Ο Ατρόμητος φτώχυνε αγωνιστικά και όχι μόνο…

Ο Ατρόμητος φτώχυνε αγωνιστικά και όχι μόνο…

Ο άξονας του Ατρομήτου δεν δουλεύει καθόλου. Ούτε ανασταλτικά ούτε παραγωγικά. Υπάρχει έλλειμμα δυναμισμού στο μαρκάρισμα και ποιότητας στην κυκλοφορία της μπάλας. Αν δε λυθούν αυτά ο Ατρόμητος θα ταλαιπωρηθεί φέτος στο πρωτάθλημα και από πρωταγωνιστής θα γίνει κομπάρσος.

Όταν ένας προπονητής δεν μπορεί να δώσει εξήγηση για την κακή εικόνα της ομάδας του τότε απλά ανοίγει τον δρόμο για να περάσει ο επόμενος. Σε λιγότερο από μια βδομάδα σε τέτοια αδυναμία βρέθηκαν ο Γιώργος Δώνης και ο Γιάννης Αναστασίου.

Με τον τελευταίο στον πάγκο του ο Ατρόμητος σε τέσσερεις αγωνιστικές δεν έχει σταυρώσει νίκη στο πρωτάθλημα την στιγμή μάλιστα που η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν πείθει σε καμία περίπτωση. Είναι γεγονός ότι ο Ατρόμητος δεν έχασε μόνο ένα αξιόλογο προπονητή αυτό το καλοκαίρι. Εχασε και μια σειρά από παίκτες που πρωταγωνιστούσαν στο παιχνίδι του. Ο Γιώργος Σπανός ακολουθώντας μια περιοριστική οικονομική πολιτική δεν ξανοίχτηκε σε φιλόδοξες μεταγραφικές κινήσεις, ρίχνοντας το μπάτζετ. Αυτή τη νέα κατάσταση ανέλαβε να διαχειριστεί ο Γιάννης Αναστασίου. Αντικειμενικά, είχε τις εμπειρίες και τις γνώσεις για να το κάνει.

Θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι ο Ατρόμητος με το νέο του ρόστερ θα μπορούσε να έχει την αγωνιστική εικόνα που είχε πέρυσι. Ότι ο Χαρίσης θα βγάλει την δουλειά που έκανε ο Μπουσούλατζις και ο Γούτας την δουλειά που έβγαζε ο Χατζηισαΐας. Αφήνω κατά μέρος παίκτες όπως ο Ουάρντα, ο Ντάουντα και ο Βασιλακάκης. Ορισμένα πράγματα είναι αντικειμενικά και δεν σχετίζονται με τους προπονητές. Και με τον Κάναντι στον πάγκο δύσκολα θα ήταν τα πράγματα. Ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζει ο Ατρόμητος είναι απογοητευτική. Ο τρόπος που τον καθάρισε ο Αστέρας στην Τρίπολη ήταν ενδεικτικός της μεγάλης αδυναμίας που έχει η ομάδα του Περιστερίου στην ανασταλτική λειτουργία της.

Με μια κάθετη κίνηση και δυο πάσες οι παίκτες του Αστέρα βρέθηκαν σε θέση βολής και πέτυχαν δυο γκολ. Εκεί που άλλοτε ο Ατρόμητος ήταν ισχυρός, στο κέντρο της άμυνας δηλαδή, τώρα είναι ευάλωτος και επιρρεπής στο λάθος. Λάθη που πληρώνονται και κοστίζουν. Λάθη που γίνονται στην αρχή αλλά επαναλαμβάνονται και στο τέλος, όπως έγινε με πανομοιότυπες παιδαριώδεις αντιδράσεις στο ματς με τον ΠΑΟΚ και κόστισαν την ήττα. Ο άξονας του Ατρομήτου δεν δουλεύει καθόλου. Ούτε ανασταλτικά ούτε παραγωγικά.

Υπάρχει έλλειμμα δυναμισμού στο μαρκάρισμα και ποιότητας στην κυκλοφορία της μπάλας. Αν δε λυθούν αυτά ο Ατρόμητος θα ταλαιπωρηθεί φέτος στο πρωτάθλημα και από πρωταγωνιστής θα γίνει κομπάρσος. Η ομάδα βγάζει κούραση και κορεσμό που δεν ξεκινάει από τα αποδυτήρια αλλά φτάνει σε αυτά. Ο Γιάννης Αναστασίου δύσκολα θα μπορέσει να βρει αντίδοτο. Αδικο θα είναι να του χρεωθεί και ολόκληρη η ευθύνη. Λογικά θα υπάρξει αγωνιστική ανάκαμψη. Αμφιβάλλω όμως, ότι μπορεί να είναι τέτοια που να τον βάλει και πάλι σε τροχιά Ευρώπης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ