Τι γίνεται φέτος που δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αποχώρησης;

Τι γίνεται φέτος που δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αποχώρησης;

Η εικόνα του Ολυμπιακού στον χθεσινό τελικό του Gomelsky Cup στην Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ σόκαρε. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ παραδόθηκε αμαχητί στην αντίπαλο της μην μπορώντας να προβάλει αντίσταση σε κανένα σημείο του ματς. Το πιο ανησυχητικό ήταν η φανερή διαφορά ποιότητας των δύο ρόστερ.

Οι ερυθρόλευκοι στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης της νέας Euroleague απογοήτευσαν. Μπορεί το εμπόδιο να ήταν από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όμως, η εικόνα τους έμοιαζε βγαλμένη από άλλη εποχή. Μπορεί ο αρχηγός να μην έδωσε το παρόν στο ματς, αλλά και οι Μοσχοβίτες παρατάχθηκαν χωρίς ουσιαστικά τα βασικά τους πεντάρια.

Κουφός και Χάινς δεν πάτησαν παρκέ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους γηπεδούχους να κάνουν πάρτι. Κέρδισαν μάλιστα με τόσο μεγάλη διαφορά χωρίς να τους μπουν τα σουτ και κατεβάζοντας αισθητά ταχύτητα στα τελευταία πέντε λεπτά. Δεν θα μπω σε διαδικασία να αναλύσω το αγωνιστικό κομμάτι του συγκεκριμένου παιχνιδιού, αλλά να δούμε ποια συμπεράσματα προκύπτουν για το σύνολο του Ντέιβιντ Μπλατ λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ.

Ξεκινάμε λοιπόν. Ο φετινός Ολυμπιακός στα δικά μου μάτια μοιάζει ως μια τεράστια ανορθογραφία. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Δεν μπορείς το 2019 να στηρίζεσαι σχεδόν αποκλειστικά σε Σπανούλη και Πρίντεζη. Σε δύο παίκτες δηλαδή που βαδίζουν προς το τέλος της καριέρας τους. Ο 37χρονος αρχηγός και ο κατά λίγα χρόνια νεώτερος του υπαρχηγός όσο μεγάλοι παίκτες και αν υπήρξαν, όσο ακμαίοι και αν παραμένουν ακόμα, δεν είναι δυνατόν να αποτελούν τα σημεία αναφοράς της καινούριας ομάδας.

Με τον Μιλουτίνοφ να είναι ο μόνος από το υπόλοιπο ρόστερ που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, δεν μπορείς να έχεις βλέψεις για κάτι μεγάλο. Κατά τη γνώμη μου, με βάση και την δυναμική των υπολοίπων ομάδων που συμμετέχουν, ούτε για οκτάδα δεν προσδοκάς. Το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις φέτος οδήγησε σε αφελληνισμό της ομάδας. Οι ξένοι που ήρθαν στη θέση τους δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Μοναδική εξαίρεση ίσως να είναι ο Κουζμίνσκας, αν και εκεί υπάρχουν αρκετές ενστάσεις, όχι για την αξία του παίκτη αλλά για την χρησιμότητα του στο εν λόγω ρόστερ. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Άσο προδιαγραφών η ομάδα δεν πήρε. Ο Μπάλντουιν που επέλεξε ο Μπλατ μοιάζει πιο πολύ να παίζει για πάρτη του πάρα για το σύνολο. Αυτό αυτομάτως τον καθιστά λιγότερο πόιντ – γκαρντ από αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Ο Τσέρι και ο Κόνιαρης είναι κατά βάση συμπληρωματικοί, όποτε το βάρος θα πέσει πάλι στους ώμους του Σπανούλη. Άσο χωρίς χρήματα δεν παίρνεις, πόσο μάλλον αυτήν την εποχή, άρα η πρώτη μεγάλη παθογένεια είναι εδώ.

Στη θέση δύο, αν υπήρχε ηγέτης στο ένα, τα δεδομένα θα ήταν μια χαρά. Πάντερ και Σπανούλης που μοιράζονται τη θέση είναι μια ο.κ και ο Αμερικανός ιδανικός για να ξεκουράζει τον αρχηγό, αφού βοηθά πολύ στο σκορ. Στη θέση τρία υπάρχει ο Παπανικολάου και ο Λιθουανός. Ο Έλληνας παίκτης είναι εκτός φόρμας, αλλά η αξία του δεν αμφισβητείται, ενώ και το νέο απόκτημα δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματα του.

Το γεγονός ότι οι παίκτες του Αμερικανού κόουτς δεν έχουν παιχνίδια στην Ελλάδα μέσα από τα οποία θα μπορούσαν να βρουν ρυθμό και να χτίσουν αυτοματισμούς αναμένεται να τους κοστίσει τουλάχιστον στις αρχές. Στο τέσσερα ο Πρίντεζης για μια ακόμη χρονιά θα τραβήξει όλο το κουπί ελπίζοντας ο Βεζένκοφ να μπορέσει να ανέβει επίπεδο και να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Στο πέντε μετά τον Σέρβο το χάος. Το ότι θα υπάρχει κατά βάση μια αγωνιστική υποχρέωση την εβδομάδα, δεν σημαίνει πως ο Μιλουτίνοφ μπορεί να τα βάζει σε εβδομαδιαία βάση με δύο και τρεις ψηλούς μένοντας στο παρκέ κοντά τριάντα και λεπτά σε κάθε ματς.

Συμπέρασμα; Ο φετινός Ολυμπιακός είναι χτισμένος με πολλά αν και αρκετά στοιχήματα. Προσωπικά δεν τον βλέπω να περνά οκτάδα. Κατά τη γνώμη επιβάλλεται να κάνει εδώ και τώρα αλλαγές αν δεν θέλει να μείνει εκτός συνέχειας από πολύ νωρίς.

Στην περίπτωση που η ομάδα δεν περάσει στα play- off θα μείνει εκτός παιχνιδιών και αγωνιστικής δράσης από τα μέσα Απριλίου. Ο κόσμος είναι μαζί με την διοίκηση στην απόφαση της να ρίξει την ομάδα στην Α2, αν και στο εντός έδρας ματς Κυπέλλου κάτι τέτοιο από την προσέλευση δεν φάνηκε, όμως δεν θα γουστάρει κιόλας να βλέπει μια μη ανταγωνιστική ομάδα στην Euroleague.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν συνηθίσει την ομάδα τους να χτυπά όλα τα ματς, ανεξαρτήτου έδρας, να περνά play- off και να βρίσκεται στην γιορτή των Final- Four. Επιπρόσθετα φέτος δεν υπάρχει και η δυνατότητα να ρίξεις την αγωνιστική σου ανυπαρξία σε διαιτητικά άλλοθι και άλλα κυνήγια μαγισσών. Εν κατακλείδι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να αποδεχθεί ο οργανισμός Ολυμπιακός ότι αφού ξεκάθαρος στόχος δεν υπάρχει ας αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν ως έχουν….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ