Ολυμπιακός: Θέλει χημεία, θέλει ρόλους, θέλει υπομονή…

Ολυμπιακός: Θέλει χημεία, θέλει ρόλους, θέλει υπομονή…

Ο Τόλης Λεούσης γράφει ένα διαφορετικό μπλογκ για τον Ολυμπιακό, δίνει… παρασκήνιο από την Media Day των Ερυθρόλευκων, ασχολείται με τους Πειραιώτες και σας προσκαλεί στον κόσμο του Fantasy της Ευρωλίγκας.

Άλλη μία χρονιά άλλη μία Media day στον Ολυμπιακό και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ήταν όμως κάπως διαφορετική. Γενικά υπήρχε ένα μούδιασμα και μία ανησυχία στην ατμόσφαιρα. Πράγμα λογικό θα μπορούσε να πει κανείς αφού η χρονιά είναι ορόσημο με τους Ερυθρόλευκους να μην αγωνίζονται στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και να έχουν στρέψει τα φώτα τους στην Ευρωλίγκα, έχοντας βέβαια ένα ρόστερ στο οποίο αναγκαστικά χωρούν πολλές αμφιβολίες.

Στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ παρουσίασαν ένα άσχημο πρόσωπο. Η ομάδα δεν είχε συνοχή δεν έβγαζε συνεργασίες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει παραπάνω – από το λογικό για την περίοδο – ανησυχία στις τάξεις του κόσμου.

Έχετε καταλάβει τόσο καιρό ότι δεν είμαι από αυτούς που μασάνε τα λόγια τους και δεν κολλάω στο να αναφερθώ στα αρνητικά που όλοι βλέπουμε. Το στοίχημα λοιπόν της φετινής χρονιάς έχει να κάνει με το ρίσκο πως ο Ολυμπιακός προχώρησε σε ένα ολικό λίφτινγκ στην ομάδα του και ακόμα δεν έχει καταφέρει να δουλέψει ως ομάδα και να αποκτήσει την απαιτούμενη χημεία.

Και δεν είμαστε και αρχές καλοκαιριού για να μπορούμε να πούμε πως υπάρχει χρόνος. Η Ευρωλίγκα είναι κομματάκι αδυσώπητη, τα παιχνίδια πάρα πολλά και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι γκέλες που θα έρθουν στην πορεία να προκαλέσουν ισχυρούς κλυδωνισμούς στα ενδότερα των Ερυθρολεύκων. Θα μου πείτε δεν είναι αναμενόμενο αυτό; Εννοείται πως είναι αλλά ο Ολυμπιακός καλείται να γίνει ομάδα μέσω των προπονήσεων και όχι μέσω των αγώνων. Κάτι που από μόνο είναι τροχοπέδη για την ετοιμότητα της ομάδας των Πειραιωτών. Επειδή τα έχουμε ξαναπεί όμως όλα αυτά προτιμώ καλύτερα να σας δώσω δυο-τρεις εντυπώσεις από την Media Day του Ολυμπιακού.

Ο αρχικά παρατήρησα ένα πολύ παρεΐστικο κλίμα ειδικά ανάμεσα στους παλιούς της ομάδας με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να είναι ο άνθρωπος που δεν σταμάταγε να πειράζει όποιον βρίσκει μπροστά του. Οι Παπανικολάου και Βεζένκοφ βίωσαν την τρέλα του για τα καλά. Ο Σέρβος σέντερ έχει γίνει Έλληνας 100% στον τρόπο που φέρεται και το γέλιο ήταν άφθονο από την πλευρά του. Ένα γέλιο βέβαια που μετατράπηκε σε προβληματισμό και μία είδους άμυνα τη στιγμή που ερωτήθηκε για το καλοκαίρι που μας πέρασε και όσα έγιναν με το ενδιαφέρον των ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα προς το πρόσωπό του και την διαμάχη του Ολυμπιακού με τον εκπρόσωπο του.

Με μία… ντρίμπλα κατάφερε να ξεφύγει όμως και μόνο το βλέμμα του και το σάστισμα του όταν έπρεπε να απαντήσει στην ερώτηση ήταν ικανά για να καταλάβει κανείς το πόσο τον απασχόλησε το καλοκαίρι όλη αυτή η ιστορία. Το σημαντικό όμως; Ο ίδιος τονίζει πως ως επαγγελματίας δεν θα τον ενοχλήσει όλο αυτό στην χρονιά που έρχεται με τους Ερυθρόλευκους και θα είναι ο Μιλουτίνοφ που όλοι γνωρίζουμε.

Από την άλλη μεριά ξένοι έχουνε κάνει το δικό τους παρεάκι. Ο Κουζμίνσκας ας πούμε μαζί με τον Χαπ, προσπαθούσε να μάθει κάποιες από τις ελληνικές συνηθισμένες εκφράσεις ή και βρισιές που λέγονται στην καθημερινότητά μας με δάσκαλο τον Βεζένκοφ και άλλους από τους Έλληνες παίκτες. Γενικότερα έμοιαζαν οι περισσότεροι ένα με το οικογενειακό κλίμα των Ερυθρόλευκων. Όχι όλοι όμως.

Αυτός ο οποίος δεν φαινόταν έξω από τα νερά του ήταν ο Ουέιντ Μπόλντγουιν. Ένα παλικάρι που πιστεύει πάρα πολύ ο Ντέιβιντ Μπλατ αλλά δεν δείχνει να έχει ενσωματωθεί πλήρως, ενώ δεν φαίνεται να ακολουθεί του ζητάνε οι Πειραιώτες και τα πρώτα δείγματα γραφής τους δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά. Στο διαρκές λοιπόν ερώτημα του κόσμου για το αν θα φύγει ή θα γίνει κάποια προσθήκη γενικότερα στον Ολυμπιακό, οι άνθρωποι της ομάδας όπως και ο Ντέιβιντ Μπλατ στη Media day, υπερτονίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Εγώ από τη μεριά μου κρατάω τις επιφυλάξεις μου καθώς όπως καταλαβαίνετε και εσείς ήταν αδύνατον να ειπωθεί κάτι τέτοιο στην πρώτη επίσημη συνάντηση των αθλητών και με τους δημοσιογράφους, και παράλληλα στο ΣΕΦ γινόταν και η φωτογράφιση της ομάδας αλλά και όσα τρέχει η ΚΑΕ με βίντεο και άλλες δικές της δραστηριότητες. Τι να έλεγε δηλαδή λοιπόν ο Μπλατ ενώπιον όλων; Θα διώξω αυτόν και αυτόν και θα πάρω κάποιον άλλον; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται έτσι και οι συνεντεύξεις των προπονητών δεν είναι ριάλιτι. Η δική μου άποψη είναι πως θα περιμένει τα πρώτα επίσημα να δει την κατάσταση των αθλητών του και το πως έχουν δουλέψει όλο αυτό το διάστημα όλοι μαζί και θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Όπως οφείλει να κάνει κάθε ομάδα έτσι και ο Ολυμπιακός έχει ανοιχτά τα μάτια του στην αγορά έχει ήδη μιλήσει με εκπροσώπους για παίκτες αλλά όπως υποστηρίζουν στην ομάδα δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια κίνηση.

Η χρονιά από μόνη της είναι περίεργη. Απαιτεί υπομονή, επιμονή και χρόνο για να μπορέσει όλο αυτό το εγχείρημα να αποφέρει καρπούς και να προσφέρει αισιοδοξία στους φίλους του Ολυμπιακού. Είναι κάπως όπως το 2011. Εκείνο το καλοκαίρι που ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης αλλά και ο Κώστας Παπανικολάου μαζί με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο είδαν το οικοδόμημα του Ολυμπιακού να διαλύεται και μία ομάδα χτίζεται από την αρχή.

Ταλέντο σίγουρα υπάρχει και φαίνεται από τους παίκτες που έχουν έρθει. Παρά τις αλχημείες στην διαμόρφωση του ροστερ, πιστεύω ότι πρέπει και εγώ να κάνω υπομονή. Δεν υπάρχουν πιο τρανταχτά παραδείγματα από το κάζο της Μακάμπι απέναντι στην Χάποελ και την ήττα της ΤΣΣΚΑ από την Ενισέι στην πρεμιέρα της βαλτικής Λίγκας. Μιλάμε παιδιά για τέλος Σεπτέμβρη και είναι αδιανόητο κάποιος να περιμένει οτι οι ομάδες έχουν μονταριστεί και είναι έτοιμες για αυτή τη σεζόν.

Επιστρέφω για λίγο στην Media Day και σε αυτό που παρατήρησα αναφορικά με τις δηλώσεις των Ερυθρόλευκων. Έτσι για να κλείσω κάπως με αυτό τον τρόπο το μπλογκ. Από τις περσινές προσδοκίες για το κάτι καλό, στο κατεβασμένο το κεφάλι και στόχος η οκτάδα και μακάρι κάτι περισσότερο. Διαβάσατε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Χαμηλά η μπάλα από όλους με πρώτες τις παλιές καραβάνες που ξέρουν ακριβώς τι έχουν να αντιμετωπίσουν φέτος και ως αουτσάιντερ να προσπαθήσει ο Ολυμπιακός να πλασαριστεί ανάμεσα στις ομάδες που θεωρητικά στα χαρτιά είναι τα φαβορί.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ νιώθει έτοιμος να δημιουργήσει ένα σύνολο της αρεσκείας του. Εμμένει στις επιλογές του και περιμένει πως θα καρποφορήσουν. Θέλει χρόνο, θέλει ρόλους, ίσως θέλει κάποια αλλαγή (επιβεβλημένη θα έλεγα), θέλει χρόνο. Αντέχετε; Ελπίζω πως ναι…

ΥΓ Εξαιρετική η κίνηση της ΠΑΕ για την βράβευση του Ντέιβιντ Μπλατ. Οποιος το έζησε από κοντά με καταλαβαίνει απόλυτα. Παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας ο κόουτς του Ολυμπιακού. Να μην τα παρατάμε ποτέ. Να πιστεύουμε σε μας. Να μην σκέφτεσαι πως υπάρχει ακατόρθωτο. Να βασίζεσαι σε σένα και να προσφέρεις αισιοδοξία.

ΥΓ2 Ξέρω ότι παίζετε Fantasy. Και σας έχω μία έκπληξη. Οι πρώτοι 17 μπείτε στην λίγκα που έφτιαξα για μας. Το όνομά της είναι To10gr H2h και ο Κωδικός λίγκας: ZKWTKZ5S. Πρόκειται για τα κλασικά ματσάκια που γουστάρουμε όλοι με το παραπάνω. Οποιοι δεν προλάβουν αυτή, ας μπουν στο Το10gr League που δεν χρειάζεται καν κωδικός αλλά είναι ένα κανονικό πρωτάθλημα. Σας περιμένω.

ΥΓ3 Μπλογκ για Ευρωλίγκα και το αγωνιστικό κομμάτι τις επόμενες μέρες.

ΥΓ4 Μιλάνε για διαιτησία. Το 13-1. Τώρα στην γωνίτσα σας και κλάμα. Πήρατε την απόφαση; Ζήστε με αυτήν…

ΥΓ5 Ντέρμπι. Ποιο ντέρμπι. Μονο ο Προμηθέας με έχει εντυπωσιάσει και του εύχομαι να τα πάει περίφημα στο Eurocup. Ειλικρινά και για την δουλειά του Μάκη Γιατρά και το ρόστερ που έχει επιλέξει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ