Ολυμπιακός : Τα 9 λεπτά του Βούκοβιτς

Ολυμπιακός : Τα 9 λεπτά του Βούκοβιτς

Ο Σέρβος στόπερ επέστρεψε στη δράση, έστω και ως… guest star στα Περιβόλια σε ένα ματς που ο Λεμονής δοκίμασε παίκτες και σχήματα – Επιστροφή που έμοιαζε απλά σχεδόν ως… υποχρέωση.

Αποχαιρέτησε το 2017 όπως έπρεπε ο Ολυμπιακός στα Περιβόλια, στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά. Με μια ακόμη νίκη που ουσιαστικά τον έβαλε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ένα πρώτο μισό της σεζόν που τον βρίσκει πρώτο στο πρωτάθλημα με την συμπλήρωση του πρώτου γύρου και στην συνέχεια του Κυπέλλου μια και η ρεβάνς μετά το 0-2 έχει περισσότερο τυπικό χαρακτήρα.

Στα Χανιά ο Τάκης Λεμονής δοκίμασε παίκτες και σχήματα. Δοκίμασε τον Νικολάου ως αριστερό μπακ, έδωσε ένα ολόκληρο παιχνίδι στους Μάρτινς και Ζιλέ στον άξονα, επανάφερε μετά από πολύ καιρό τον Ανδρούτσο στο βασικό σχήμα, έπαιξε 3-5-2 για σχεδόν μισή ώρα με Τζούρτζεβιτς και Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

Χρησιμοποίησε συνάμα για πρώτη φορά μετά από ένα ακόμη ματς Κυπέλλου, από τότε που έπαιξε βασικός με τον Αχαρναϊκό, λίγο πριν η ομάδα του Μενιδίου βαρέσει διάλυση, τον Γιάγκος Βούκοβιτς.

Βεβαίως ο τεχνικός των πρωταθλητών, που παρά τις δυσκολίες και παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να βρει μια ισορροπία στην ομάδα έχει φέρει τον Ολυμπιακό από το -5 στο +1, αποφάσισε πως ο διεθνής Σέρβος αμυντικός δεν χρειαζόταν πάνω από τα 6+3 λεπτά συμμετοχής στα Περιβόλια.

Σε ένα ματς που είχε σαρωτικές αλλαγές στην 11αδα του Ολυμπιακού ο Λεμονής αποφάσισε να δει στο βασικό σχήμα τους Ένγκελς και Μποτία και στο 84΄με το σκορ στο 0-2 να βάλει τον Βούκοβιτς να παίξει, έστω για τα λίγα λεπτά που απέμεναν.

Τον Βούκοβιτς που περίμενε σχεδόν δύο μήνες μια ευκαιρία και βέβαια δεν ήταν δυνατό να δείξει πράγματα σε αυτά τα 9 λεπτά συμμετοχής κόντρα στον Πλατανιά.

Ο Λεμονής βεβαίως με αυτή την απόφαση του έδειξε πολλά. Το δεδομένο πως για αυτόν ο Βούκοβιτς αποτελεί αυτή την στιγμή την τελευταία επιλογή για τα στόπερ. Σισέ, Ένγκελς, Μποτία, Νικολάου και μετά Βούκοβιτς είναι η σειρά προτεραιότητας για τον Έλληνα τεχνικό.

Αυτός ξέρει βεβαίως καλύτερα από όλους. Και αν σε ματς όπως αυτό στα Περιβόλια επιλέγει να βάλει από… υποχρέωση σχεδόν τον Βούκοβιτς στο τέλος του αγώνα τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως για να παίξει ο Σέρβος, και να δούμε εν τέλει αν αξίζει να είναι στον Ολυμπιακό ή όχι, στα ματς που θα έρθουν από τον Ιανουάριο και μετά, ματς-φωτιά για το πρωτάθλημα θα πρέπει να υπάρξει μια εντυπωσιακή ανατροπή στα δεδομένα.

Εκτός και αν η υπομονή του Σέρβου, που όλο αυτό το διάστημα της αναμονής δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα, εξαντληθεί και προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο για την καριέρα του και εν όψει Μουντιάλ αναζητώντας αλλού τις συμμετοχές που χρειάζεται και νοιώθει ότι αξίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ