και με τα δηλητηριώδη σχόλια πολλών ότι μεταγραφή δεν έγινε για να μην κινδυνεύσει η θέση του Χρήστου Δώνη στην εντεκάδα. Προφανώς τα πράγματα δεν είναι έτσι αλλά η αδυναμία του Νίκου Νταμπίζα και όσων ασχολούνται με τα μεταγραφική να κλείσουν μια τεράστια τρύπα. Ότι υπήρχε πάντα στο στόχαστρο ο Ρόντγουελ δεν λέει και πολλά πράγματα. Κάθε σοβαρός μεταγραφικός σχεδιασμός προνοεί για εναλλακτικές λύσεις. Η ζωή δείχνει πως στον Παναθηναϊκό δεν προνόησαν κι ήρθε νωρίς η ώρα που θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτή την αδυναμία. Με μεσοβέζικες λύσεις και βαφτίζοντας το κρέας ψάρι δεν δημιουργούνται ομάδες ικανές να μπουν σε διαδικασία πρωταθλητισμού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ