Το ΠΑΟΚ – Άρης απλό ματς και το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ ντέρμπι;

Το ΠΑΟΚ – Άρης απλό ματς και το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ ντέρμπι;

Η... παρανοϊκή λογική του οργανισμού ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ που δεν πρέπει να παρασυρθεί για μία νίκη που μπορεί να την απογειώσει.

Μονά ζυγά δικά μας θα μπορούσε να πει κάποιος αναφερόμενος στην επικοινωνιακή πολιτική του επίσημου ΠΑΟΚ αλλά και της… ατμόσφαιρας που επικρατεί στους φίλους της ομάδας του «δικεφάλου» του βορρά. Στην ενημέρωση των «ασπρόμαυρων» για την προπόνηση της Τρίτης το κείμενο κάνει λόγο για «προετοιμασία της ομάδας ενόψει του πρώτου ντέρμπι της χρονιάς με την ΑΕΚ».

Δηλαδή ρε παιδιά το ματς με τον Άρη τί ήταν; Δεν ήταν ντέρμπι; Βέβαια διαβάζοντας τα σχόλια των οπαδών του ΠΑΟΚ δεξιά κι αριστερά όλη την προηγούμενη εβδομάδα, τα υποτιμητικά σχόλια για τον Άρη έδιναν κι έπαιρναν. Τι ότι είναι ένα απλό ματς, τι ότι εκείνοι ζουν μόνο γι αυτό κάθε χρόνο και δώστου υποτίμηση στον Άρη από τον… μεγάλο (όπως αυτοαποκαλείται) ΠΑΟΚ. Εγώ μαζί τους λοιπόν. Δεν είναι ντέρμπι με τον Άρη που μόλις τον Μάιο έφτασαν στα πρωταθλήματα και γενικά δεν διαφέρουν και πολύ τα κυβικά τους ιστορικά πλην ποσότητας κόσμου.

Με την ΑΕΚ όμως από πού κι ως πού είναι ντέρμπι βρε παιδιά; Και ειδικά όταν το ματς είναι στην Αθήνα. Εκεί όπου η Ένωση μετράει για το πρωτάθλημα 46 νίκες έναντι 8 του αντιπάλου της. Με (πολλούς) παραπάνω τίτλους, μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ιστορία και περισσότερο κόσμο (εκτός κι αν εμπιστευθούμε δημοσκοπήσεις συγκεκριμένου σάιτ πορτοκαλί απόχρωσης). Δυστυχώς για κάποιους η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν ξεκίνησε να γράφει ούτε από τη μέρα που πήρε τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης ούτε τα τελευταία τρία χρόνια που άρχισε να παίρνει τίτλους η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Σαφώς και είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, μη γελιόμαστε, ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει υπολογίσιμος αλλά ντέρμπι το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ δεν θα γίνει ποτέ. Όπως δεν θα γίνει και το ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης αν έρθει μια μέρα ένας μεγιστάνας και κάνει τους συμπαθείς «Αρκάδες» για κάποια χρόνια πρωταγωνιστές.

Και για να πάμε και στα αμιγώς δικά μας, το ματς θέλει μεγάλη προσοχή γιατί όντως υπάρχει υπέρμετρη αισιοδοξία στον κόσμο και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και για τον Κωστένογλου και τους παίκτες του που ξέρουν πολύ καλά ότι αν πάνε στο ματς με την… μύτη ψηλά, το πιθανότερο είναι να φύγουν με το κεφάλι σκυμμένο. Το δεδομένο πάντως είναι πως η ΑΕΚ είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, δεν θα έχει απουσίες πλην του Ολιβέιρα που το θέλει πολύ πάντως και δεν αποκλείεται να είναι έστω στον πάγκο, θα έχει και τον κόσμο της στο πλευρό της σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που και ελλείψεις έχει (Πέλκας, Μάτος συν τους γνωστούς απόντες) και προβλήματα αμυντικά.

Το ματς αυτό φαίνεται και είναι ευκαιρία αλλά θέλει προσοχή γιατί είναι από τα παιχνίδια που η νίκη σε απογειώνει και η ήττα σε καταρρακώνει, έστω κι αν είμαστε ακόμη στην πέμπτη αγωνιστική της Super League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ