Παράλληλο ποδόσφαιρο, ανώμαλη προσγείωση

Παράλληλο ποδόσφαιρο, ανώμαλη προσγείωση

Ο Βαλμπουενά χόρτασε κλωτσιά κι αυτός ίσως ήταν ένας λόγος που δεν υπήρξε επιθετικά ο Ολυμπιακός. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, θα έπρεπε να υπάρχει εναλλακτικό πλάνο…

Προσγειώθηκε ανώμαλα και με δική του ευθύνη. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δεν έκαναν την εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός που παρουσίαση δύναμη, συγκέντρωση και εφαρμογή στο πλάνο του Δώνη του πήρε την ισοπαλία και φυσικά τις εντυπώσεις.

Όταν έχεις πρώτο στόχο στο πρωτάθλημα οφείλεις να το δείχνεις με την παρουσία σου σε ένα ντέρμπι. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έδειξαν τίποτα. Πήγαιναν δεύτεροι στις προσωπικές μονομαχίες και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μια επίθεση με συνδυασμούς όπως έκαναν μέχρι τώρα ακόμα και μα σπουδαίους αντιπάλους. Ο Βαλμπουενά χόρτασε κλωτσιά κι αυτός ίσως ήταν ένας λόγος που δεν υπήρξε επιθετικά ο Ολυμπιακός.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, θα έπρεπε να υπάρχει εναλλακτικό πλάνο. Πέραν του Βαλμπουενά, ο Δώνης είχε φροντίσει να ασκηθεί πίεση και στους άλλους δυο χαφ των ερυθρολεύκων. Η περισσότερη στον Αντρέα Μπουχαλάκη που έκανε δέκα λεπτά να πάρει την μπάλα. Τη μια φορά που βρέθηκε με χώρο έβγαλε την θαυμάσια πάσα στον Τσιμίκα κι από εκεί πρόκυψε η άψογη εκτέλεση του Γκερέρο για να ανοίξει το σκορ.

Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν ρεσιτάλ παράλληλου ποδοσφαίρου με πάσες ανάμεσα στους Σεμέδο, Μεριά και Γκιγιέρμε που γύρισε πίσω. Αμέτρητες ήταν και οι πάσες προς τον Σα. Με τέτοια υποτονικότητα και αδυναμία να προωθηθεί το παιχνίδι ήταν περίπου βέβαιο ότι οι ερυθρόλευκοι δεν θα έβρισκαν δεύτερο γκολ αδφού δεν το έψαχνα. Την ίδια τακτική ακολούθησαν και όταν ο Σα έπιασε το πέναλτι του Μακέντα.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς κάποιο οργανωμένο τρόπο πίεζε και ο Ολυμπιακός αμυνόταν. Πάμε τώρα στους σέντερ μπακ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα. Ο Σεμέδο δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα μπροστά και την πέταγε πάνω στον αντίπαλο. Ο Μεριά ξεκίνησε με «τσαφ» και έμοιαζε να μπερδεύεται ακόμα και στα απλά. Και οι δυο τους έκαναν πέναλτι που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει.

Ο Μεριά μάλιστα κτίζει και ένα μικρό σερί με αχρείαστα πέναλτι. Από τα μέχρι τώρα παιχνίδια του Ολυμπιακού ξέραμε ότι η ομάδα του παίρνει τα αποτέλεσμα τα που επιδιώκει παίζοντας ενεργητικά. Στο ΟΑΚΑ έπαιξε παθητικά θεωρώντας πως θα περάσει η ώρα και θα φύγει νικήτρια. Ο τρόπος που ο Γκιγιέρμε αντί να πάει την μπάλα μπροστά την πήγαινε πίσω έδινε αυτή την εντύπωση. Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε.

Πιστοποίησε ότι έχει σφυγμό και μπορεί να ανακάμψει αγωνιστικά και βαθμολογικά. Μπορεί να μην σφύζει από ποιότητα έχει όμως τρεξίματα και ασίγαστο πάθος. Σαν αυτό που είχαν οι ερυθρόλευκοι με την Τότεναμ….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ