Μήπως ήρθε η ώρα στον Αρη να κοιτάξουν ψηλά;

Μήπως ήρθε η ώρα στον Αρη να κοιτάξουν ψηλά;

Η ιστορία του Αρη από τον τελευταίο του τίτλο το 1970 και μετά, είναι γεμάτη από αναλαμπές που δεν μετατράπηκαν σε μια συνέπεια παρουσίας στο κλαμπ των ομάδων που διεκδικούν τίτλους και διακρίσεις. Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι ο Αρης έχει τα περιθώρια να πετύχει φέτος ότι δεν κατάφερε παλιότερα…

Αρκούν δυο καλά αποτελέσματα με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για να πείσουν ότι ο Αρης έχει αλλάξει επίπεδο και έχει γίνει ευθέως ανταγωνιστικός των λεγόμενων μεγάλων ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Δεν αρκεί. Η ιστορία του Αρη από τον τελευταίο του τίτλο το 1970 και μετά είναι γεμάτη από αναλαμπές που δεν μετατράπηκαν σε μια συνέπεια παρουσίας στο κλαμπ των ομάδων που διεκδικούν τίτλους και διακρίσεις.

Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι ο Αρης έχει τα περιθώρια να πετύχει φέτος ότι δεν κατάφερε παλιότερα. Για την ακρίβεια πολύ πιο παλιά αφού μόλις πέρσι η ομάδα ανέβηκε μετά από ταλαιπωρίες χρόνων στην μεγάλη κατηγορία. Πέρσι, αν και το προσπάθησε, δεν κατάφερε να πάρει κάποια μεγάλα παιχνίδια και να δείξει σε αυτά τα ματς ότι είναι ανταγωνιστικός. Φέτος απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ το έδειξε.

Το πρώτο παιχνίδι το πήρε συντρίβοντας τον αντίπαλο, το δεύτερο το έχασε την τελευταία στιγμή ενώ στη διάρκειά του είχε δημιουργήσεις τις ευκαιρίες για να το πάρει. Με αυτά τα δυο παιχνίδια ως καύσιμο στο ρεζερβουάρ του, ο Αρης έχει τώρα την υποχρέωση να σταθεροποιηθεί σε απόδοση και σε εξασφάλιση αποτελεσμάτων. Εκεί θα κριθεί αν έχει αλλάξει επίπεδο και μπορεί να κοιτάξει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Να ξέρουμε όμως για ποιο πράγμα ακριβώς συζητάμε. Οι κιτρινόμαυροι έχουν το πέμπτο από πλευρά κόστους ρόστερ. Πιο κάτω και από τον Παναθηναϊκό. Λίγο πιο πάνω από τον Ατρόμητο. Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο να κοιτάξουν τόσο ψηλά και τόσο γρήγορα. Θα έχουν όμως το δικαίωμα να το κάνουν αν δεν αφήσουν να κακοφορμίζουν οι πληγές που ανοίγουν στο σώμα τους. Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Αποστόλης Τερζής δήλωσε πως έκανε ότι του είχε ζητήσει η διοίκηση και τώρα θα φύγει.

Ο Αρης συμπλήρωσε μήνα χωρίς να βρει προπονητή ή τουλάχιστον χωρίς να συμφωνήσει με κάποιον από όσους μίλησε. Τώρα θα πρέπει να τρέξει για να βρει. Οποιος και να είναι θα χρειαστεί κάποιο διάστημα προσαρμογής. Η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου.

Το κενό που αφήνει ο τραυματισμός του έμπειρου Κουέστα είναι σημαντικό. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έρχεται. Ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν έχει την οικονομική επιφάνεια των ισχυρών επιχειρηματιών που οι ομάδες τους πρωταγωνιστούν. Είναι αφελές να του ζητούνται πράγματα που δεν μπορεί να κάνει. Εδώ που έχει φτάσει ο Αρης και με την ώθηση που ο κόσμος δίνει στην ομάδα υπάρχουν τα περιθώρια για να γίνει το άλμα προς την κορυφή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ