ΑΕΚ : Free Mάρκο

ΑΕΚ : Free Mάρκο

Ο απελευθερωμένος Λιβάγια κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του, αποτελώντας τον μπροστάρη στην αντεπίθεση της ΑΕΚ.

Το μάτι του γυαλίζει εδώ και καιρό! Όχι για τον ίδιο λόγο. Στην εποχή του Μιγκέλ Καρντόσο γυάλιζε γιατί πολύ απλά δεν… γούσταρε όλο αυτό που συνέβαινε. Δεν δημιούργησε απολύτως κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια, αλλά ήταν ξενερωμένος. Κάθε φορά όμως που έμπαινε στο γήπεδο φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα, έκανε αυτό που έπρεπε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι με την Κραϊόβα στη Ρουμανία.

Στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ ο Μιγκέλ Καρντόσο τον έκανε -άγνωστο γιατί- αλλαγή και η ΑΕΚ κινδύνευσε… Θα ακολουθήσουν τα χαστούκια από Τραμπζονσπόρ και Ξάνθη (όπου δεν ξεκίνησε καν) και στη συνέχεια θα έρθει το τέλος του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο Λιβάγια ήταν από τους λίγους παίκτες της ΑΕΚ που δεν δίσταζε να λέει στα Σπάτα πως «με αυτόν θα έχουμε πρόβλημα και δεν πάμε πουθενά». Ευτυχώς το λάθος διορθώθηκε νωρίς. Η έλευση του Κωστένογλου και η αντίδραση που έβγαλε ο οργανισμός ΑΕΚ ήταν εξαιρετικός. Διπλά στην Τραπεζούντα και στην Τρίπολη με τον Λιβάγια μπροστάρη.

Ο «υπηρεσιακός» εκείνη την περίοδο Κωστένογλου με το που είπε… «καλησπέρα» στα Σπάτα το έπιασε το νόημα. Έχοντας και τη βοήθεια του Ίλια Ίβιτς, έπιασαν τον Κροάτη και του ξεκαθάρισαν: «Γίνε ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Θα έχεις ελευθερία κινήσεων στο γήπεδο. Θα παίζεις εκεί που γουστάρεις και θα δείξεις αυτά που αξίζεις». Όπερ και εγένετο.

Ο Λιβάγια βλέποντας έναν τεχνικό να του δίνει όχι μόνο αυτά που του έδινε ο αγαπημένος του Μανόλο Χιμένεθ, αλλά περισσότερα -και δεν μιλάμε για… προνόμια, αλλά τη δυνατότητα να παίξει όπως του αρέσει στη θέση που γουστάρει, του έδωσε αμέσως ψήφο εμπιστοσύνης! Και δουλεύοντας μαζί του τις προηγούμενες δύο εβδομάδες απέδειξε στο νέο τεχνικό του «Δικεφάλου» ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του!

Αμέσως μετά το ματς με τη Λαμία, όπου ο Λιβάγια αναδείχθηκε MVP, μιλώντας στις κάμερες τόνισε: «Ο καινούργιος προπονητής έχει αλλάξει πάρα πολλά πράγματα, αυτές τις δύο εβδομάδες λόγω των εθνικών δουλέψαμε πάρα πολύ καλά, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο».

Ερωτηθείς δε για το αν αισθάνεται πιο ελεύθερος, είπε: «Μιλάω πολύ με τον κ. Κωστένογλου, αυτό που θέλω είναι να κάνω αυτά που μου ζητάει, σίγουρα όμως μου δίνει περισσότερο ελευθερία».

Μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα, ο Λιβάγια πήρε την κόρη του από την εξέδρα των επισήμων και έπαιξε μαζί της στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από κανένα δεκάλεπτο την άφησε στη σύζυγό του και στη συνέχεια μαζί με τους υπόλοιπους «κιτρινόμαυρους» δείπνησαν στο ΟΑΚΑ. Βγαίνοντας από την αίθουσα των VIP υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα και βγήκε ισάριθμες φωτογραφίες, έχοντας στους… ώμους του την κόρη του! Είναι ξεκάθαρο πως τα δύο πιο αγαπημένα του πρόσωπα του χαρίζουν ηρεμία και του δίνουν δύναμη για να συνεχίσει.

Τι θέλει όμως να φτιάξει για να δείξει ακόμα περισσότερα; Να διορθωθεί ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ: «Είναι σα να παίζεις μπάλα σε μπετό! Πολύ σκληρός! Τώρα νιώθω τα πόδια μου να είναι 100 κιλά», έλεγε μιλώντας με κάποιους εκ των οπαδών της ΑΕΚ που είχαν φορέσει φανέλες με το όνομά του και του είχαν πιάσει κουβεντούλα έξω από τα επίσημα…

Πόσο κομβικός είναι ο Λιβάγια φέτος αποδεικνύεται και από τους αριθμούς. Σε 7 συμμετοχές φέτος σε όλες τις διοργανώσεις έχει σκοράρει 4 φορές (σε ισάριθμα παιχνίδια), ενώ έχει δώσει και δύο ασίστ. Έχει δηλαδή συμμετοχή σε 6 τέρματα. Προσθέστε και το αυτογκόλ του Πλιάτσικα το οποίο είναι μισό δικό του και έχετε 7 στα… 7!

Πέρσι για παράδειγμα στο αντίστοιχο διάστημα είχε δύο γκολ και δύο ασίστ στο ενεργητικό του, ενώ την πρώτη του χρονιά στην ΑΕΚ, είχε καταφέρει να δώσει στα πρώτα ευρωπαϊκά και εντός των συνόρων ματς, μόλις δύο ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ