Οι Κιτρινόμαυροι «πυλώνες» για τη νίκη

Οι Κιτρινόμαυροι «πυλώνες» για τη νίκη

Ποιοι παίκτες αναμένεται να αποτελέσουν απόψε τα βαρόμετρα της ΑΕΚ στο μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Το αποψινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δείχνει τεράστιας σημασίας για την ΑΕΚ. Η Ένωση βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μια νίκη απόψε, είναι ικανή να της δώσει απίστευτη ώθηση ενόψει συνέχειας.

Οι Κιτρινόμαυροι δείχνουν να βρίσκονται σε καλύτερο φεγγάρι. Έχουν «χτίσει» ένα σερί νικών στο πρωτάθλημα και θέλουν να το επεκτείνουν, με τον καλύτερο τρόπο. Μια νίκη επί του ΠΑΟΚ δεν θα δώσει μονάχα προβάδισμα στην ΑΕΚ έναντι του αντιπάλου της, αλλά θα βάλει τους Θεσσαλονικείς και σε… περίεργες καταστάσεις.

Το κλίμα στις τάξεις του ΠΑΟΚ δεν είναι το καλύτερο δυνατό μετά το ντέρμπι με τον Άρη και μια ήττα από την ΑΕΚ, ενδεχομένως να δημιουργήσει ισχυρούς τριγμούς. Ο Νίκος Κωστένογλου έχει κρατήσει τους παίκτες του στην… τσίτα όλες αυτές τις μέρες, προκειμένου να μπουν στο ματς με το μαχαίρι στα δόντια.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει καταστρώσει στο μυαλό του το πλάνο που εκτιμά πως θα οδηγήσει στη νίκη και αυτό, βασίζεται σε συγκεκριμένους «πυλώνες». Μιας και υπάρχει μια τετράδα Κιτρινόμαυρων, των οποίων η παρουσία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα έχει ξεχωριστή σημασία.

Ογκνιέν Βράνιες

Ο Βόσνιος στόπερ έχει επιστρέψει στην ΑΕΚ και έχει βρει τον εαυτό του. Ο Βράνιες δείχνει πιο ήρεμος σε σχέση με το παρελθόν, με το μυαλό του να βρίσκεται αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Κωστένογλου περιμένει από τον δυναμικό αμυντικό να καταθέσει στο γήπεδο το πάθος που τον διακρίνει και να ηγηθεί των μετόπισθεν της ομάδας.

Είναι σαφές για την ΑΕΚ πως βασικού ζητούμενο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι να μην δεχθεί γκολ. Μιας και σε περίπτωση που το καταφέρει αυτό, μεσοεπιθετικά διαθέτει την ποιότητα για να βρει τους τρόπους που θα φέρουν και ένα γκολ.

Παουλίνιο

Στο 3-5-2 του Νίκου Κωστένογλου, ο ρόλος του Παουλίνιο είναι άκρως σημαντικός. Ο Πορτογάλος μπακ-χαφ είναι ένας παίκτης που προσφέρει στην Ένωση ισορροπία στην άμυνα αλλά και λύσεις δημιουργικά. Μιας και από τα πόδια του έχουν ξεκινήσει φάσεις που κατέληξαν σε γκολ ή έστω σε ευκαιρία, στα προηγούμενα παιχνίδια.

Απόψε ο δυναμικός ακραίος αμυντικός θα έχει πιο δύσκολη αποστολή. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που παίζει πολύ από τα άκρα και δη από την αριστερή πλευρά. Εκεί όπου θα βρίσκεται δηλαδή ο Παουλίνιο.

Ο Κωστένογλου πιστεύει πως με τις απαραίτητες βοήθειες ο Παουλίνιο θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αναμέτρησης, κλείνοντας χώρους με τις γρήγορες επιστροφές του και περιορίζοντας τη δημιουργική δράση του ΠΑΟΚ από εκεί, με τα ανεβάσματά του.

Πέτρος Μάνταλος

Ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι παίκτης των ντέρμπι. Ένας ποδοσφαιριστής που στα δύσκολα βγαίνει μπροστά και παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Αυτό περιμένει από τον Μάνταλο ο Κωστένογλου και απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είτε ξεκινήσει στον άξονα, είτε στα άκρα, ο Μάνταλος αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι για την ΑΕΚ, προκειμένου να βρεθούν οι τρόποι μέσω των οποίων θα ανοίξει η άμυνα του ΠΑΟΚ και θα προκύψουν οι ευκαιρίες για γκολ.

Μάρκο Λιβάια

Ο Λιβάια είναι με διαφορά ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ΑΕΚ και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ τα βλέμματα είναι λογικό να στραφούν πάνω του. Ο Κροάτης φορ ηγείται του νικηφόρου σερί που «τρέχει» η ΑΕΚ, ενώ αποδεδειγμένα πρωταγωνιστεί σε παιχνίδια όπως το συγκεκριμένο. Μιας και είναι από τους Κιτρινόμαυρους που έχουν σκοράρει σε ντέρμπι, τις προηγούμενες σεζόν.

Ο Λιβάια μετρά μέχρι στιγμής πέντε γκολ και δύο ασίστ στα φετινά παιχνίδια του Δικεφάλου και φιλοδοξεί πως μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, τα στατιστικά του θα… βελτιωθούν. Με τον ίδιο να είναι ξανά ο πρωταγωνιστής, σε άλλη μια νίκη των Κιτρινόμαυρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ