ΑΕΚ: Μπήκε «αδιάβαστη» αλλά κέρδισε… πόντους

ΑΕΚ: Μπήκε «αδιάβαστη» αλλά κέρδισε… πόντους

Το 2-2 του ΟΑΚΑ δίνει μάλλον θετικό πρόσημο στην ΑΕΚ, που κατάφερε να μην χάσει σε ένα ματς όπου όλα ήταν… κόντρα.

To ματς του ΟΑΚΑ σήμανε για τα καλά την εκκίνηση του φετινού πρωταθλήματος. Το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς τα είχε όλα, όχι όμως και νικητή. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 2-2 με την κάθε ομάδα να κρατά θετικά και αρνητικά στοιχεία, από την αναμέτρηση του Σταδίου.

Νομίζω πως για την ΑΕΚ το πρόσημο είναι μάλλον θετικό, δεδομένης της εξέλιξης του αγώνα. Η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές όμως ισοφάρισε ισάριθμες, γλιτώνοντας μια ήττα που θα μπορούσε να της κόψει την φόρα ενόψει συνέχειας. Η ΑΕΚ δεν έχασε, θα μπορούσε ακόμα και να κερδίσει στο φινάλε, όμως συνολικά έβγαλε χαρακτήρα και έμεινε… όρθια.

Οι συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ ήταν δύσκολες. Στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση ήταν εκτός τόπου και χρόνου, δείχνοντας έως και αδιάβαστη. Το 3-5-2 του Νίκου Κωστένογλου δεν μπορούσε να λειτουργήσει απέναντι στον τρόπο που αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ. Η επιλογή της συγκεκριμένης διάταξης ήταν λανθασμένη, όμως αυτό το λάθος διορθώθηκε και έτσι… σώθηκε η παρτίδα.

Το 4-4-2 αρχικά και το 4-2-3-1 στη συνέχεια βοήθησαν την ΑΕΚ να απλωθεί στο γήπεδο, να «ταιριάξει» καλύτερα με τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ και να ισορροπήσει το ματς. Ένα ματς που στο πρώτο μέρος είχε πάρει περίεργη… τροχιά.

Οι Κιτρινόμαυροι απέφυγαν την ήττα, με βασικό τους «όπλο» το πάθος και την ψυχή. Στοιχεία που χθες αποδείχθηκαν ικανά, όμως δεδομένα δεν θα αρκούν πάντα. Η Ένωση έχει δρόμο μπροστά της και πράγματα που πρέπει να δουλέψει. Με βασικότερο την αξιοποίηση του ρόστερ της, που μόνο… φτωχό δεν είναι.

Ομολογώ πως η απόφαση του Κωστένογλου να αφήσει εκτός αποστολής τους Ζεράλδες, Βέρντε, με ξένισε. Για τον απλούστατο λόγο πως αμφότεροι έχουν δείξει πράγματα και αποτελούν δύο από τις δυνατές κινήσεις της ομάδας το καλοκαίρι. Θεωρητικά πάντα.

Από την άλλη δεν μπορώ να παραγνωρίσω πως η «έμπνευση» της επιλογής Ντέλετιτς βγήκε στο 100%. Ο Σέρβος πέρα από το γκολ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει μια υπολογίσιμη μονάδα για τον Δικέφαλο.

Η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει την άκρη για τα παραπάνω και να πάρει το μάξιμουμ από κάθε παίκτη της. Σίγουρα το πρωτάθλημα έχει ακόμα μέλλον και όπως φάνηκε και χθες, το φινάλε της σεζόν προμηνύεται απρόβλεπτο.

ΥΓ: Αν υπάρχει μία ομάδα που δικαιούται να έχει παράπονα για την διαιτησία εκείνη είναι ξεκάθαρα η ΑΕΚ. Ο Λημνιός καλύπτει τον Μάνταλο στο λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του αρχηγού της Ένωσης και το ματς έπρεπε να είναι στο 2-2… νωρίτερα. Το γιατί το ριπλέι του VAR δεν «έπιασε» τον παίκτη του ΠΑΟΚ, είναι ερώτημα στο οποίο μπορεί να απαντήσει μόνο ο Σιδηρόπουλος και οι συνεργάτες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ