Με την Τότεναμ, ο Μαρτίνς θα παρουσιάσει νέο ρεπερτόριο… 

Με την Τότεναμ, ο Μαρτίνς θα παρουσιάσει νέο ρεπερτόριο… 

Η Τότεναμ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, σε ότι δε αφορά την επιθετική ισχύ της είναι μέσα στις τρεις-τέσσερις καλύτερες στον κόσμο. Θα ήταν άφρονα επιλογή να προσπαθήσει ο Ολυμπιακός να την πληρώσει με το ίδιο νόμισμα... 

Το είπε χωρίς περιστροφές ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ολυμπιακός θα παίξει κόντρα στην Τότεναμ με στόχο τη νίκη. Ούτε μισόλογα ούτε ναι μεν αλλά.

Οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν για να νικήσουν. Εχει τη σημασία της η υπογράμμιση γιατί δεν είναι πολύς ο καιρός που ο Ολυμπιακός έμπαινε να παίξει με σέντερ φορ τον Φορτούνη κι όλους τους άλλους πίσω από την μπάλα. Δεν πρόκειται για μομφή στον Τάκη Λεμονή. Ετσι όπως ήταν ο Ολυμπιακός τότε, οι επιλογές του κόουτς δεν ήταν πολύ μεγάλες. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι ομάδα διαφορετικού επιπέδου και ψυχολογίας.

Δεν μπαίνω στην σύγκριση των παικτών που ήταν τότε στο ρόστερ με αυτούς που είναι σήμερα. Αλλωστε και τότε οι ερυθρόλευκοι είχαν στην εντεκάδα τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Μόνο που τότε μιλούσαμε για παίκτες στην εντεκάδα κι όχι για παίκτες στην ομάδα. Τώρα μιλάμε ακριβώς για αυτό. Για μια συμπαγή ομάδα δοκιμασμένη στα δύσκολα και στην διαχείριση διαφορετικών καταστάσεων. Ομάδα που ξέρει να πιέζει από το πρώτο λεπτό. Ομάδα που ξέρει να κάνει βήματα πίσω για να περιφρουρήσει κεκτημένα. Ομάδα που ξέρει να επιτεθεί στον κενό χώρο.

Σε άλλο σημείο  της συνέντευξης ο κόουτς Μαρτίνς παραδέχτηκε ότι είναι η ανασταλτική λειτουργία που δίνει το δικαίωμα στην ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της. Εδώ βρίσκεται το κουμπί, η εξήγηση των επιτυχών αποτελεσμάτων στα ευρωπαϊκά ματς. Να διευκρινίσουμε όμως ότι άλλη η επιθετική ισχύ της Μπασακεχίρ και της Κράσνονταρ και άλλη πολύ διαφορετική και μεγαλύτερη της Τότεναμ. Κατά συνέπεια αλλιώς θα χειριστεί την αναμέτρηση ο Πέδρο Μαρτίνς.

Το φλογισμένο «Γ. Καραϊσκάκης» μπορεί να δίνει φτερά στα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού αλλά αν παρασυρθούν σε μια ενστικτώδη επιθετικότητα είναι πιθανό να βρεθούν προ εκπλήξεων από τους ταχύτατους επιθετικούς των Λονδρέζων. Ο στόχος είναι η νίκη μόνο που αυτή δεν έρχεται με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά. Η Τότεναμ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη σε ότι δε αφορά την επιθετική ισχύ της είναι μέσα στις τρεις-τέσσερις καλύτερες στον κόσμο.

Θα ήταν άφρονα επιλογή να προσπαθήσει ο Ολυμπιακός να την πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Κατά συνέπεια θα στηριχτεί και πάλι στην ανασταλτική λειτουργία του που ξεκινά από τον σέντερ φορ για να καταλήξει στον Ζοσέ Σα. Maximum στόχος είναι η νίκη, minimum η καλή εμφάνιση που θα επιβεβαιώσει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ανταγωνιστικός ακόμα και απέναντι σε ομάδες όπως η Τότεναμ. Υπό την έννοια αυτή το παιχνίδι με την Τότεναμ θα είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η ομάδα του Μαρτίνς έχει αλλάξει επίπεδο… 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ