Οι βραδιές του μακριά από την μιζέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου

Οι βραδιές του μακριά από την μιζέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την φιναλίστ του περσινού Champions League, Τότεναμ, στο Γ. Καραϊσκάκης στην επιστροφή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κέρδισε με το σπαθί του την δυνατότητα να «ξεφεύγει» έστω και για κάποια βράδια μακριά από την εγχώρια μιζέρια.

Ο Ολυμπιακός έχει απομείνει πια μοναδικός εκπρόσωπος για την χώρα μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Μετά τους πρόωρους αποκλεισμούς Άρη και Ατρόμητου και το μεγάλο σοκ από την αποτυχία των δύο Δικεφάλων, κυρίως του ΠΑΟΚ, να βρεθούν στους ομίλους του Europa League, οι ερυθρόλευκοι καλούνται να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους μάλλον πρέπει να κάνουν κάτι παραπάνω. Έχουν την υποχρέωση να διατηρήσουν για τα ελληνικά χρώματα την «προνομιούχο» 15η θέση στην βαθμολογία της UEFA, σε μια μάχη κόντρα σε πέντε χώρες. Την Κύπρο, την Τσεχία και την Δανία από την μία και τις Κροατία και Σερβία από την άλλη. Έργο δεδομένα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Οι ερυθρόλευκοι μετά από μια εξαιρετική πορεία στους τρεις προκριματικούς γύρους, με πέντε νίκες και μόλις μια ισοπαλία, βρέθηκαν σε έναν όμιλο με Μπάγερν, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα. Ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης και η συνέχεια μέσω αυτής στο Europa League. Σε περίπτωση που περάσουν στους 16 του Champions League θα μιλάμε για τεράστια υπέρβαση, ενώ σε περίπτωση που βγουν τέταρτοι θα μιλάμε ξεκάθαρα για αποτυχία.

Η πρεμιέρα δεν είναι η ευκολότερη που θα μπορούσε να είναι, αλλά δεν την λες και κακή, με την έννοια ότι για τον βασικό σου στόχο ακόμα και μια ήττα αύριο δεν σε βγάζει νοκ- άουτ. Αντίθετα αν πάρεις αποτέλεσμα παίρνεις προβάδισμα. Δεν θα μπω σε αγωνιστικές αναλύσεις των δύο μονομάχων. Άλλωστε θεωρώ ότι υπάρχουν καταλληλότεροι εμού για να το πράξουν. Αλλού θέλω να εστιάσω.

Συγκεκριμένα στο μέγεθος και στο επίπεδο που βρίσκεται πια η ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Μπορεί να είναι εκτός εγχώριων τίτλων τα τελευταία δύο χρόνια, μπορεί να λένε άπαντες στο λιμάνι ότι πρώτος στόχος είναι η επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα αντάλλαζαν εύκολα έναν τίτλο, ή σωστότερα μια ακόμη χρονιά χωρίς πρωτάθλημα, με μια πραγματικά μεγάλη πορεία στην Ευρώπη, με μια σπουδαία ευρωπαϊκή διάκριση.

Καλές οι συνεχόμενες παρουσίες στους ομίλους του Champions League, πολύ σημαντικές οι μεγάλες νίκες κόντρα σε φημισμένες ευρωπαϊκές ομάδες σε επίπεδο ομίλων, καλές και χρήσιμες οι προκρίσεις για ένα γύρο στο Europa League, αλλά κακά τα ψέμματα δεν σε καταξιώνουν. Δεν το λες και πρόοδο να παίρνεις μέρος τόσα χρόνια συνεχόμενα στα ευρωπαϊκά κύπελλα να έχεις να επιδείξεις μόλις μια παρουσία στους 8 και αυτή πριν από κοντά είκοσι χρόνια. Ο Ολυμπιακός των τόσων εγχώριων τίτλων στην Ευρώπη μεγάλη διάκριση δεν έχει. Δεν μιλάω για απωθημένα και άλλες αηδίες, όμως, ο Σύλλογος θα πιστοποιήσει την δεδομένη άνοδο μόνο αν έρθουν σημαντικές επιτυχίες και προκρίσεις στην Ευρώπη. Καλή επιτυχία και τα λέμε μετά την πρώτη μάχη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ