Η ώρα της αλήθειας έφθασε

Η ώρα της αλήθειας έφθασε

Είμαστε πια στα ημιτελικά. Η τετράδα που έφθασε μέχρι εδώ δεν ήταν η αναμενόμενη για τους περισσότερους. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα δύο φαβορί, για αναλυτές, ειδικούς και στοιχηματικές εταιρίες, Η.Π.Α και Σερβία είναι εκτός. Προσωπικά θέλω Αργεντινή και Σκόλα να το σηκώσουν. Λέτε;

Η τελική τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δεν είναι αυτή που λέμε και αναμενόμενη. Για να είμαστε σωστοί δεν είναι αυτή που περίμεναν οι περισσότεροι πριν την έναρξη του τουρνουά με βάση τα ρόστερ, τις απουσίες και την εικόνα ή τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων. » Και μετά ήρθαν….οι μέλισσες», όπως λέει και το βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη. Βάλτε όπου μέλισσες τα επίσημα παιχνίδια και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Τι είδαμε στην Κίνα; Είδαμε μια Αργεντινή να παίζει το γρηγορότερο μπάσκετ στην διοργάνωση και να σκοτώνει κάθε αντίπαλο όταν βρει ανοικτούς χώρους. Μια Γαλλία εξαιρετικά σοβαρή και ικανή να βρει λύσεις απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πέταξε εκτός μεταλλίων τις Η.Π.Α υποχρεώνοντας τες στην πρώτη τους ήττα σε επίσημο αγώνα μετά την Ιαπωνία και την Εθνική μας. Μια Αυστραλία τρομερά δυνατή επιθετικά με όπλο τον πυραυλοκίνητο Μιλς και πολλή δύναμη μέσα στο ζωγραφιστό.

Τέλος μια Ισπανία, η οποία αντίθετα με τις Κασσάνδρες που δεν την έβλεπαν να φθάνει καν στη ζώνη των μεταλλίων, με ψυχή και εγωισμό να στέλνει πάνω στην Αργεντινή τους υπερόπτες Σέρβους και να πέφτει στα μαλακά με τους σαφώς πιο διαχειρίσιμους Πολωνούς. Με βάση επομένως όλα τα παραπάνω δεν νομίζω να συνιστά στους μυημένους του αθλήματος έκπληξη η σύνθεση της τελικής τετράδας. Πάμε να τα δούμε χρονικά.

Αυστραλία – Ισπανία: Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός είναι αυτός ανάμεσα στους Αυστραλούς και τους Ισπανούς. Η ομάδα από τη χώρα των Καγκουρό είναι για πολλούς το φαβορί για την πρόκριση. Προσωπικά δεν διαφωνώ. Οι Ισπανοί έχουν κατά τη γνώμη μου χτυπήσει ταβάνι με την νίκη επί των Σέρβων, η οποία τους έστειλε ουσιαστικά και στην τετράδα μιας και οι Πολωνοί ήταν πολύ αδύναμοι για να τους κοντράρουν, όποτε κάπου εδώ σταματά και η πορεία τους. Βέβαια και μόνο ότι θα διεκδικήσουν μετάλλιο στο φετινό Παγκόσμιο συνιστά επιτυχία για Σέρτζιο Σκαριόλο και τους παίκτες του.

Που θα κριθεί το παιχνίδι; Πρώτα στην υπεροπλία των Αυστραλών στη ρακέτα. Εκεί με Μπέινς και Μπόγκουτ έχουν σαφές προβάδισμα αφού ο Γκασόλ μοιάζει αρκετά κουρασμένος και ταλαιπωρημένος, ενώ και πίσω από τον Μαρκ δεν υπάρχει παίκτης ικανός να αντιπαρατεθεί. Δεύτερον στην απόδοση αυτού του δαίμονα του Μιλς.

Μιλάμε για παίκτη βγαλμένο από άλλη δεκαετία. Σκοράρει πολύ και ακατάπαυστα, δημιουργεί αρκετά και μέχρι τώρα κανένας δεν έχει βρει το αντίδοτο. Ο Ρούμπιο είναι μια λύση, αλλά αν τον φθείρεις εκεί θα τον χάσεις από αλλού που είναι ενδεχομένως πιο χρήσιμος. Παραδόξως για Ισπανία δεν πολυγουστάρει την ταχύτητα, γεγονός που την καθιστά ευάλωτη σε γρήγορους και αθλητικούς αντιπάλους. Συμπέρασμα;

Για να έχουν οι Ισπανοί τύχη πρέπει να βάλει τα τρελά του σουτ ο Γιούλ και να βγάλει στο παρκέ ο Γκασόλ τον παίκτη που πριν λίγους μήνες ήταν ακρογωνιαίος λίθος των Ράπτορς για την κατάκτηση του τίτλου στο NBA

Αργεντινή – Γαλλία: Στον δεύτερο ημιτελικό φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και δεν είναι άλλο από τους Γάλλους. Είναι όμως έτσι ή όχι; Για μένα σε καμία περίπτωση η παρέα του Σκόλα δεν είναι υποδεέστερη ομάδα από τη Γαλλία. Ναι οι τελευταίοι πέταξαν έξω τους Αμερικανούς. Ναι έχουν τον καλύτερο σέντερ και έναν από τους καλύτερους παίκτες του τουρνουά.

Ναι έχουν τον ίδιο προπονητή εδώ και χρόνια με τον οποίο έχουν χτίσει και νοοτροπία νικητή. Ε και λέω εγώ; Τι έγινε δηλαδή; Μήπως οι Αργεντίνοι δεν έχουν όπλα να αντιπαραθέσουν σε όλα αυτά; Σαφώς και διαθέτουν. Πρώτον την ταχύτητα τους. Είναι η πιο γρήγορη ομάδα του Παγκοσμίου χωρίς καμία αμφιβολία. Δεύτερον εκμεταλλεύονται κάθε λάθος του αντιπάλου τους.

Τρίτον έχουν μεγάλη δίψα για διάκριση και ομοιογένεια ως ομάδα. Το βασικότερο όμως βρίσκεται αλλού. Διαθέτουν τον μεγαλύτερο ηγέτη, τον περίφημο Λουίς Σκόλα. Απέναντι στους Σέρβους με τα ψηλά κορμιά και τις πολλές λύσεις κοντά στο καλάθι, ο γερόλυκος φόργουορντ των Γκαούτσος έδειξε γιατί παραμένει ένας από τους κορυφαίους παίκτες, παρά την προχωρημένη ηλικία του, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Που θα κριθεί επομένως το ματς; Στο κατά πόσο θα βρουν ανοικτούς χώρους ο Σκόλα και η παρέα του και πόσο ο ίδιος θα μείνει » ζωντανός» στο παιχνίδι. Στα προημιτελικά άντεξε 30 και λεπτά. Εάν αυτό επαναληφθεί και σήμερα, τότε, η Γαλλία θα τα βρει σκούρα. Η Αργεντινή στηρίζει πολλά και στο περιφερειακό της σουτ. Μπήκαν τα τρίποντα, την έχει δύσκολα η Γαλλία. Δεν μπήκαν, τότε, οι Ευρωπαίοι είναι το πρώτο φαβορί.

Το μόνο σίγουρο είναι το θέαμα και οι μεγάλες μάχες. Αυτά θα τα απολαύσουμε τόσο σήμερα, όσο και στα παιχνίδια των μεταλλίων το Σαββατοκύριακο. Καταλάβατε τώρα γιατί η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να πάει μακριά στο Παγκόσμιο; Η Εθνική ήταν χειρότερη και των οκτώ ομάδων που απαρτίζουν τελικά την οκτάδα. Αυτά και καλή μας θέαση……

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ