Ολυμπιακός : Το «δικαίωμα» του Τάκη!

Ολυμπιακός : Το «δικαίωμα» του Τάκη!

Ο Λεμονής πήγε στο πείραμα του 3-5-2, αλλά θα πρέπει να περιμένει και την εμβόλιμη περίοδο του Γενάρη για την οριστική του απόφαση!

Εδώ και αρκετό καιρό είχε ανοίξει η κουβέντα για το αν ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να αλλάξει σύστημα. Να απαρνηθεί το 4-2-3-1 και να πάει στο 3-5-2.

Κι όσοι εξέφραζαν την άποψη για να εφαρμοστεί ο «νεοτερισμός» τη στήριζαν στο επιχείρημα ότι σε αυτή τη φάση οι ερυθρόλευκοι έπαιρναν περισσότερη βοήθεια από τους Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς παρά από τους Πάρντο και Σεμπά.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν είχε στηρίγματα από τους ακραίους, τότε γιατί να μην τους καταργούσε και να γέμιζε την αντίπαλη περιοχή, εφόσον μόνιμα έχει ως ρόλο στο παιχνίδι του το να διασπάσει την κλειστή άμυνα;

Ο Λεμονής φάνηκε αρνητικός σε μία τέτοια προοπτική, επικαλούμενος ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται σε μισά της διαδρομής, αλλά δουλεύονται στην προετοιμασία. Δεν είχε άδικο. Στο ματς κυπέλλου με τον Πλατανιά μας παρουσίασε παρά ταύτα το σχήμα με τρεις στόπερ (Μποτία, Ένγκελς, Νικολάου) και δύο επιθετικούς (Ανσαριφάρντ-Τζούρτζεβιτς).

Τα δύο συστήματα αναδείχθηκαν… ισόπαλα, καθώς ο Ολυμπιακός είχε ανοίξει το σκορ με το… παλιό και πέτυχε απλά το 0-2 με το νέο, όμως μετά την αναμέτρηση με τον Πλατανιά ο Τάκης κράτησε το «δικαίωμα» υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καταλήξει σε κάτι το οριστικό.
Προφανώς και περιμένει την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας, καθώς στο πλάνο είναι να έρθουν και εξτρέμ. Κι αν καλυφθούν οι ανάγκες σε αυτά τα τετραγωνικά του γηπέδου, τότε πως θα πάει στην «αλλαγή»; Λογικό είναι να τηρεί στάση αναμονής αφού υπάρχει σε εκκρεμότητα η εμβόλιμη περίοδος του Γενάρη.

Τώρα πια μπορεί να ηρεμήσει και ο ίδιος αφού η ομάδα βρίσκεται ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ έβγαλε και την υποχρέωση του κυπέλλου στα Χανιά. Σαφώς και θα συνεχίσει ενισχυμένος και εφόσον δουλέψει και με μικρότερο ρόστερ, όπως έχει ζητήσει από τη διοίκηση και το αίτημά του έχει γίνει αποδεκτό, όπως μας δείχνει και η πρώτη «εκκαθάριση» που έχει πραγματοποιηθεί στο Ρέντη, τότε όλα μπορούν να γίνουν πιο εφικτά, όσο κι αν στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός τίποτα δεν είναι μόνιμο, ούτε… στάνταρ!

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να παίζει με τρία «10άρια» όπως το έκανε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αν και είχε αποδώσει αυτή η τακτική στο Αγρίνιο. Άλλο όμως το εναλλακτικό πλάνο κι άλλο το βασικό σχέδιο. Αυτό το ζήτημα μπορεί να του το διευθετήσει και η… Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όμως το βέβαιο είναι ότι στο υπόλοιπο ταξίδι οι παίκτες θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρο ρόλο σε ότι αφορά τις… προτεραιότητες για την ενδεκάδας. Να ξεχωρίσουν οι μόνιμοι από τους αναπληρωτές!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ